Haberler

Engelli Kızlarını Artık Sırtında Taşımayacak

Kars'ta, doğuştan engelli ve tekerlekli sandalyeleri bulunmayan iki kızını sırtında taşımasıyla gündeme gelen anne Naciye İnalğaç, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu Belediye Başkanı Taşhan'ın gönderdiği...

Kars'ta, doğuştan engelli ve tekerlekli sandalyeleri bulunmayan iki kızını sırtında taşımasıyla gündeme gelen anne Naciye İnalğaç, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan'ın gönderdiği akülü arabayı teslim aldı.

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberle sesini Türkiye'ye duyuran Hatice ve Bingül İnalğaç'ın anne ve babası, akülü arabayı almak için PTT Kars Başmüdürlüğü'ne geldi.

Burada arabayı yetkililerden teslim alan anne İnalğaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, başkan Taşhan'a teşekkür ederek, bu yardımın kendisini ve kızı Hatice'yi çok sevindirdiğini söyledi.

Kızının sağlığına kavuşması için dua ettiğini ifade eden İnalğaç, "Bundan sonra kızlarımı sırtımda taşımayacağım. Allah devlete zeval vermesin. İnşallah her kesime yardım etsin. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum, ellerinden öpüyorum. Hatice daha da mutlu olacak. Artık okula rahat gidip gelecek" diye konuştu.

Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, haberi gördükten sonra ilgili muhabirle irtibata geçtiğini, ailenin adres bilgilerine ulaştığını söyledi.

Taşhan, aldıkları bilgiler doğrultusunda uygun akülü aracı hazırlattıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Henüz 13 yaşında olan doğuştan engelli olan kardeşimizin bu araç sayesinde birçok engelini ortadan kaldırılmasına katkıda bulunacağız ve bundan sonra okuluna geliş gidişlerini çok rahat bir şeklde gerçekleştirecek. Eğitimini tamamladığında memleketimize faydalı bir insan olacak. Ben buna inanıyorum ve bu inançlada bu kardeşimize yardım eli uzatmaya karar verdik. Yurt dışından gurbetçi iş adamları sayesinde getirtilen araçları ilk önce kendi bölgelerindeki tespit ettikleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz."

Bölgedeki engelli vatandaşları tespit ederek, onlara akülü araba gönderdiklerini belirten Taşhan, şöyle devam etti:

"Amacımız Türkiye'nin neresinde olursa olsun engelli kardeşlerimize ulaşmak ve imkanlar dahilinde onlara destek olmak bu insanlar bizim kardeşimizde olabilirdi neticede daha önceden de belirttiğim gibi benim kardeşimde sonradan felç geçirdi ve bugüne kadar o şekilde yaşamını sürdürdü. Eğitimini annemin sırtında giderek tamamladı. Şu anda başarılı bir bilgisayar mühendisi. Ben engelli kardeşlerimize fırsat verildiği zaman okuyacaklarına, hem kendilerine hem de çevrelerine faydalı birer birey olacaklarına inanıyorum." - Kars

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Taşhan Kahramanmaraş Türkoğlu Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title