Haberler

Dünyaca ünlü Sedir Adası havadan görüntülendi

Güncelleme:

Dünyaca ünlü Sedir Adası havadan görüntülendi Her yıl binlerce turisti ağırlayan Muğla Gökova Körfezi'nde bulunan Sedir Adası göz alıcı güzelliğiyle dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü Sedir Adası havadan görüntülendi

MUĞLA - Her yıl binlerce turisti ağırlayan Muğla Gökova Körfezi'nde bulunan Sedir Adası göz alıcı güzelliğiyle dikkat çekiyor.

Sedir Adası altın renginde kumları ile her yıl binlerce turistin akınına uğruyor. Havadan görüntülenen Sedir Adası, göz alıcı ihtişamı ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelirken, gezi teknelerinin de vazgeçilmez durakları arasında bulunuyor.

"Ada koruma altında"

Adanın altın sarısı kumlarıyla ilgili olarak kumların Mısır Kraliçesi Kleopatra ile sevgilisi Roma'lı Komutan Antonius'un adada buluşmaları için Mısır'dan gemilerle getirildiği ifade ediliyor. Sodalı suda çoğalması, ateşe tutulduğu zaman yanması ve büyüteç altında incelendiğinde hareket ediyor görünmesi kumun en önemli özellikleri arasında bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koruma altına alınan adadaki kumu korumak için doğal plaja terlikler ile girmek yasak olurken, denize girenlerin ise mayo ve bikinilerindeki kumları plaj dışına taşımamaları için duş almaları zorunlu tutuluyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sedir Adası Gökova Mısır Muğla Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title