Haberler

Dünya Yıldızlarının Güzellik İksirini Üretiyor

Samsunlu kimya mühendisi Nazif Kemal Şanlı, dünyaca ünlü yıldızların güzelik ve gençlik iksiri olarak tükettiği ve uzakdoğu ülkelerinde kutsal çay olarak bilinen Kamboçya çayını “Combou Tea” adıyla üretiyor Şanlı: "Dünya yıldızları güzellik ve gençlik iksiri olarak Kamboçya çayı tüketiyor.

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsunlu kimya mühendisi Nazif Kemal Şanlı, Kate Moss, Halle Berry, Claudia Schiffer,  Naomi Cambell, Madonna, Oliver Stone, Ashlee Simpson ve Orlando Bloom gibi dünyaca ünlü yıldızların güzellik ve gençlik iksiri olarak tükettiği Kamboçya çayını "Combou Tea" adıyla üretip pazarlıyor.

Şanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıl önce yaptığı Ar-Ge çalışmalarının ardından İlkadım ilçesinde kurduğu tesiste Kamboçya mantarından Kamboçya çayı üretmeye başladığını söyledi.

Kamboçya çayını dünya yıldızlarının gençlik ve güzellik iksiri olarak tükettiğini öğrendikten sonra üretim yapmaya karar verdiğini belirten Şanlı,  "Combou Tea" adıyla kendi markasını oluşturduğunu anlattı.

Kamboçya çayı olarak bilinen "fungus çayı"nın hafif tatlı, karbonatlı, asidik bir tadı olduğunu, ilk kez M.Ö. 220 yılında tüketilmeye başyanıldığının sanıldığını ifade eden Şanlı, "Günümüzde Rusya ve Almanya'da da yaygın olarak kullanılıyor. ABD'de de tüketimi yaygınlaşmış durumda. Özellikle Kate Moss, Halle Berry, Claudia Schıffer, Naomi Cambell, Madonna, Oliver Stone, Ashley Simpson ve Orlando Bloom gibi dünya yıldızları güzellik ve gençlik iksiri olarak Kamboçya çayı tüketiyor. Böylesine önemli bir çayı Samsun'da üreterek Türkiye'ye ve dünya pazarına sunuyoruz. Tesisimizde şeftali, kuşburnu, yeşil çaylı, böğürtlenli, elmalı ve limonlu olmak üzere üretim yapıyoruz ancak istenilen tatlarda da üretim yapabiliyoruz" dedi.

Kamboçya çayının doğal üretilerek pastörize edildiğini, ısıl işlem görmediğini vurgulayan Şanlı, çayın içinde enzimlerin, yardımcı bakterilerin, bakteri asitlerinin, vitaminlerin doğal olarak bulunduğunu bu nedenle de vücudu toksinlerden temizleyerek zindeleştirdiğini kaydetti.

Şanlı, Kamboçya çayını, Kamboçya mantarı mayası ile fermente ederek ürettiklerini, elde edilen çayın probiyotik ve organik bileşen bakımından dünyada bilinen en zengin içecek olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi:

"Vücudumuzu sağlıklı kılmanın ana prensibi, hastalığın neden olabileceği unsurları ortadan kaldırmak olmalıdır. Bunu da yediğimiz ve içtiğimiz besinlere dikkat ederek yapmalıyız. Komboçya çayı fermantasyon sonucunda oluşan maya sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren, vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırarak detoks görevi yapan, hücreleri yenileyerek bedeni tazeleyen bir içecektir. Kan dolaşımını ve kalp atışlarını düzenler, kanseri önlemeye yardımcı olur, baş ağrılarını düzenler, metabolizmayı uyarır, hücre duvarlarının yeniden oluşmasını sağlar. Hemoroidi tedavi eder. Böbrek faaliyetlerini geliştirir. İnsan sağlığı için sayılamayacak kadar faydası vardır. Bu nedenle de gençlik ve güzellik iksiri olarak adlandırılıyor. Ferah, lezzetli, hafif buruk, sirkemsi bir lezzeti olan Komboçya çayı, geçmişten günümüze kadar uzanan tarihinde hiç yan etkisi olmadan insanlara sağlık dağıtmış bir doğa mucizesidir."

Kamboçya çayının ilaç olmadığını, sağlıklı yaşam adına bu çayı insanlara sunduklarını kaydeden Şanlı, ürettikleri Kamboçya çayını iç pazarın yanı sıra Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelere de gönderdiklerini sözlerine ekledi. - Samsun

Kaynak: AA / Güncel

Halle Berry Kate Moss Kamboçya Madonna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title