Haberler

Dündar, "Projelerimizle Türkiye'ye Örnek Olduk".

Güncelleme:

Mustafa Dündar, Müsiad Üyelerine Kentsel Dönüşümü anlattı

Başkan Dündar'dan Kapsamlı Kentsel Dönüşüm Sunumu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Bursa Şubesi üyeleri ile bir araya gelerek, belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni ve yönetim kurulu üyeleri ile Sümbüllü Bahçe Konağı'nda bir araya gelen Başkan Dündar, 4 yılda toplam bin 166 projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Toplantıda Başkan Dündar, belediye olarak klasik hizmetlerinin dışında, tarihi ve kültürel mirasın korunup yaşatılması, otopark ve pazaryerleri, spor tesisleri, eğitim, çevre, sosyal ve kültürel projeler ile kentsel dönüşüm konusunda çok önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi.

Belediye bütçesinin yüzde 8'ini temizlik işleri, yüzde 10'unu asfalt, yüzde 15'ini park bahçe ve yeşil alanlara harcadıklarını söyleyen Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak geliştirdiğimiz projelerle, Türkiye'deki birçok belediyeye örnek olduk. Çarşamba Pazarpark, Akpınar Yaşam Merkezi, Ertuğrul Sağlam Spor Tesisleri ve diğerleri. Hazırladığımız Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmamız da Türkiye'de bu anlamda bir ilk" dedi. Son günlerde kentsel dönüşümün, Türkiye'de en çok konuşulan konuların başında geldiğini, yerel yönetimlerin bu yönde çalışmaları olduğunu belirten Dündar, Türkiye'de ilk kez Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışması yapan belediye olduklarının altını çizdi. Dündar, "Geleceğimizi doğrudan ilgilendiren kentsel dönüşüm konusunda, Osmangazi'ye üst ölçekten bakarak bir mastır plan çalışması yürüttük" dedi.

Bu plan çalışması doğrultusunda, Osmangazi'de kentsel doku analizlerinin yapılıp, ilçenin A,B,C,D olarak 4 ana bölgeye ayrıldığını, bu bölgelerde zemin, bina ve sosyal doku analizi gibi temel çalışmaların tamamlandığını belirten Başkan Dündar, Osmangazi'de kentsel dönüşümü kamu değil, özel sektör eliyle gerçekleştirilmesinden yana olduklarını belirtti. Başkan Dündar, "Halkımızda, TOKİ gelip evimizi yapsın gibi bir beklenti var. Ancak, biz kentsel dönüşümün devlet yani, TOKİ aracılığı ile gerçekleşmesinden yana değiliz. Devlet işin içine girince, vatandaşın beklentisi farklı oluyor. Bunu daha önce yaşadık. Şimdi bu tecrübelerimizden yola çıkarak, bu süreci özel sektör eliyle aşıp, geleceğimizi birlikte şekillendirmekten yanayız. Müteahhitlerin mülk sahipleri ile anlaşıp, belediyemizle işbirliği içeresinde bir kentsel dönüşüm uygulanmasından yanayız" dedi. Kentsel dönüşüm sürecinin akşamdan sabaha sonuçlandırılacak bir çalışma olmadığını, en az 20-30 yıllık bir süreci kapsadığını hatırlatan Başkan Dündar, "Son 50 yılımızı, karnımızı doyurup, başımızı sokacak bir ev için çalışarak geçirdik. Ancak, şimdi şartlar değişti. Artık ülke olarak belli bir yere geldik. Geldiğimiz noktada kendi mimarimizi, geleneksel bir uygulama ile hayata geçirmeliyiz" dedi.

Hükümetin çıkarttığı yasa ile kentsel dönüşüm konusunda yerel yönetimlerin elinin de güçlendiğini vurgulayan Dündar, "Belediye olarak biz, vatandaşların gerisinde kalmıştık. Yani, uygulama yönetimin önünde gidiyor, vatandaşın kaçak yapı yapmasının önüne geçilemiyordu. Ancak, yapılan yeni yasal düzenleme bizim bu konuda elimizi güçlendirdi. Bir anlamada, yeni düzenleme ile artık çağın gereklerini yerine getirebilmemizin önü açıldı. Hayata geçireceğimiz Kentsel Dönüşüm Mastır Plan uygulaması ile eskiyen şehrimizi yenileyip, kaçak yapılaşmanın da önüne geçeceğiz" dedi.

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Hasan Çepni'de, Başkan Dündar'ın kendilerine Osmangazi belediyesinin yürüttüğü çalışmalar hakkında verdiği ayrıntılı bilgi için teşekkür etti. Çepni, "Bizlerde, yapılan başarılı çalışmalar hakkında bilgilenmiş olduk. Başkanımızı, bize zaman ayırıp, yürüttükleri çelişmeler hakkında bilgi verip aydınlattığı teşekkür ediyorum. Bursa'nın tarihi geçmişini bilen, bu bilinç içerisinde çalışmalarını büyük bir hassasiyetle yürüten başkanımızı tebrik ediyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında, gerek kentsel dönüşüm, gerek diğer projelerinde bu yönde hareket edeceğine olan inancımızla, kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

mustafa dündar türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title