Haberler

Dul Eş Maaşı Nikâhsız Evlilikleri Bitirdi

Güncelleme:

Sosyal güvencesi olmayan dul kadınların maaşa bağlanması Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi nikâhsız evlilikleri bitirdi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, sosyal güvencesi olmayan dul kadınların maaşa bağlanması ile başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere nikâhsız evliliklerin son bulduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı eşi vefat eden etmiş ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan kadınlara yönelik başlattığı nakdi sosyal yardımları sürüyor. Dul kadınlara Nisan 2012 tarihinden beri iki ayda bir 500 lira ödenen maaş uygulamasında Diyarbakır'da 10 bin 781 kişi yaralandı. 1990'lı yıllardaki çatışmalı süreçte eşi faili meçhul cinayete kurban giden kişilerinde aralarında bulunduğu kadınlara bu güne kadar 36 milyon 468 bin lira maaş dağıtıldı.

Eşini kaybeden kadınlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma fonu üzerinde maaş ödeme uygulamasının devam edeceğini söyleyen AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, geçmişte nikâhsız evliliklerden ötürü Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde halen yüzlerce kadının bu haktan mahrum kaldığını ifade etti.

Yeni evlenecek olan genç kızlara 'Resmi nikâh olmadan evlilik yapmayın' uyarısında bulunan Beyaz: "Memnuniyetle söyleye bilirim ki, dul kadınlara maaş bağlanması ile birlikte başta doğu illeri olmak üzere kadınlar ileride maaş hakkından mahrum kalmamak için artık resmi nikah yapmadan evlenmediklerine tanıklık ediyoruz. Bu süreç çok yakın zamanda Türkiye'deki nikâhsız evliliklerini sona erdirecektir "dedi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title