Haberler

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a cenazede soğuk duş: Üç koltuğa partiyi sattılar

Güncelleme:

Dün kalp krizi sonucu hayatını kaybeden DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge'nin cenazesinde DSP lideri Önder Aksakal protesto edildi. Seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleme kararı alan ve AK Parti'den vekil adayı olarak gösterilen Aksakal'a bir kişi, "Üç koltuğa partiyi sattılar" diyerek sitem etti. Aksakal ise "Aptal herif, terbiyesiz herif" dedi.

Bursa'dan ailesiyle gittiği İstanbul'da 60 yaşında hayatını kaybeden DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge'nin cenazesi toprağa verildi.

ÇOK SAYIDA SİYASİ KATILDI

Özbilge için Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde, Şehabettin Paşa Camisi'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlendi. Ahmet Murat Özbilge'nin eşi Elvan Özbilge ve yakınları, cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Özbilge'nin naaşı, ailesi ve yakınlarının yanı sıra DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, CHP Bursa milletvekilleri Erkan Aydın ve Yüksel Özkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bazı siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile çok sayıda kişinin katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından Hamitler Kent Mezarlığı'nda defnedildi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a cenazede soğuk duş: Üç koltuğa partiyi sattılar!

"BEKLENMEDİK BİR HADİSEYLE KARŞILAŞTIK"

DSP Genel Başkanı Aksakal, törende gazetecilere yaptığı açıklamada, Özbilge'ye Allah'tan rahmet dileyerek, "Çok ani ve beklenmedik bir hadiseyle karşılaştık. Hepimiz yıkıldık açıkçası. 'Allah sıralı ölüm versin' denilir. Murat kardeşimize yakışmadı hiç. Öyle bir zamanlamada oldu, ne söyleyebileceğimi bilemiyorum. Allah mekanını cennet eylesin." diye konuştu.

"3 KOLTUĞA PARTİYİ SATTILAR"

Öte yandan seçimlerde Cumhur İttifakı'nı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayan Aksakal, partililerin tepkisini çekmişti. AK Parti listesinden İstanbul'dan vekil adayı da yapılan Aksakal'a cenazede bir vatandaş, "Üç koltuğa partiyi sattılar, utanmadan buraya geliyorlar" dedi. Aksakal ise "Aptal herif, terbiyesiz herif" diyerek karşılık verdi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'a cenazede soğuk duş: Üç koltuğa partiyi sattılar!

NE OLMUŞTU?

Ailesiyle alışveriş için İstanbul Güngören'de bulunan Ahmet Murat Özbilge, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi Kasım Sokak'taki otoparkta bıraktığı aracının yanına gitmişti. Kendisinden bir süre haber alamayınca otoparka gelen yakınları, Özbilge'yi aracında hareketsiz halde bulmuştu. Olay yerine gelen sağlık görevlilerince yapılan kontrolde Özbilge'nin hayatını kaybettiği belirlenmişti. Kalp krizi geçirdiği değerlendirilen Özbilge'nin cenazesi, Adli Tıp Kurumu morguna götürülmüştü. Ahmet Murat Özbilge, 31 Mart 2019'da yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde, partisinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmuştu.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Ahmet Murat Özbilge Ahmet Murat Kalp Krizi AK Parti Dsp Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

Ayberk Soylu:

Adam çok doğru söylemiş. Ecevit'in partisinin düştüğü hallere bak. Böyle fırıldaklık az görülür.

247
168
yanıtYanıtla
Orhan Dik :

Atatürk'ün kurtardığı toprakları, Ecevit'in kurtardığıı Kıbrıs'ı; askerlerini çekip teslim edeceğini beyan eden Kılıçtaroğlu ile mi olsaydı? Sen Erdoğan nefretinle aday olmasın dediğin Kılıçtaroğlu'nu tut. Biz Kılıçtaroğlu nefretiyle Erdoğanı

yanıt110
yanıt95
Blackened:

Akp eskileri ile, katil dediginiz karamolla ile, seriatci diye linc ettiginiz Erbakanin partisi ile, kandilin temsilcisi hdp ile iş tutan Atatürk'ün partisi CHP nin düştüğü hallere bak önce! Atatürk kaldıysa orada tabi!

yanıt105
yanıt91
Erkan Can :

o nasıl bir terbiyesiz ağız, bizi kimler yönetiyor gerçekten utanıyorum ya.. en ufak bir eleştiriye ağzını bozacaksan yapmayacaksın bu işi..

142
77
yanıtYanıtla
Hülagü:

dsp diye parti mi varmış ?

137
58
yanıtYanıtla
DUVARMEKAN:

Akp de o partiye özeniyor. Son aynı son çöküş

yanıt89
yanıt69
Erdem Taner:

Kibirlerinden halka hakareti maharet sayıyorlar bunlar.Bunlar ve bunun taraftarları halkı hiç bir zaman sevmedi.

99
47
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

AKP OLMASAYDI DSP DE OLMAZDI ECEVİTİN PARTİSİ AKP AYAKTA TUTUYOR

33
86
yanıtYanıtla
bekir yapici:

o nasil oluyor acaba?

yanıt22
yanıt9
Medeni Bingöl:

Ecevite yolunda gitmeyenlere iyi bir kapak atmis Sen var ol sosyal demokrat vatandas

66
41
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title