Haberler

Diyarbakır'da Tablet Bilgisayar Dağıtım Töreni

Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (FATİH) kapsamında Diyarbakır Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtım töreni gerçekleşti.

Fırsatları Arttırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi (FATİH) kapsamında Diyarbakır Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi'nde tablet bilgisayar dağıtım töreni gerçekleşti.

FATİH Projesini'nin uygulandığı 17 pilot il arasında yer alan Diyarbakır'da öğrenciler ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı. Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin-i Eyyubi Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 170 öğrenci ve 40 öğretmene tablet bilgisayar verildi. Düzenlenen tablet dağıtım törenine AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat, Diyarbakır Vali Yardımcısı Mehmet Demir, kamu kurum amirleri katıldı. Tablet dağıtım töreninde konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, FATİH projesini, dünyanın en önemli projeleri arasında yer aldığını söyledi. Eğitimde fırsat eşitliği oluşturmak için yola çıktıklarını anlatan Beyaz, "Bugün burada Başkanımızın talimatlarıyla başlayan FATİH projesiyle alakalı olarak bulunuyoruz ve Diyarbakır'da dağıtımını Selahattin-Eyyübi Anadolu Lisesi'nde yapıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak üzere biz bu yola çıktık. Bizim okula gittiğimiz dönemlerde bulacak kitap yokken sizler çok şanslısınız. Ben kendi kızımdan da biliyorum, artık okula gittiğiniz okulun ilk günü kitaplarınız masanızın üzerinde hazır. Ama biz bununla da kalmadık, Başbakanımızın 'Çocuklarımız bizim geleceğimizdir' düsturuyla FATİH projesini hayata geçirdik. FATİH projesi Türkiye değil, tüm dünyadaki eğitim projesidir. Bu projeye başlarken 17 pilot il seçtik. Bu pilot illerden biride Diyarbakır'dır. Diyarbakır'da tabletlerin dağıtımına bugün de devam ediyoruz. Toplamda 450 bin öğrencimiz var. İlk etapta 53 daha sonra 199 okulda bu tablet dağıtımını tamamlayacağız. Tabi bilgi güçtür çocuklar, okumak çok önemlidir. Her ne olursa olsun her şeyi okuyup fikir sahibi olup kendi fikirlerimizi üretmek zorundayız. Kendi geleceğimizi kendimiz inşa etmek zorundayız. Ben özellikle kızlarımızın okuyup meslek sahibi olmalarını istiyorum. Hayatın her alanında bizim kadınlara ihtiyacımız var" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından öğrencilere tabletleri verilmesiyle program son buldu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Yenişehir Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

murat bulutmuratumut21@gmail.com:

Tabletleri zengin cocuklarina degil dar gelirli cocuklarin okudugu okullara yapin.basbakanimdan ricam bunlari takip etmesi.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title