Haberler

Diyader Operasyonların Durdurulmasını İstedi

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Sivil Din Adamları Derneği (DİYADER) tarafından basın açıklaması yapıldı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde Sivil Din Adamları Derneği (DİYADER) tarafından basın açıklaması yapıldı. DİYADER üyesi Mehmet Reşit Yüksek, Kürtlerin Türkiye'yi bölmek istemediğini söyledi. Basın açıklaması sırasında ise bazı mahallerden silah sesleri duyuldu.

DİYADER üyesi Mehmet Reşit Yüksek, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ilçe binası önünde yaptığı açıklamada operasyonların durdurulmasını istedi. Yüksek, binlerce yıl önce Kürtler'in bu kentlere geldiğini ve yerleştiğini belirterek, şöyle dedi:

"Kürtler; Türkiye'yi bölmek istemiyor. Çünkü; İstanbul, Ankara ve bütün şehirler Kürt şehirleridir. Şimdi basın açıklmasını okurken bile yoğun silah sesleri geliyor. Bu nedenle Yüksekova halkı burada operasyon yapılmasını istemiyor. Yüksekova'da kan dökülmesini istemiyoruz. Burada ne polis, ne asker ne de garilla ölsün istemiyoruz. Yüksekovalılar köy, şehirlerini terk edip virane olmak istemiyor. Kürtler ve Türkler bir memlekette birliktelik içerisinde yaşamak istiyor. Türkiye'deki bu sistem Türkiye'yi bölmek istiyor. Bugün Cizre'deki ve Sur'daki vahşet gözler önünde. Kimse diğer şehirlerinde böyle olmasını istemiyor."

- Ksekovahakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Reşit Yüksekova Hakkari Türkiye Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

GüvenMobil-IOS:

Gerilla degil terörüst diyeceksin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title