Haberler

Dha Yurt Bülteni - 17

Denizli'de FETÖ/PDY davaları Tavas Çatı Yapılanması'yla başladı(2)İFADE VEREN 2'Sİ TUTUKLU 6 SANIK, ÖRGÜT ÜYELİĞİNİ KABUL ETMEDİDenizli'de 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan FETÖ/PDY Tavas Çatı davasının duruşması ilk günde sabah 09.00'da başlayıp, akşam saat 18.

Denizli'de FETÖ/PDY davaları Tavas Çatı Yapılanması'yla başladı(2)

İFADE VEREN 2'Sİ TUTUKLU 6 SANIK, ÖRGÜT ÜYELİĞİNİ KABUL ETMEDİ

Denizli'de 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan FETÖ/PDY Tavas Çatı davasının duruşması ilk günde sabah 09.00'da başlayıp, akşam saat 18.00 bitti, dava yarına ertelendi. Davanın ilk gününde 2'si tutuklu toplam 6 sanığın savunması alınabildi. Sanıklar ifadelerinde, himmet parası adı altında örgüte para vermediklerini ve FETÖ/PDY üyesi oldukları iddialarını kabul etmedi.

Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde duruşma salonuna çevrilen 2. Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonunda öğleden sonraki bölümde, Mahkeme başkanı Ünal Yalçınkaya 96 sayfalık iddianameyi okunmaya başladı. İddianamenin okunması yaklaşık 2.5 saat sürdü. İddianamenin bir bölümünü Mahkeme Başkanı Yalçınkaya okurken, diğer bölümlerini ise üyeler okudu. İddianamenin okunmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi. İlk olarak FETÖ/PDY örgütünde ikinci isim olan ve Amerika İmamı olarak da bilenen İsmail Büyükçelebi'nin amcaoğlu Ali Büyükçelebi'nin savunması, hastalığı nedeniyle öne çekildi. Savunması alınan Ali Büyükçelebi, örgüt üyesi olmadığını, akrabası İsmail Büyükçelebi'yle çocukluğunun birlikte geçtiğini, en son 2009 yılında bir cenaze için geldiği sırada görüştüğünü söyledi.

Ardından tutuksuz yargılanan Kadir Davulcu, Mümtaz Faik Doğan ve Abdullah Cibişoğlu ile tutuklu yargılanan Salih Demiray ve Adil Kınlı'nın savunmaları alındı. Sanıklar ifadelerinde, örgüt üyesi oldukları iddialarını kabul etmedi. Saat 18.00'e kadar süren duruşma sonunda mahkeme heyeti davayı yarına erteledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Cezaevi araçlarının ayrılmasından görüntü

Polislerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

====================================

Şanlıurfa'da PKK/KCK operasyonu: 190 gözaltı (6)

SİVEREK'TE HDP VE DBP BİNALARINDA ARAMA

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde de, polis tarafından HDP ve DBP binalarında arama yapıldı. Polisler, Kale Mahallesi'nde aynı binada bulanan HDP ve DBP ilçe teşkilatlarına zırhlı araçlarla, 'Ölürüm Türkiyem' türküsü ve Mehter Marşı çalarak geldi. Polisler güvenlik önlemleri arasında arama yaptığı parti binalarındaki dijital kayıt ve bazı dökümanlara el koydu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Polis ekipleri

Özel harekat polisi

Zırhlı polis araçlarından çalınan türküler

HDP ve DBP binası

Alınan güvenlik önlemi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

===================================

Hakkari HDP İl Başkanı Konur gözaltına alındı(2)

DBP ESKİ İL BAŞKANI TUTUKLANDI

Hakkari'de dün gece yapılan operasyonla gözaltına alınan HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ve DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor, emniyetteki sorgularının ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Mahmekeye çıkarılan HDP İl Başkanı Evin Konur adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, DBP eski İl başkanı Zübeyde Bor 'örgüt üyeliğinden' tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Zırhla araçtan indirilen HDP ve DBP il eş başkanları

-HDP il Eş Başkanı Evin Konur ve DBP eski il Eş Başkanı Adliyeye götürülmesi

-Adliye binası

(HABER-KAMERA: HAKKARİ-DHA)

===================================

Hamile kadına saldırıdan tutuklanan serbest (4)

"SUÇSUZUM"

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde 1 çocuk annesi 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye parkta spor yaparken saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınıp, üç gün tutuklu kaldıktan sonra delil değişikliği dikkate alınarak serbest bırakılan Mehmet T., avukatları Gürcan Tak ve Melike Ören Tak ile olayın yaşandığı Osman Gazi Parkı'nda açıklamalarda bulundu. Kendisinin evden işe işten eve giden biri olduğunu belirten Mehmet T., "Dostlarım beni bilir. Ben, bu suçu işlemedim. Bu suçla hiçbir alakam yok. Gözaltına alındığım ilk gün, olayın şokuyla bana sorulan 'Pişman mısınız' gibi sorulara cevap veremedim, vermek istemedim. Çünkü suçum yok. İşlemediğim bir suç için niye pişman olayım ya da niye pişman olmayayım" dedi.

Mehmet T., bir gazetecinin "Neden gözaltına alındınız" sorusu üzerine ise "O konu hakkında birşey söylemeyeceğim. Dava süreci devam ediyor. Avukatlarımız o konuyla ilgileniyor. Soruşturma devam ediyor" dedi.

Mehmet T.'nin avukatı Gürcan Tak, "Mehmet Bey'in lehine ortaya çıkan, Mehmet Bey'in beyanlarını doğrular nitelikteki deliller olması nedeniyle kendisi tahliye edildi. Bizim herhangi bir talebimiz veya tutukluluğa itirazımız sebebiyle değil. Ancak soruşturma devam ediyor. Hepimizin amacı, hepimizin dileği canı gönülden dileği failin bir an önce yakalanması. Mehmet Bey'in de suçun mağduru olan Ebru Hanımefendi'nin de Turgutlu halkının da Türk toplumunun da rahat bir nefes alması. Temennimiz bu. Soruşturmayı titizlikle yürüten Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro personeline çok teşekkür ediyoruz. Aynı şekilde Cumhuriyet Başsavcılığı çok titiz bir şekilde yürütüyor soruşturmayı. Soruşturmanın selameti ve gizlilik esası sebebiyle de zarar gelmemesi, gerçek failin bir an önce yakalanması için çok fazla konuşmak istemiyoruz. Sadece Mehmet Bey kendisine haksız şekilde yöneltilen, linç kampanyasına dönüşen adeta bir haberler silsilesine cevaben kameralarınızın karşısına geçmeyi teklifini kabul etti" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Tahliye edilen Mehmet Tanrıbilen'in açıklaması

-Tanrıbilen'in avukatı Gürcan Tak'ın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================

Çanakkale'de teröre karşı tek vücut oldu

ÇANAKKALE'de AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla İstanbul Beşiktaş'taki Türkiye'yi yasa boğan bombalı terör saldırısı protesto edildi. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çanakkale Dardanelspor takımlarının taraftarları da İskele Meydanı'nda toplanarak terörü lanetleyip, yürüdü.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi, "Şehitler Ölmez, Vatandan Bölünmez", "Her Türk Asker Doğar" ve "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atıp, ellerinde Türk bayrakları ile yürüyüşe geçti.

Kalabalık, Truva Atı önüne kadar yürüdü. Burada Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde üç siyasi parti tarafından imzalanan basın bildirisini okundu. Ardından Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne yürüyen kalabalık, burada saygı duruşunda bulunup. hepbir ağızdan İstiklal Marşı'nı okudu.

Öte yandan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Çanakkale Dardanelspor takımlarının taraftarları da İskele Meydanı'nda toplanarak terörü lanetledi. Grup daha sonra Kordon Boyu'nda bulunan Truva Atı'na yürüdü. Grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Atatürk Anıtı'ndaki kalabalık gruptan görüntü

-Slogan atılmasından görüntü

-Yürüyüşten görüntü

-Mecliste üç siyasi partinin imzaladığı bildirinin okunmasından görüntü

-Emniyet Müdürlüğü önüne gelen gruptan görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

===================================

Gümüşhane'de teröre tepki eylemi

GÜMÜŞHANE'de, İstanbul Beşiktaş'ta yaşanan terör olayına tepki için binlerce kişinin katılımıyla eylem gerçekleştirildi.

GÜMÜŞHANE TERÖRE KARŞI TEK SES, TEK YÜREK

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası'nın (GTSO) koordinasyonunda düzenlenen 'Gümüşhane teröre karşı tek ses, tek yürek' yürüyüşü Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, parti temsilcileri, GTSO Başkanı İsmail Akçay, ilçe ve belde belediye başkanları, sendikalar, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başladı. Türk bayrakları ve pankartlarla yürüyün gruba Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri de destek verdi. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Vatan sana canım feda', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Yurduma uzanan eller kırılsın', 'Şehidim hakkını helal et bize' ve 'Çıkarın şu idamı asalım köpekleri' sloganları ile devam eden yürüyüş, Emniyet Müdürlüğü binası önünde sona erdi.

HEP BİRLİKTE GÜMÜŞHANEYİZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ

Burada kalabalığa hitap eden ve konuşmasına, "Hep birlikte Gümüşhane'yiz, hep birlikte Türkiye'yizö diyerek başlayan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, İstanbul'da hain saldırının polislere değil Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve yüce Türk milletine yapıldığını belirterek şunları söyledi:

"Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacak. Bu tür eylemlerle bizleri korkutacaklarını zanneden bu alçaklar Türk milletinin geçmişinden habersiz. Bu millet tarihte nice hain saldırılara göğüs germiş, kökü artık nerede olduğu belli olan maşalara gereken cevabı vermiştir, vermeye de devam edecektir. Bu kan emici soysuzların gerek iç, gerekse dış destekçileri şunu iyi bilmelidir ki bu millet tarihi süreç içerisinde nice zalimleri gerektiği şekilde cezalandırmıştır. Bunları da cezalandıracak kudret ve kuvvete sahiptir. Bu tür hain saldırılar karşısında milletimizin daha içtenlikle ve samimi bir şekilde kenetleneceğine olan inancımızı yüksek sesle haykırmak istiyoruz. Sesimizi bütün vatan hainleri, onların iç ve dış destekçileri duysun istiyoruz. Hiçbir kutsalı tanımayan bu vatan ve millet düşmanları bu milletin birliğine, dirliğine kastetmeye çalışırken kendilerinin kime hizmet ettiğini bilmeyecek kadar ahmak olduklarının farkında değiller mi? Bu tür kalleşçe saldırılar bu milletin bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını ve dimdik ayakta olmasını engelleyemez. Gümüşhane de yaşayan bütün vatandaşlar olarak bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan güvenlik güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bütün dünya duysun.ö

15 TEMMUZ DARBESİNİ MEZARA GÖMDÜĞÜMÜZ GİBİ TERÖRİSTLERİ DE MEZARA GÖMECEĞİZ

Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri ve uzantılarının gerekli cevabı misliyle alacaklarını, Türk Milletinin güçlü iradesi altında ezilerek yaptıklarına pişman olacaklarını dile getiren Akçay, "Milletimizin ayranı kabarmış, bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimiz ve emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaklardır. Bizlerde Gümüşhane olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu hep beraber haykırıyoruz. 15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi, bütün teröristleri de mezara gömeceğiz. Bütün dünya duysun! Yüce milletimizin başı sağolsunö diyerek konuşmasını noktaladı.

Valisi Okay Memiş de, İstanbul'da ki hain saldırı sonucu şehit olan 36'sı polis 44 vatandaşa Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Vali Memiş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne yazık ki adı konulmamış bu terör örgütleriyle bir taşeron savaşı içerisindeyiz. PKK terör örgütüyle, eli kanlı DHKP-C'si ile, FETÖ'süyle, İŞİD'i ile, DEAŞ'ı ile, belki de dünyadaki en kanlı terör örgütleriyle devletimiz, milletimizle beraber büyük bir mücadele örneği göstermektedir. Bir ölürüz bin dirilirizö dedi. Terör örgütlerinin çırpınmalarının fayda etmeyeceğini vurgulayan Vali Memiş, "Bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz ve asla taviz vermeyeceğiz. Devlet, hukuk içerisinde kalarak bu mücadeleyi sizin desteğinizle sonuna kadar yürütecek ve Allah'ın izniyle başarılı olacaktırö dedi, yürüyüş için katılanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından GTSO Başkanı Akçay tarafından polis memurlarına buket, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar'a Türk bayrağı hediye edildi. Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu'nun yaptırdığı duayla son buldu.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Yürüyüşten görüntüler

-Yapılan konuşmalar

-Detaylar

KJ: Haber-Kamera: Gümüşhane,

===================================

Vali yardımcısından terör çıkışı

ANTALYA Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi'nin sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, "Tasmalı köpekler, bazı terör olaylarıyla Türkiye'nin hamleler yapmasını engellemeye çalışıyor" dedi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün risk altındaki çocukların, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması, mesleki beceri ve iş imkanı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla başlattığı 'Çiçekleri Soldurmayalım' projesi meyvelerini vermeye başladı. Çocuk Şube Müdürlüğü'nün dezavantajlı çocuklar içerisinden mesleğe uygun olanların seçimi sonrası oluşturduğu gruba yönelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki atölyede, 'fayans, seramik ve karo döşemecisi' mesleki eğitim kursunu tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine katılan Antalya Vali Yardımcısı Hüseyin Ece, İstanbul'daki terör eylemenin canlarını yaktığını söyledi. Anadolu'da bazı köylerde tavukların fazla uzaklaşmaması için ayaklarına eski terlik bağlandığını belirten Ece, bu yöntemle tavukların bulunduğu alandan uzaklaşmamasının sağlandığını kaydetti. Vali Yardımcısı Ece terör örgütünü kast ederek, "Tasmalı köpekler bazı terör olaylarıyla Türkiye'nin hamleler yapmasını engellemeye çalışıyor. Ama burada örneğini gördüğümüz gibi bir yandan genel idare, bir yandan yerel idare ve sivil toplum kuruluşlarıyla bir arada olursak bizi kimse 'terlikli tavuk' yerine koyamaz. Allah'ın izniyle biz uluslararası yarışımızı layıkıyla yaparız" dedi.

239 GENÇ MESLEK EDİNDİ

Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da imeceyle yürütülen projenin insana yapılan bir yatırım olduğunu söyledi. 239 gencin kurs kapsamında meslek edindiğini açıklayan Uzunkaya, gençlerin kendilerine verilen bu değeri boşa çıkarmayacaklarına inandığını kaydetti. Gençlerin her türlü suça ve suç alanına açık olduğunu anlatan Uzunkaya, "Çocukları topluma kazandırmakta eksik kaldığımızda birbirleri onları sömürür ve suça iter. Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

YENİ KURSLAR AÇILDI

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere ise risk altında bulunan çocuklara verilecek eğitimin geleceğe ışık olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldı. Protokol üyeleri yeni açılan aşçı yardımcısı, konaklama ve seyahat hizmetleri ön büro elemanı, pastacı yardımcısı ile saç bakımı ve yapımı kursunun kurdelesi kesti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

İstiklal marşı

Tören alanından detay görüntüler

İl Eemniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın konuşması

Vali yardImcısı Hüseyin Ece'nin konuşması

Belge alan çocukların görüntüsü

Toplu görüntü

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================

Uşak'ta kaçak sigara ve uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

UŞAK'ta polisin yol kontrolü ve tütün satışı yapan işyerlerine yaptığı operasyonlarda, gümrük kaçağı olduğu belirlenen toplam 50 bin paket sigara, 47 kilogram kıyılmış tütün, 5 kilo 395 gram esrar ele geçirilirken gözaltına alınan 7 kişi tutuklandı. Şüphelilerden adliyeye sevk edilen 4'ü tutuklandı, 3'ünün emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Uyuşturucu ile Mücadele Şubesi ekipleri dün (pazar) Ankara-İzmir Karayolu Uşak Şeker Fabrikası Kavşağı'nda, terör örgütlerinin önemli finans kaynaklarından olan kaçakçılık ve uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatının önlenmesine yönelik denetim yaptı. Polis, Doğu ve Güneydoğu illerinden İzmir yönüne giden TIR, kamyon ve yolcu otobüslerini durdurup, didik didik aradı. Aramalarda, elyaf yüklü bir TIR'ın dorsesinde çuvallarının arasına gizlenmiş gümrük kaçağı 50 bin paket sigara ele geçirildi. Uygulamasını sürdüren polis, durdurduğu bir yolcu otobüsünün bagajında özel eğitimli narkotik köpeği Tora ile yahtığı aramada da bir valiz içerisinde streç filmlere sarılı 5 kilo 395 gram esrar ele geçirdi. Kaçak sigaralarla birlikte esrara el koyan polis, İ.K (42), Ş.K.(34), U.U. (24) ve T.A. (25) isimli şüphelileri gözaltına aldı.

3 İŞYERİNDE 47 KİLOGRAM KIYILMIŞ TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ

Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Asayiş Şubesi ekiplerinin aynı gün, tütün satışına ilişkin belgeleri bulunmayan ve açıkta tütün satışı yapan 3 işyerine yaptığı operasyonda da 47 kilogram kıyılmış tütün ele geçirdi. İşyeri sahipleri A.K (36), C.Ö.(28) ve Ş.Y. (27) gözaltına alındı.

Her iki operasyonda gözaltına alınan toplam 7 kişiden adliyeye sevk edilen İ.K., Ş.K., U.U. ve T.A. tutuklandı. Diğer 3 şüphelinin polisteki işlemlerinin ise sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

TIR'da geçirilen gümrük kaçağı sigaraların görüntüsü

Otobüste ele geçirilen esrardan görüntü

İşyerlerinde ele geçirilen tütünlerden görüntü

Haber: Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA - Kamera: Polis Kamerası)

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Antalya Tavas Uşak Politika Güncel Haberler

title