Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)KAYNAK: DEPREM ÖLDÜRMÜYOR, YAPI ÖLDÜRÜYORBAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, deprem gibi doğal afetlerde inanların ölmesinin nedeninin tekniğe uygun yapılmamış yapılar olduğunu belirterek, "Yani deprem değil yapı öldürüyor" dedi.

1)KAYNAK: DEPREM ÖLDÜRMÜYOR, YAPI ÖLDÜRÜYOR

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, deprem gibi doğal afetlerde inanların ölmesinin nedeninin tekniğe uygun yapılmamış yapılar olduğunu belirterek, "Yani deprem değil yapı öldürüyor" dedi. Veysi Kaynak, Büyükşehir Belediyesi tarafından Yusuflar Mahallesi'nde düzenlenen kentsel dönüşüm törenine katıldı. Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç, Mehmet Uğur Dilipak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın da katıldığı törende konuşan Kaynak, kentsel dönüşümün uygulanacağı mahallenin şehir merkezinde olması nedeniyle tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi. Kentsel dönüşümün iki açıdan önemli olduğunu belirten Veysi Kaynak, şöyle konuştu:  "Birincisi insanlarımızın sağlıklı konutlara kavuşmasını sağlamak. Sağlıklı konut; hem oturanlarını hayatlarını sağlıklı bir şekilde hayatlarını idame ettirmesi demek hem de afetlere karşı sağlıklı olması demek. AFAD'dan sorumlu Başbakan yardımcısı olarak şunu biliyorum. Deprem, afet aslında insan öldürmüyor, insanı öldüren, tekniğe uygun yapılmamış yapılar. Yani deprem öldürmüyor yapı öldürüyor."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise 200 milyon lira maliyetli 300 dönüm alan üzerinde uygulanacak kentsel dönüşüm için ilk etapta 39 evinin yıkılacağını belirterek şunları söyledi:  "Yusuflar Mahallesi'nin çok önemli bir özelliği var; şehrin kalbinde olması, şehrin merkezinde olması ve Kapalı Çarşı, Ulu Camii, Kale gibi tarihi aksımızın hemen yamacında olması. Şehrin merkezindeki bu sağlıksız yapılaşma kentin şehircilik alçısında görüntüsünü fevkalade etkilemekte. İnşallah burada başlattığımız yıkım çalışması ve mahalledeki vatandaşlarımızın yardımıyla bu dönüşümü beraber tamamlayacağız."

Konuşmaların ardından Veysi Kaynak eline aldığı balyozla eski bir binanın duvarına vurarak kentsel dönüşümü başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------------------------

Veysi Kaynak ve törene katılanlar

Kaynak'ın konuşması

Erkoç'un konuşması

Yıkılacak ev

Kaynak'ın balyozla duvara vurması

Milletvekilleri ve Erkoç'un balyozla duvara vurması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ömer KOC-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 146 MB

=======================================================

2)MADEN OCAĞINDA İŞ KAZASI: 1 İŞÇİ ÖLDÜ

ZONGULDAK'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)  Üzülmez Müessesesi'nde, yeraltında makineye sıkışan işçi 37 yaşındaki Serkan Cansızoğlu yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 13.00 sıralarında Asma İşletme Müdürlüğü'ne ait 3 No'lu maden ocağında yerin 170 metre altında 08.00- 16.00 vardiyasında meydana geldi. 2 yıl önce KPSS ile kuruma maden işçisi olarak iş başı yapan 1 çocuk babası Serkan Cansızoğlu, iddiaya göre; yanında bir arkadaşı ile mekanizasyon sisteminde çalıştığı sırada henüz belirlenemeyen nedenle makineye sıkıştı. Mesai arkadaşlarının yardımıyla kuyubaşına çıkarılan Cansızoğlu'nun yapılan incelemesinde öldüğü belirlendi. Cansızoğlu'nun cenazesi, otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Morg önünde bekleyen iş güvenliği hekimi Dr. Metin Çelikiz, gözyaşlarına hakim olamadı.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, kuruma 2015 girişli Serkan Cansızoğlu'nun yeraltında iş kazası sonucu hayatını kaybettiğini belirterek, "Mekanize dediğimiz sistemde çalışıyor, olay göçük değil. Detayını biz de şu anda bilemiyoruz. Görevli arkadaşlarımızı gönderdik. İş kazasını araştıracak. Ama maalesef bir kardeşimizi kaybettik. Mekanı cennet olsun. Allah ailesine sabırlar versinö dedi.

İş kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------------------------

-Kuyu başı önünde bekleyen ambulans

-Maden işçileri

-Kuyu başı

-Morg önünde bekleyenler

-Dr. Metin Çelikiz'in duygulanması

-GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ile röp.

-Ambulansın morg ayrılması

-Morg önünde bekleyenler

-Süre: (03.33) Boyut: (229 MB)

-Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=======================================================

3)AYVACIK'TA GAZ PATLAMASININ YAŞANDIĞI BÖLGE NORMALE DÖNDÜ

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Kocaköy sahilinde meydana gelen patlama anında ortaya çıkan ürkütücü görüntüyü çeken 47 yaşındaki Hasan Durmaz, o anda yaşananları anlattı. Bugün ise bölgede durum normale döndü.

Ayvacık İlçesi Kocaköy sahilinde dün (çarşamba) denizde, kıyıdan 75 metre açıkta meydana gelen iki patlama ve ardından bölgede oluşan bembeyaz köpük korkutmuştu. O anlar Hasan Durmaz tarafından, cep telefonu ile görüntülenmişti. Sosyal paylaşım sitesine yüklendikten sonra binlerce kez izlenip defalarca paylaşılan video, vatandaşları korkuttu. Birçok kişi, bunun bir deprem habercisi olabileceği yorumunda bulundu. Bugün ise bölgede durum normale döndü.

Görüntüleri kaydeden Hasan Durmaz, bölgede yaşadığını, daha önceki yıllarda da benzer olayların olduğunu söyledi. O gün denizde iki kez patlama ve gaz çıkışı olduğunu belirten Durmaz, "Tesadüfen denize bakarken, büyük bir patlama gördüm. O anda ilk patlamaya yetişemedim. İkinci patlamayı kısa bir süre çekebildim. Denizde kaynamalar başladı. Benim boyumda erişteler yukarı çıkmaya başladı. Daha önceki yıllarda da bu patlamaları görüyordum. O patlamalar dünkü olan kadar büyük değildi. Daha önceki yıllardaki patlamalar biraz daha açıkta oluyordu. Bu patlama ise biraz daha kıyıya yakın oldu. 'Halk bilgilensin' diye görüntü cep telefonuma kaydettim. Son dönemde depremler oluyor. Acaba ondan kaynaklı olabilir mi düşüncesiyle o anları çektim" dedi.

Bir gün sonra bölgede deniz normale döndü. O ürkütücü görüntüden geriye eser kalmadı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Patlamanın yaşandığı sahilden görüntüler

-Patlamanın yaşandığı bölgeden görüntüler

-Hasan Durmaz'ın patlama anını anlatması

-DHA muhabiri Burak Gezen'in anonsu

( Haber: Burak GEZEN - Kamera: Mustafa SUİÇMEZ - İpek GÜNEY / ÇANAKKALE,

=======================================================

4)SİVAS'TA 2 TEMMUZ İÇİN SAĞDUYU ÇAĞRISI

SİVAS Cem Vakfı Şube Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanlığı Sivas Olayları'nın 24'üncü yılı anma etkinlikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Cem Vakfı Sivas Şube Başkanı Ali Dağ, Cemevi'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada 1993 yılında yaşanan Madımak Olayları'nın 24'üncü yıldönümü nedeniyle 2 Temmuz'da yapılacak olan anma etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Herkesi sağduyu ve hoşgörü ile anma etkinliklerine davet eden Dağ, "2 Temmuz 1993'te Sivas Madımak Otelin'nin ateşe verilmesiyle başlayan katliam ateşi, 24 yıldır ben insanım diyen herkesin yüreklerini yakmayı sürdürüyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda buna benzer katliamların olmaması için, Madımak Oteli önünde insana ve insanlığa yakışır şekilde anma etkinlikleri yapılacaktır. Anma etkinliklerine yurt dışından gelen, yurt içinden farklı illerden gelen ve Sivas'tan bu anma etkinliklerine katılan ya da katılmayan tüm canlarımıza istirhamım ülkemizin içinde bulunduğu durumu dikkate alarak hoşgörü ve sağduyudur. Asla ve asla teröre ve provakosyonlara müsade etmeden insanlığa yakışır bir şekilde madımak otelinde yitirdiğimiz canlarımızı anarak, Sivas'ın ve Sivaslının misafirperverliği ve güzelliğinde bizlere yakışanı yaparak bu elim olayın ilimizde ve dünyada bir daha yaşanmaması temennisi ile herkesi sağduyuya ve hoşgörüye davet ediyorum" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şube Başkanı Hidayet Yıldırım ise, "Madımak'ta katledilen canlarımız nezdinde bütün canları saygı ile anıyor anıları önünde eğiliyoruz. Sivas'ın ışığı sönmeyecek. Madımak utanç müzesi oluncaya dek bu mücadele sürecek. 2 Temmuz'da yine Madımak Oteli önünde olacağız. Canlarımızı ülkenin her yanında ve Madımak Oteli önünde anacağız. Sivas için adalet, herkes için adalet talebimizi orada da haykıracağız" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

-Cem vakfı Şube Başkanı Ali Dağ'ın açıklaması

-Hidayet Yıldırım'ın açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(142 mb)

=======================================================

5)HAKKARİ'DE PKK CEPHANELİĞİ ELE GEÇİRİLDİ

HAKKARİ'nin Oğul Köyü'nde Jandarma ve polis ekipleri tarafından yürütülen operasyonda, PKK terör örgütüne ait bir sığınakta çok sayıda silah, mühimmat, yaşam ve giyim malzemeleri ele geçirildi.Hakkari Valiliği, dün Özel Harekat Polisi Muhammed Ali Mevlüt Dündar'ın şehit olduğu Oğul Köyü'nde jandarma ve polis ekiplerinin yürüttüğü operasyonla ilgili açıklama yaptı.Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Merkez Oğul Köyü kırsal alanında devam eden operasyonda 28.06.2017 günü yapılan arama ve tarama faaliyeti esnasında 1 sığınak tespit edilmiştir. Sığınakta yapılan aramada 2 RPG-7 roketatar, 1 bixi makinalı tüfek, 8 anti tank roketatar mühimmatı, 8 sevk fişeği, 350 metre kablo, 1 sırt çantası, 762 bixi mühimmatı, 1 not defteri, çok ve muhtelif sayıda yaşam ve giyim malzemesi ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

HAKKARİ,-

=======================================================

6)AYRI YAŞADIĞI EŞİYLE TARTIŞTI, İNTİHARA KALKIŞTI

ANTALYA'da ayrı yaşadığı eşiyle tartıştığı için bunalıma giren 45 yaşındaki E.K., 6 katlı binanın çatısında intihara kalkıştı. Polis, E.K.'yi 1.5 saat sonunda güçlükle ikna edebildi.

Olay, saat 12.00 sıralarında Muratpaşa İlçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. Ayrı yaşadığı eşinin iddiaya göre çocuğunu göstermediği için bunalıma giren E.K., 6 katlı binanın çatısına çıktı. Polisi arayan E.K., eşi ile tartıştığı için çocuğunu göremediğini belirterek, intihar edeceğini söyledi. Ancak E.K.'nin heyecandan adresi yanlış verdiği ortaya çıktı. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir süre adres arayan polisi tekrar arayan E.K., yeniden adres verip polisin gelmesini istedi. Belirtilen adrese gelen polis, E.K.'yi terasın kenarında otururken buldu. E.K.'nin yanına çıkan polis, yaklaşık 1.5 saat ikna etmeye çalıştı. Zaman zaman aşağıda bekleyen ve fotoğraf çeken kalabalık ile tartışan E.K., bir anlık dalgınlığından yararlanan polisin kendisini tutmasıyla binadan indirildi. E.K., ifadesine başvurulmak üzere polis merkezi amirliğine götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------

Şahsın çatıda görüntüsü

İtfaiye aracının görüntüsü

İtfaiye hava yatağının görüntüsü

Polis aracının görüntüsü

Çatıdaki şahsı cep telefonu ile çekenlerin görüntüsü

Şahsın polis tarafından alınması

Polis şahsı ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürmesi

Detaylar

172 MB // 02.31ö

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=======================================================

7)UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BİSİKLET TURU DÜZENLENDİ

AKSARAY'da '26 Haziran Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü' nedeniyle, uyuşturucuyla mücadeleye dikkat çekmek için bisiklet  turu düzenlendi.

Aksaray Valiliği öncülüğünde düzenlenen uyuşturucuyla mücadele için bisiklet turu etkinliği Taşpazar Mahallesi Tiyatro Kavşağı'nda gerçekleşti. Etkinliğe Vali Aykut Pekmez,  Belediye Başkanı Ak Partili Haluk Şahin Yazğı, Ak Parti Grup Başkan vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydogdu, İl Emniyet Müdürü Ali  Karabag, Alay Komutanı  Albay  Gazi Demir ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aykut Pekmez,  "Bugün 'Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Günü' kapsamında bir farkındalık oluşturmak için vatandaşlarımızın ilgisini bu mücadeleye çekebilmek için bir bisiklet turu düzenledik. Birazdan da uyuşturucuyla mücadele konusunda ilimizde katkısı olan kişilere ödül vereceğiz. Maalesef bu kadar mücadeleye, önleme rağmen dünyada uyuşturucu kullanımı artıyor. Bizim de amacımız elbette devlet olarak güvenlik güçlerimizle beraber uyuşturucuyla mücadele etmek en önemli görevimiz."dedi.

Vali Pekmez ve etkinliğe katılanlar, Tiyatro Kavşağı'ndan 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'na kadar bisikletleriyle pedal çevirdi.

Görüntü Dökümü

------------------

Kalabalıktan detay

Etkinlikten detay

-Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

=========================================

8)'250 ÇOCUK İŞ KAZALARINDAN ÖLDÜW

GAZİANTEP- Kilis Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz Aktaş, ülke genelinde son 5 yılda 250 çocuğun iş kazaları ve meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

Tabip Odası 'İş Sağlığı ve Güvenliği' hakkında basın toplantısı düzenledi. Tabip Odası'nda gerçekleşen basın toplantısına Oda Başkanı Doktor Hamza Ağca ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Oda adına basın açıklaması yapan yönetim kurulu üyesi Mümtaz Aktaş, 2012 yılında çıkartılan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nın Türkiye'nin, dünya ve Avrupa'da iş kazalarında ilk sıralardaki yerini değiştirmediğini söyledi. Türkiye'de son 5 yılda 250'ye yakın çocuğun iş kazaları ve meslek hastalıkları sebebiyle hayatını kaybettiğini ifade eden Aktaş, İşçilerin sağlık ve güvenliklerini korunmasına özel bir önem verdikleri propagandası ile 2012 yılında hükümet tarafından 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası çıkarıldı. Bu yasa iş cinayetlerinde Dünya ve Avrupa'da ilk sırada yer alan ülkeler arasında yer alma durumumuzu değiştirmedi. Geçen zaman içerisinde gördük ki çalışma yaşamında işçilerin çalışma koşullarını zorlaştıran, geçici işçilik, taşeron çalıştırma, kısa süreli çalışma, kiralık işçilik yasası gibi bir düzenleme yaşama geçirildi. Bu düzenlemeler sonucunda işçi cinayetleri hızla arttı. Son 5 yılda 250'ye yakın çocuk, iş kazasında hayatını kaybetti. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisinin verileri ile 2016 yılında işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. İş cinayetlerinin ve meslek hastalıklarının önlenmesi için gerekli yasa ve yönetmeliklerin ivedilikle hayata geçmesi talep ediyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Toplantıya katılanlar

Basın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

(Haber -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 61 MB

=======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veysi Kaynak Hasan Durmaz Ak Parti Sivas Politika Güncel Haberler

title