Haberler

Deniz İmkanlarını Vatandaşın Ayağına Getirdi

Tokat'ın Erbaa ilçesinde kum ocaklarının olduğu yerde oluşturulan gölde artık insanlar deniz bisikletine, tekneye binerek gönüllerince eğleniyor.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde kum ocaklarının olduğu yerde oluşturulan gölde artık insanlar deniz bisikletine, tekneye binerek gönüllerince eğleniyor.

Erbaa Belediyesi tarafından Kelkit Irmağı'nın oluşturduğu kıyı bandına yapılan Park Vadi projesinin 1. etabı tamamlandı. Kum ocaklarının kaldırıldığı bölgede ön görülen göl alanı oluşturuldu. Eğlence ve dinlenme merkezi olan mekan da vatandaşlar ücretsiz olarak deniz bisikleti ve tekneye binebiliyor.

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, denize gidemeyen vatandaşların ayaklarına bu imkanı getirdiklerini söyledi. Maddi durumu iyi olmadığı için hayatında deniz bisikletine binemeyen çocuklar ve gençler ile her yaştan insanın göl alanında eğlenebildiğini ifade eden Başkan Yenihan, Kelkit Irmağı'nın kendilerine bahşettiği güzelliği en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi. "Çılgın Proje" diye adlandırılan projenin bölgenin eğlence ve dinlenme merkezi olacağının altını çizen Başkan Yenihan, inşaat molozları, çöp dökülen ve kum ocaklarının olduğu bölgenin artık turizm bölgesi olacağını belirterek, "Bu tür atıkları dökeceğimiz en son yer nehir, deniz kenarları olması gerekirken maalesef en önce götürüp oralara dökülüyor. Burası da öyle bir alandı. Burayı bir rekreasyon alanına dönüştürelim istedik. Antalya'ya, Samsun'a deniz kenarlarına gitmeye gerek yok. Oradaki aktiviteleri burada sunalım istedik. Bu projeyi tatbik ettik, birinci etabı bitti. İkinci ve üçüncü etabı tamamlanması ile birlikte Karadeniz'in Samsun'dan sonra en büyük rekreasyon projesini burada inşa etmiş olacağız. Gençlerimiz, çocuklarımız deniz bisikleti ile sandallarla tanıştılar. Yayla şenliği ile birlikte balık tutmayı da serbest hale getireceğiz. İskelelerde gençlerimiz balık tutmayı bir hobi olarak öğrencenler. İstanbul'daki gibi boğazın kenarında ya da Galata Köprüsü'nün üstünde balık tutarak stres atan insanlar gibi hemşehrilerimiz de bunu bir kültür olarak benimseyecek. Erbaa'yı stresten tamamen arındıracağız" dedi.

Başkan Yenihan ayrıca, Kelkit Irmağı kenarını da düzenleyerek piknik alanları oluşturduklarını belirterek, "Birkaç sene sonra burası doğa harikası bir görüntü kazanacak. Herkes buraya, Park Vadi'ye fotoğraf çektirmek için geliyor. Son zamanlarda bir kültür gelişti. Evlenen çiftler nikah masasına oturmadan Park Vadi'ye gelerek Sevda Köprüsü'nde fotoğraf çektiriyor" diye konuştu.

Başkan Yenihan, projenin ikinci etabında ise doğal halk plajı, tavşan ve kaplumbağa adası aqua park, at ahırları ve spor tesislerinin yer alacağını sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Yenihan Kelkit Tokat Erbaa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title