Haberler

Dağ Kayağı ile Süphan Dağı'na Zirve Tırmanışı

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nin sınırları içerisinde bulunan 4 bin 58 metre yüksekliğe sahip Süphan Dağı'na, Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) dağcıları tarafından dağ kayağı ile zirve tırmanışı yapıldı.

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nin sınırları içerisinde bulunan 4 bin 58 metre yüksekliğe sahip Süphan Dağı'na, Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) dağcıları tarafından dağ kayağı ile zirve tırmanışı yapıldı.

Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen 2015 yılı faaliyetleri kapsamında Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Dağ Kayağı Kurul Başkanı ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü Başkanı Yılmaz Ünal ve 3 dağcı, dağ kayağı ile Süphan Dağı'na zirve tırmanışını başarıyla tamamladı. İlçeye bağlı Aydınlar Beldesi'nden tırmanışa geçen dağcılar, 4 saatlik yürüyüşün ardından 3 bin 100 metrede bulunan At Yaylası'na kamp kurdu. Dağcılar, soğuk havaya rağmen 5 saatlik yürüyüşün ardından 4 bin 58 metre yüksekliğindeki Süphan Dağı'nın zirvesine ulaştı. Zirvede saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyan dağcılar, yaklaşık yarım saat zirvede kaldıktan sonra inişe geçti.

Dağ kayağı tırmanışı ile ilgili bilgi veren Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Dağ Kayağı Kurul Başkanı Yılmaz Ünal, Süphan Dağı'nın dağ kayağı yapılabilecek büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Ünal, "Bu mevsimde neredeyse Haziran ayına yaklaştığımız bu günlerde ülkemizin hiçbir yerinde bulamayacağımız dağ kayağı yapma fırsatını ancak Süphan Dağı'nda bulduk. Süphan Dağı, dağ kayağının yapılabileceği büyük bir potansiyele sahiptir ancak bu potansiyelin yabancıların hizmetine sunulması için tanıtım başta olmak üzere en az bir dağ evinin olması gerekmektedir. Ayrıca sivil toplum örgütlerinin özellikle Süphan Doğa Sporları Kulübü'nün özverili bir şekilde çalışmasını takdirle karşılıyorum. Bu kulüp yönetiminde bulunan arkadaşlarımız yeteri kadar bu hususta gayret sarf etmektedirler. Doğa sporları ile uğraşan sivil toplum örgütlerinin kısıtlı imkanları ile nasıl çalıştıklarını biliyorum" dedi. - Adilcevazbitlis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Ünal Adilcevaz Erzincan Bitlis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title