Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Mehmet Akif Yarına Işık Tutuyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Akif'in en önemli kültür sembollerinden olduğunu belirterek, "Onun eserleri milletimizi ve değerlerimizi öylesine güzel tasvir etmiştir ki, sadece düne, bugüne değil, yarınlara da ışık tutmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mehmet Akif'in en önemli kültür sembollerinden olduğunu belirterek, "Onun eserleri milletimizi ve değerlerimizi öylesine güzel tasvir etmiştir ki, sadece düne, bugüne değil, yarınlara da ışık tutmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının yıl dönümü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. "İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy sadece edebi yönü ve ölümsüz eserleriyle değil, mücadeleci kişiliği, mütefekkir ve bilim adamı kimliğiyle ülkemize önemli hizmetlerde bulunmuştur" diyen Gül, inancı, fikirleri ve düşüncelerine paralel hayatıyla örnek bir kişi olan Akif'in, milletin düşüncelerini yansıttığı edebi şaheserleriyle herkesin sevgisini ve saygısını kazanmış eşsiz bir mütefekkir olarak bilindiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Gül, "Mehmet Akif en önemli kültür sembollerimizdendir. Milletimizin manevi zenginliğini, birlik ve beraberliğini, hürriyet sevgisini en veciz biçimde ifade eden Akif, Kurtuluş Savaşı'nın en zor dönemlerinde Anadoluyu adım adım dolaşarak halka milli mücadele ruhunu aşılamıştır. Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin duygularını, milli ve manevi değerlerini, acılarını, kederlerini, sorunlarını yüreğinde hissetmiş ve bunları şiirlerinde en güzel şekilde ifade etmiştir. Onun eserleri milletimizi ve değerlerimizi öylesine güzel tasvir etmiştir ki, sadece düne, bugüne değil, yarınlara da ışık tutmaktadır" dedi.

Mehmet Akif'in kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın şüphesiz bunun en mükemmel örneklerinden birini oluşturduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Gül, "Akif, İstiklal Marşı'nda milletimizin sadece hürriyet mücadelesini değil, ezelden ebede yürüyüşünü, manevi dünyasını, hayata bakışını,vatan ve bayrak sevgisini de en veciz şekilde dile getirmiştir. "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın' derken de, çekilen zorlukları, yaşanan acıları ve ödenen bedelleri en çarpıcı biçimde dile getirmiştir. Akif İstiklal Marşı'nı milletine malederek tüm eserlerini topladığı Safahat'a almamış, gönül ve ruh yüceliğini, mütevazı kişiliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir. O, değerlerinden uzaklaşmayan, halkının isteklerini inançlarını, duygularını ve özlemlerini içinde yaşayan ve onlara tercüman olan gerçek bir münevverdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, milletin Mehmet Akif'in hatırasını her zaman saygıyla yadettiğini, onun eserlerini ilgiyle okuyup yeni kuşaklara da onu en iyi şekilde tanıttığını, bugün Safahat'ın en çok okunan kitaplar arasında olmasının ayrıca sevindirici olduğunu belirterek, "Akif'in hayat hikayesinden, kişiliğinden, fikirlerinden ve ölümsüz eseri Safahat'tan herkesin çıkaracağı önemli dersler olduğuna inanıyorum. Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoy, her zaman gönüllerde yaşamaya devam edecektir. Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Abdullah Gül Safahat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title