Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nahçıvan'da resmi temaslar

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak için gittiği Nahçıvan'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak için gittiği Nahçıvan'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından Nahçıvan Havalimanı'nda karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Nahçıvan Havalimanı'nda; Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Fuad Necefli, Nahçıvan Yüksek Meclisi Başkan Yardımcısı Anar İbrahimov, Nahçıvan Valisi Mirsenani Seyidov, Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Reşad Memmedov, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı ve Türkiye'nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya ile ilgili yetkililer karşıladı. Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılayanlar arasındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Nahçıvan ziyaretinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu eşlik ediyor.

ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

Daha sonra Erdoğan, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Meclisi'nde resmi törenle karşılandı. Tören alanına Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le birlikte geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada askerleri selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in, tören alanındaki yerlerini almasının ardından iki ülke milli marşları çalındı. Tören sonunda Meclis binasına geçen iki lider, baş başa görüşmelerini gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev Azerbaycan Nahçıvan Enerji Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title