Haberler

Chp'li Tekin: Gökçek'in Ne Söylediği Önemli Değil, İstanbul'u da Ankara'yı da Alacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını geçen hafta açıklayan Tekin, Kılıçdaroğlu'nun kişisel tercihinin her zaman kendisinden yana olduğunu savunurken, "Ama Genel Başkanımızın tercihi kişisel tercih değildir, kurumsal bir tercihtir,"...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylığını geçen hafta açıklayan Tekin, Kılıçdaroğlu'nun kişisel tercihinin her zaman kendisinden yana olduğunu savunurken, "Ama Genel Başkanımızın tercihi kişisel tercih değildir, kurumsal bir tercihtir, vereceği her karara CHP neferi olarak saygı duyarım" dedi.

CHP'li Tekin, NTV yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İstanbul konusunda hayalleri olduğunu ve bunu partisinin de bildiğini ifade eden Tekin, "İstanbul'da birikmiş bu sorunları ancak CHP çözebilir. Partim bana görev verir, ben de belediye başkanı olursam çok kısa süre içerisinde İstanbul'un sorunlarını çözeceğim. Dünyadaki gelişmiş şehirlerle İstanbul'u yaratma şeklinde bir hayalim var" diye konuştu.

-"GENEL BAŞKANIMIZIN TERCİHİ KİŞİSEL TERCİH DEĞİLDİR"-

"Aday adaylığınızı açıklamadan önce genel başkan bilgisi dahilinde yaptığınızı söylediniz. Mustafa Sarıgül de siz aday adayı olduğunuzu açıkladığınız gün Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte "İstanbul'un anahtarını getireceğiz' dedi. Her iki açıklama da dikkate alındığında Kemal Kılıçdaroğlu kimi destekliyor?" sorusu üzerine Tekin, şöyle yanıt verdi:

"Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi destekliyor. Genel Başkanımız "CHP İstanbul'da nasıl iktidar olur' bunun mücadelesini veriyor. Bir kişisel tercihe bırakırsanız, bunu çok samimi olarak söylüyorum; bireysel ve kişisel tercihinde her zaman Gürsel Tekin birinci sırada. Bunu çok iyi biliyorum. Ama Genel Başkanımızın tercihi kişisel tercih değildir, kurumsal bir tercihtir. Kurumsal tercih konusunda da olabildikçe, bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor, siyaset yapanlar da çok iyi bilsin, Genel Başkanımızın bütün kriterleri değerlendirerek karar verecektir. Vereceği her karara CHP neferi olarak saygı duyarım elbette."

-"MELİH BEY'İN NE SÖYLEDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL"-

"Bir programda Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yan yana oturmamanız gündeme geldi. Aranızın kötü olduğu iddia edildi. Bu konuda ne diyeceksiniz?" sorusunu "Medya karı kocayı birbirinden ayırıyor. Elbette bir gerginlik sözkonusu olamaz Genel Başkanımızla. Genel Başkanımızla aramızda bir gerginlik mücadelesi uğraşı veren şer odakları var ama hepsi nafile" diye yanıtladı.

Tekin, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul için sizin şansınızın daha yüksek olduğunu söyledi, Genel Başkanın, Sarıgül'e Ankara'yı önerdiğini de iddia etti" hatırlatması üzerine de şöyle dedi:

"Melih Bey'in ne söylediği önemli değil ama İstanbul'u da alacağız, Ankara'yı da alacağız. Elbette bu bir planlama dahilinde hangi iller olacak bilemiyorum. Hiç önemli değil. Parti görevidir. Parti bana görev verdiğinde Edirne'den Ardahan'a her partili görev alabilir."

-"GELİNLİK KIZ GİBİ OTURACAK DEĞİLİM"-

Tekin, İstanbul'da siyaset yaptığını dile getirirken, "İstanbul'da siyaset yapan biri olarak, İstanbul'un planlamasında elbette benim de tercihlerim olacak, söz hakkım olacak. İstanbul'u karış karış bilen, İstanbul'un meselelerini bilen, seçmen profilini bilen bir siyasetçi olarak ben herhalde gelinlik kız gibi oturacak değilim" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Gürsel Tekin İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title