Haberler

CHP'li Kadın Vekiller Batman'da Taziye Ziyaretinde Bulundu

Basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Batman'da yaşanan olayın herkesin yüreğini yaktığını söyledi.

Batman'da PKK'lı teröristlerin saldırısında Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç'ın şehit olduğu, 8 aylık hamile Mizgin Doğru, kızı Sultan ve anne karnından sezaryenle alınan bebeğin öldüğü olayın ardından CHP'li kadınlar kentte taziye ziyaretlerinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Masum insanlara yönelen terörü kuşkusuz lanetliyoruz. Ankara'da lanetledik, Ankara'da konuşmak yetmez geldi bize, sizleri görelim ailenin yaşadığı acıyı paylaşalım, biz buradayız, hep beraberiz terör saldırılarını istemiyoruz demek için buradayız" dedi.

Batman'da geçen pazartesi gecesi Komiser Yardımcısı Adem İlkkılıç'ın şehit olduğu, köydeki yakınlarını ziyaretten dönen Doru Ailesi fertlerinden 8 aylık hamile Mizgin Doru ve kızı Sultan ile gözlerini dünyaya öksüz olarak açan adı konulmamış bebeğin öldüğü, Talat Doru ile kız Şeyma'nın da yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin saldırısının ardından CHP'li kadınlar bugün kente gelerek incelemelerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili F. Nur Serter, Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık, önce parti teşkilatını ziyaret etti.

Basın açıklaması yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Batman'da yaşanan olayın herkesin yüreğini yaktığını söyledi. Güler, "Biz Türkiye'de her insanların kardeşçe yaşamalarını istiyoruz. CHP hep bunu savundu. Öyle olsun diye elimizden geleni yaptık, bundan sonrada yapacağız. Masum insanlara yönelen terörü kuşkusuz lanetliyoruz. Ankara'da lanetledik, Ankara'da konuşmak yetmez geldi bize, sizleri görelim ailenin yaşadığı acıyı paylaşalım, biz buradayız, hep beraberiz terör saldırılarını istemiyoruz demek için buradayız. Bunun için kararlıyız bunu birde Batman'dan yüksek sesle söyleyelim. Tüm Türkiye ve dünya duysun, bu işe son vereceğimizin kararlı olduğumuzu Türkiyemizin refah içinde yaşamak istediğimizi herkes duysun" dedi.

Vali Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden eden CHP'li kadınlar daha sonra saldırıda ölen izgin Doğru, kızı Sultan ve adı konmamış bebeğinin toprağa verildiği Beşiri İlçesi'nin Örmegöze Köyü'ne gitti.

CHP'li kadınlarköyde başlarını örttükleri dikkat çekenken, köylülerle görüştü. CHP'liler daha sonra saldırıda ölen Mizgin Doğru'nun annesi Maşallah Doğru'ya başsağlığı ziyaretinde bulundu. Ayman, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu çok sıra dışı bir şeydi gerçekten. Terör saldırısı ardından annenin ve o masum daha doğmamış bebeğin başına gelenler tüm Türkiye'yi incitti. Biz Türkiye'nin sorunlarından sorumlu insanlar olarak çok daha incitmişti. Burada olmak birinci derece ailenin acısını paylaşmak acımızı hafifletti desem inanırmsınız O acıyı bire bir paylaşmak, birlikte olduğumuzu, dayanışma içinde olduğumuzu hissetmek ülkenin batısı, doğusunun acıların farklı olmadığını hissetmek ve paylaşmak, iyi ki karar vermişiz ikide buraya gelmişiz diyorum. Biz çok sıcak ve içten karşılandık"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

title