Haberler

CHP'li Ediboğlu: Merkez Bankası'nın Ortaklarının İsimleri Neden Gizlenmekte?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, "Merkez Bankası'nın ortaklarının isimleri neden halktan gizlenmektedir?

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'a, " Merkez Bankası'nın ortaklarının isimleri neden halktan gizlenmektedir?" diye sordu.

Ediboğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Türkiye'nin ekonomik gücü kimin kontrolünde ve elindedir? Merkez Bankası'nın yüzde 19.12'lik sermayesini oluşturan ve bazı gerçek ve tüzel kişilere ait olduğu belirtilen D sınıfı hisselerinin kime ait olduğu halktan neden gizlenmektedir? Milliyet gazetesinde uluslararası finans danışmanı yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın yüzde 15'inin İngilizlere ait olduğunu belgelerle açıkladı. Musevi bir Türk vatandaşı ve Banka ortağı, Bahar Menkul Kıymetler'in sahibi olan Adnan Behar'ın da Merkez Bankası'nın büyük miktarda kâr etmesine rağmen, bu karın ortaklara yansıtılmadığını belirterek şikâyetçi olduğunu belirtti. Merkez Bankası'nın 2013 yılı kârının 5 milyar TL civarında olduğu tahmin ediliyor. Şimdi bu ortaklık yapısından hareket edildiğinde Merkez Bankası'na "milli' denmesi doğru mudur? Bankanın döviz ve altın rezervlerinin "garantide' olduğunu söylemek uygun mudur?" sorularını yöneltti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Mehmet Ali Ediboğlu Merkez Bankası Ali Babacan Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title