Haberler

CHP'li Düzgün'den Başbakan'a "Hsyk" Sorusu

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Uyum projelerini imzalayıp kabul ettik ve bu durumda "Türkiye'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir' sözünüz somut gerçekle çelişmemekte midir?

CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Uyum projelerini imzalayıp kabul ettik ve bu durumda " Türkiye'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir' sözünüz somut gerçekle çelişmemekte midir?" diye sordu.

Düzgün, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "Avrupa Birliğine uyum süreci kapsamında ülke olarak imza attığımız ve bütçesinin bir kısmını bizim karşıladığımız Avrupa Birliği uyum projelerinin bazılarında 17 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında görevden almalar nedeniyle kaos yaşanmaktadır. Özellikle HSYK ve Emniyet ile ilgili projeler tamamen durmuş olup tekrar ne zaman başlayacağı da belirsizdir. AB'ye uyum çerçevesinde ülke olarak HSYK projesi de dahil olmak üzere imza atıp taahhütte bulunuyoruz yani AB'nin müktesebatını kabul etmiş oluyoruz" dedi.

Düzgün'ün Başbakan'a yönelttiği sorular şöyle:

"Uyum projelerini imzalayıp kabul ettik ve bu durumda "Türkiye'nin HSYK düzenlemesi ile ilgili beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir' sözünüz somut gerçekle çelişmemekte midir?

Bu projelerde çalışan uzman ve yetişmiş insanlara uzun zamandır yatırım yaptığımız

düşünülecek olursa ülke olarak zarar gördüğümüzü düşünüyor musunuz?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Hakimler Ve Savcılar Yüksek Kurulu Avrupa Birliği Türkiye Tokat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title