Haberler

Çatalca Belediyesi Çocuk Festivalinde Büyük Coşku

Güncelleme:

Çatalca Belediyesi Tarafından Organize Edilen Ve Bu Yıl İkincisi Düzenlenen 2. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali Yoğun Bir Katılım Ve Büyük Bir Coşku İçerisinde Gerçekleşti.

Çatalca Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali yoğun bir katılım ve büyük bir coşku içerisinde gerçekleşti. Çatalca'da çocuklar için halk oyunlarından tiyatroya, sinemadan sirke kadar birçok etkinliğin yer aldığı çocuk festivali büyük beğeni topladı. Yurt içinden 21, yurt dışından da 9 ülke, 11 ekibin katıldığı festival 3 gün sürdü. 21 Nisan Çarşamba ve 22 Nisan Perşembe günlerinde Çatalca'ya gelmeye başlayan ekiplerde yer alan minikler, Çatalcalı ailelerin yanında festivalin son gününe kadar misafir oldular.

Hava şartlarının müsaade etmemesi nedeni ile gece programları Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan festival sahnesi yerine, İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Gündüz programları ise Kaleiçi Mahallesi Naim Aytekin Meydanı, Ferhatpaşa Mahallesi Ulusal Egemenlik Parkı ve Konutlar Mevkii gibi alanlarda da yapıldı. Festivale katılan tüm ekiplerin yiyecek ve içecek ihtiyaçları ise Çatalca Belediyesi tarafından Nazım Özbay Kültür Merkezi yanında kurulan yemek çadırında sağlandı.

FESTİVALDE 1. GÜN

Çatalca Belediyesi geçtiğimiz sene ilkini gerçekleştirdiği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ni bu yılda da düzenledi. Geçtiğimiz seneye nazaran daha yoğun katılımın olduğu festival, 22 Nisan Cuma günü Çatalca Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket eden festival kortejiyle başladı. Tüm ekiplerin katıldığı korteje vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Çoğu vatandaşın ise coşkuyla evlerinin balkonlarından ve camlarından korteje eşlik ettiği görüldü.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan kortej, Kaleiçi Mahallesi Topuklu Çeşmesi önü, Çatalca Belediyesi önünden çarşı içine ve buradan devam eden kortej, Ferhatpaşa Camii önünü takip ederek, Hamamönü Mevkiine doğru ilerledi. Hamamönü Mevkiini takip eden kortej tekrar Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Kortejin takip ettiği güzergah boyunca ise ekipler gösterilerini sundular.

Cumhuriyet Meydanı'nda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara 2. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'nin açılış konuşmasını yaptı. Dostluk, kardeşlik ve barış temalı bir konuşma yapan Başkan Cem Kara şöyle konuştu; "Çağdaş ülkemizin, aydınlık yarınları.

Türkiye Cumhuriyeti'ni ebediyete taşıyacak olan mirasçılar.

Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri.

Ülkemizin baharı, gelecek güzel günlerin umudu.

Göz bebeklerimiz. Siz, siz sevgili çocuklar. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyor, hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten, en samimi duygularımla kutluyorum.

Bundan tam 91 yıl önce, egemenliğin yalnız ve yalnız millette olduğu düşüncesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi kuruldu. 23 Nisan 1920 Cumhuriyet için gerçekleşen en önemli gelişme, atılmış en büyük adımdır.

Padişahların saltanatı yerine milletin vekilleri söz sahibi olmuş, egemenlik ne bir kişinin, ne bir ailenin ne de bir zümrenin olmuştur. 'Egemenlik Kayıtsız ve Şartsız Milletin' olmuştur.

23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ulusa ait olduğunun sembolüdür. Bu günü yalnızca Çocuk Bayramı olarak görenlere söylenecek tek söz; bugün Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Cumhuriyete inananların ulusal egemenliği ilan ettiği gündür. Bugün ile birlikte ulusumuz kendi egemenliğini oluşturmuştur.

Sevgili çocuklar. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gözünde kendinizin ne denli önemli olduğunuzu, sizlere ne denli güveni olduğunu asla ve asla unutmayınız. Çünkü sizler ülkemizi ileriye, daima ileriye taşıyacak olanlarsınız.

Dünyada birçok lider gelip geçmiştir. Her lider kendi ülkesi için çabalamış, kendi halkı için çalışmıştır. Ama dünyada hiçbir lider sadece kendi ülkesinin çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına bir gün armağan etmemiştir. Bir tek lider, bir tek önder hem kendi ülkesindeki çocuklara ve tüm dünya çocuklarına bir gün hediye etmiştir. Bu yönüyle dünya çapında eşsiz bir lider olduğunu gösteren kişi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'tür.

Bugün burada, uzaklardan Arnavutluk'tan, Azerbaycan'dan, Bosna Hersek'ten, Bulgaristan'dan, Kosova'dan, Makedonya'dan, Moldova'dan, Romanya'dan gelen misafirlerimiz ve ülkemizin dört bir yanından, Ankara Keçiören ve Mamak'tan, Aydın Kuyucak ve Yenipazar'dan, Balıkesir Ayvalık, Adıyaman Besni'den, Bitlis'ten, Bursa Keles'ten, Çanakkale'den, Çorum'dan, Edirne Havsa'dan, Isparta Keçiborlu'dan, İzmir Menemen'den, Manisa Gördes'ten, Muğla Dalaman'dan, Samsun'dan Samsun İlkadım'dan, Tekirdağ'dan; İstanbul içinden Ataşehir, Büyükçekmece, Sancaktepe, Tuzla'dan ve Kıbrıs Yeniboğaziçi'nden gelen tüm misafirlerimiz, Çatalcamızın; Gazi, Ferhatpaşa, Nakkaş, Kestanelik, Ovayenice, Binkılıç, İzzettin, Karacaköy başta olmak üzere tüm ilköğretim okullarından festivalimize katılan tüm çocuklarımız hepiniz hoş geldiniz, bizleri onurlandırdınız, bizleri gururlandırdınız.

Yıllardır TRT'nin düzenlemiş olduğu 23 Nisan etkinliklerinde hepimiz görüyorduk. Dünya çocukları ile ülkemiz çocuklarını bir arada izlerdik. Bayrama katılan çocuklar ile ülkemiz çocukları arkadaş olup, tanışırlar, kaynaşırlar. Dostluklarını, kardeşliklerini ve kültürlerini ülkemizde birbirlerine gösterirler, barışın olduğu platformda birlikte şarkı söylerlerken, birlikte oyunlar oynarlarken, kültürlerini birbirlerine tanıtırlarken, bizler uzaktan izlemekle yetiniyorduk.

Şimdi ne mutlu ki, Çatalcamızda iki yıldır gerçekleştiriyoruz. Göreve gelirken bu ilçede çocuklara özel bir festival olacak diye söz verdim. Bunu Belediye Başkanı Cem Kara tek başına ya da bunu tek başına Çatalca Belediyesi düzenlemiyor, bunu hep birlikte hareket eden Çatalca, Çatalca halkı gerçekleştiriyor. İnandığımız, çalıştığımız sürece Çatalca olarak, Çatalca halkı olarak başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Yeter ki isteyelim, yeter ki bir olalım.

Bilgi ve birikimimizle, azmimiz ve özverimizle, birlikte hareket etme düşüncemizle, insanı insan olduğu için sevdiğimiz sürece bu tür festivalleri düzenlemek hiç de zor değil. İlçemizi tanıtmak, yüceltmek, geliştirmek bizim ellerimizde. Burada elini taşın altına koyan, bu çorbada benim de tuzum bulunsun diyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.

Bugün; dostluktan, barıştan, kardeşlikten bahseden, bunlardan kağıt üzerinde söz eden herkes Çatalca'da festivalimizde bulunsun isterim. Dostluk, kardeşlik, barış diyen herkes festival alanından sonra Çatalcalıların evlerine gitsin. Gitsinler görsünler. Orada kardeşliği de, dostluğu da, barışı da en ince ayrıntısına kadar Çatalcalı hemşerilerim herkese gösterecektir.

Festivalimiz süresince Çatalca hemşerilerim yurt dışından gelen çocuklarımızı kendi evlerinde ağırlamakta, kendi çocuklarının yanında misafir etmektedirler. İlçemiz nüfus olarak küçük olabilir. Ama yüreği büyük ilçemiz, yüreği büyük ilçe insanımız bu festivalin arkasında cesurca durdukça festivalimiz daha renkli, daha coşkulu olacak, daha çok ses getirecektir.

Çatalcalının misafirperverliğini, Çatalcalının dostluğunu, Çatalcalının özverisini herkes görsün Çatalca'nın ve Çatalcalının sesini herkes buradan duysun. Bu mutlu günde Kardeşlik, Dostluk, Barış diye haykırıyoruz.

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sağ olun var olun. Yolumuz ve yolunuz açık olsun. Saygılarımla…

Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin, analar ağlamasın diyorsak, hepimizin dostluğa ve kardeşliğe, her şeyden önce insan sevgisine ihtiyacımız vardır. Bu festival ile bunu bir nebze de olsa gerçekleştirebiliyor isek, dünya barışına ve kardeşliğine katkı sunabiliyorsak, ne mutlu bizlere, ne mutlu sizlere ve çocuklarımıza, dünya çocuklarına" dedi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın coşkulu konuşmasının ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Onuncu Yıl Marşı eşliğinde Başkan Cem Kara ve protokol üyeleri tarafından festival meşalesi yakıldı. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan festival sahnesinde ekipler halk oyunları gösterilerini sergilediler.

Festival sahnesindeki programın ardından Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde çocuklara yönelik ücretsiz tiyatro etkinliği sunuldu. Festival programının ilk gününün diğer bir ayağı da Kaleiçi Mahallesi Naim Aytekin Meydanı'nda düzenlenen halk oyunları gösterileriydi. Burada da ekipler izleyicilere gösterilerini sundular. Burada yapılan programın ardından gece programı havanın soğuk olması nedeniyle İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Gece programına Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren ve Aydın Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu da katıldı.

FESTİVALDE 2. GÜN

Çatalca'da festival coşkusu 2. günde daha da arttı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla festivale katılan ve ilçedeki okulların öğrencileri resmi törene ayrı bir hava kattılar. Resmi törende Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren tarafından Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya çeşitli hediyeler verildi.

Çatalca Ziya Altınoğlu Stadyumunda yapılan resmi törenin ardından Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner ve ilçe protokolü Çatalca Belediyesi tarafından kurulan, yurt içi ve yurt dışından gelen ekiplerin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılandığı yemek çadırında öğle yemeği yediler. Öğle yemeğinin ardından Kaymakam Nevzat Taşdan, Belediye Başkanı Cem Kara ve Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, İTO Çok Programlı Lisesi arkasında kurulan sirkte sunulan gösterileri izlediler.

Sirk gösterisinin ardından festival coşkusu yine Kaleiçi Mahallesi Naim Aytekin Meydanı'nda devam etti. Buradaki programa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de katıldı. Kaleiçi Mahallesinde birbirinden güzel halk oyunları gösterileri izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Buradaki programın ardından gece programı İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Buradaki programa Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Aydıner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren, Adıyaman Besni Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Soku, Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Veysi Yamaç ve Samsun İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan İnan katıldı.

Burada program arasında Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından festivale katılan ve festivalin ikinci günü ardından ilçeye veda edecek olan ekiplere teşekkür plaketi ve katılımcı öğrencilere de madalya verildi. Program arasında kısa bir konuşma yapan Başkan Cem Kara, " festivalimize sahip çıkan Çatalca halkı olmasaydı, böyle coşkulu, böyle güzel bir festival düzenlememiz mümkün değildi.

Kardeşlikten, barıştan söz ediyorsak, işte bunu gerçekleştirecek olan burada bulunan miniklerimizdir. Barışı dünyanın her yerine getirecek olan işte bu yavrularımızdır" dedi. 2. gün programında ise geçtiğimiz sene de Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivaline katılarak pozitif enerjilerini ilçe halkına yansıtan Moldova Pridnestrovya Özerk Bölgesi'nden gelen ekipten Dimitri Oltu'nun "Benim Memleketim" parçasını Türkçe söylemesi izleyicilerden tam not aldı.

FESTİVALDE 3. GÜN

Festivalin üçüncü ve son günü Ferhatpaşa Mahallesine yayıldı. İlk program Hamamönü Ulusal Egemenlik Parkında yapıldı. Oldukça sıcak bir atmosferde geçen programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanı Süleyman Kolcuoğlu katıldı. Programa katılan halk oyunları ekiplerinden çocuklar, zaman zaman Başkan Cem Kara ile beraber protokol koltuklarında oturarak, programı takip ettiler. Bu programın ardından üçüncü günün ikinci ayağı Konutlar Mevkiinde bulunan çay bahçesinde gerçekleşti.

Buradaki programa Çatalca Belediyesi Başkanı Cem Kara ve geçtiğimiz sene de Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivaline katılarak, festivale renk getiren Keçiborlu Belediyesi'nin Belediye Başkanı Turgut Soykan da katıldı. Belediye Başkanı Cem Kara, buradaki programda Çatalca'ya çocukları ile beraber gelip, festivale renk katan ailelere de teşekkür etti.

Gündüz programlarının sona ermesinin ardından gece programı öncesi Çatalca Belediyesi tarafından çocuklar için ücretsiz Ülker Çocuk Şenliği sinema filmi sunuldu. Bol bol etkinliğin olduğu festivalde sinema filmi de çocuklar tarafından büyük ilgi gördü.

Üçüncü günün son programı olan gece etkinliği İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi Spor Salonunda yapıldı. Programa Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Isparta Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, Çatalcaspor Kulübü Başkanı Hasan Gökçe katıldı. Festivalin her gecesinde, her etkinliğinde olduğu gibi bu akşamda da yoğun katılım ve coşku üst düzeydeydi.

Program esnasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve Isparta Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan tarafından katılımcı ekiplere plaket ve çocuklara madalya verildi. Burada bir konuşma yapan Başkan Cem Kara, " festivalimize yurt dışından gelen çocuklarımızı, İzzettin'de, Kestanelik'te, Ovayenice'de Ferhatpaşa'da ve Kaleiçi'nde evlerinde, kendi çocuklarıyla beraber ağırlayan gönüllü ailelerimiz. İyi ki varsınız, iyi ki bizlerlesiniz. Çatalcalının misafirperverliğini ve barış aşkını bu küçüklerimize gösterdiniz.

Geçtiğimiz sene çocuklarımız ve ilçemize gelen misafir çocuklarımız gözyaşları içinde ayrıldılar. Onlar birer arkadaş, birer kardeş oldular. Bu sene de arkadaşlık bağları, kardeşlik bağlarını arttırdık çocuklarımızın. Buradan tüm katılımcı ekiplere bir çağrıda bulunmak istiyorum. Yalnızca Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivalinde değil, Temmuz ayında düzenlediğimiz Erguvan Festivalinde de sizleri aramızda görmek bizleri onurlandıracaktır. İlçemize her zaman davetlisiniz" dedi.

Her ekibin yanına giderek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmeyen Başkan Cem Kara, zaman zaman festivale renk katan miniklerle de sohbet etti.

Çatalca Belediyesi 2. Uluslararası Çocuk Festivali tüm ekiplerin ve protokol üyelerinin sahnede Onuncu Yıl Marşını hep beraber söylemesiyle sona erdi. Üç boyunca süren Çatalca Belediyesi 2. Uluslararası Çocuk Festivali, yaşlı genç her kesimden tam not aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title