Haberler

Can Yücel'in Evine Kameralı Koruma

Türk Edebiyatı'nın ölümsüz isimlerinden usta şair Can Yücel'in Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki mezarına bir ay önce yapılan çirkin saldırıdan sonra, usta şairin hayatının son yıllarını geçirdiği ve ölümünden sonra müzeye dönüştürülen evine kameralı güvenlik sistemi kuruldu.

Türk Edebiyatı'nın ölümsüz isimlerinden usta şair Can Yücel'in Muğla'nın Datça İlçesi'ndeki mezarına bir ay önce yapılan çirkin saldırıdan sonra, usta şairin hayatının son yıllarını geçirdiği ve ölümünden sonra müzeye dönüştürülen evine kameralı güvenlik sistemi kuruldu. Yaşanan olayın ardından tedirgin olan ailesinin talebi üzerine, Eski Datça Mahallesi'ndeki 'Can Evi' adı verilen müze ev, gece gündüz 24 saat kameralarla denetlenecek. Merkezi Marmaris'te bulunan Interlıne Alarm ve Telekomünikasyon Sistemleri firmasınca yapılan sistem, Alarm Haber Alman Merkezi vasıtasıyla polisle bağlantılı olarak hizmet verecek.

Firma yetkilisi Emre Balak, evin herhangi bir bölümünden içeri girildiğinde alarm sisteminin devreye girip anında Haber Alma Merkezi'ni uyaracağını belirterek, 'Merkez, gerektiğinde kolluk kuvvetlerine hemen durumu aktaracak. Kapalı devre kamera sistemi ile güvenlik şemsiyesi desteklenecek. Evin çevresinde toplam 8 adet güvenlik kamerası bulunacak. Bunlar gece gündüz 24 saat devamlı kayıt yapacak. ADSL ve internet üzerinden bu sistemi uzaktan izlemek de mümkün olacakö dedi.

Yüksek çözünülürlü kayıtların yedekleme yapılarak depolanabileceğini de sözlerine ekleyen Balak, 'Elektrik kesintilerinden etkilenmemesi için bir sistem olacak. Kameraların hareketi algılama özelliği var. Hareket algılandığı zaman otomatik olarak kayıt yapacak. Can Yücel'in müze evinin güvenliği bu sayede sağlanmış olacakö diye konuştu.

Can Yücel'in mezarına yapılan saldırıdan sonra aileden gelen talep üzerine güvenlik sistemin kurulduğunu ifade eden Balak, alarm sisteminin firma tarafından karşılanacağı, aileden sadece kameraların ücretinin alınacağını sözlerine ekledi.

GECE AydınLATILMASI YAPILSIN

Usta şairin eşi Güler Yücel, Datça'daki evinden bir aydır uzak kaldığını belirterek, 'Can Yücel'in mezara yapılan çirkin saldırı hepimizi tedirgin etti. Aile dostumuz olan Okan Çağlar'ın önerisi üzerine eve güvenlik sistemi kurulmasına karar verdik. Sistemin devreye girmesinden sonra önümüzdeki günlerde Datça'ya döneceğim. Yetkililerden bir isteğim var. Evin bulunduğu sokağın gece aydınlatılmasını bekliyorum. Tek bir aydınlatma direği dahi bulunmayan sokak gece zifiri karanlık oluyorö dedi.

TOHUM BANKASI UNUTTURULMAK ISTENİYOR

Eşinin 'Tohum Bankası' vasiyetinin, mezarlığa yapılan saldırı ile adeta unutulmuş olmasının kendisini kaygılandırdığını dile getiren Yücel, 'Can Yücel'in bize üç vasiyeti vardı. Öldüğünde Datça'ya gömülmek, adının 'Karhaneye' verilmemesi ve Tohum Bankası. 12'inci ölüm yıldönümünde Tohum Bankası için ilk ciddi adım atılmış oldu. Ancak, ölüm yıldönümünden bir hafta sonra mezarına yapılan çirkin saldırı, tohum bankası vasiyetinin önüne geçti. Bu saldırının, tohum bankası girişimini baltalamak adına yapılmış olabileceğini bile düşünmeye başladım. Ancak her ne olursa olsun, Tohum Bankasını gerçekleştirmek için ailece mücadelemizi sürdüreceğiz"diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title