Haberler

Osmaniye'de Suriyeli Öğrencilere Okul Açıldı

Güncelleme:

Suriyelilerin barındığı Osmaniye Konaklama Tesisinde, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim göreceği 12 derslikli okul açıldı.

Suriyelilerin barındığı Osmaniye Konaklama Tesisi'nde ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim göreceği 12 derslikli okul açıldı.

Açılış töreni, Suriyeli misafirler tarafından sergilenen Suriye halk oyunları gösterisiyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Suriyeli gönüllü eğitimci Okul Müdürü Ahmet Güllü yaptı. Güllü, bugün en mutlu günlerinden birini yaşadıklarını ifade ederek, "Türk milletine ve Türk devletine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Okulumuzda 2 bin 289 öğrencimiz eğitim görmektedir. Gönüllü olarak 100 öğretmenimiz çalışıyor. Suriye eğitim müfredatıyla eğitimimize devam ediyoruz. Ana dilimiz Türkçe'yi de çocuklarımıza öğretiyoruz. Okulumuzun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Törende konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu ise Suriyeli misafirleri kardeşleri olarak gördüklerini ifade ederek, "Bizler, bugün sahip olduğunuz imkanları çok daha ileriye götürmek, çocuklarımızın geleceğinin zayi olmaması bakımından üzerimize düşen vazifeleri en iyi şekilde yapmak isteği ve gayreti içerisindeyiz. İmkanlarımız ölçüsünde bu arzumuzu yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlere karşı olan sevgimiz, muhabbetimiz, kardeşlik duygularımız, kalbimizi tamamen doldurmakta ve her geçen gün sizlere karşı olan vazifelerimizi yerine getirme konusunda gayretimiz artarak devam etmektedir" ifadelerini kullandı.

Vali Oduncu, Suriyeli misafirlerin evlerine, memleketlerine kavuşmalarını arzu ettiklerini de belirterek, "En kısa zamanda geçici olarak tahammül etmek zorunda kaldığınız bu şartların ve sıkıntılarınızın son bulmasını, kendi vatanınıza, akrabalarınıza kavuşmanızı temenni ediyoruz" diye konuştu.

Açılışı yapılan okulun, Osmaniye Konaklama Merkezi'ndeki eğitim şartlarını daha iyi hale getirmek için yapıldığını da belirten Vali Oduncu, okulun finansmanını sağlayan Yeni Zelanda hükümetine de teşekkür etti.

Konuşmasının son bölümünde Osmaniye Konaklama Merkezi'nde barınan Suriyeli gençlere hitap eden Oduncu, "Osmaniye Konaklama Tesisi'mizde Suriyeli genç kardeşlerimize eğitim veriliyor. Sizlerin de kendinizi daha iyi yetiştirme noktasında gayret göstermeniz gerekiyor. Burada Türkçe kursları veriyoruz. Türkçenin yanı sıra yabancı dil öğrenmeniz, el ve meslek becerilerinizi de geliştirmeniz gerekir. Bizler de sizlerin eğitimi konusunda üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmek için gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Tesislerden sorumlu Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak ise Osmaniye Konaklama Tesisi'ne yapılan okulun finansmanını Yeni Zelanda hükümetinin karşıladığını belirterek, Suriyelilerin geldiği günden bu yana yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Uzunparmak şunları söyledi:

"12 derslikli toplam 655 metrekare alana sahip okulumuzun her sınıfında 45 öğrenci, toplamda ise 540 öğrenci aynı anda eğitim alabilecektir. Osmaniye Konaklama Tesisi'mizde şu an anaokulunda 6 konteynerde 12 Türk öğretmen tarafından toplam 360 öğrenciye eğitim verilmektedir. İlkokul eğitiminde ise 18 konteynerde 52 Suriyeli öğretmenimiz toplam bin 55 öğrencimizle eğitim faaliyetine devam etmektedir. Orta ve lise eğitimi için ortaokulda 26 öğretmen ve toplamda 448 öğrenciye, lisede ise 12 öğretmen 426 öğrenciye sabah ve öğlen olmak üzere ikili eğitim vermekteyiz. Yeni yaptığımız 12 derslikli bu okulumuzda, ortaokul ve lise öğrencileri sabah ve öğlen olmak üzere eğitim göreceklerdir. Ayrıca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerimize Türkçe okuma ve yazma dersleri verilmektedir."

Osmaniye Konaklama Tesisi'nde Türkçe okuma yazma kursu ve 10 farklı branşta meslek edindirme kursları verildiğini de belirten Uzunparmak okulun hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Vali Dr. Mehmet Oduncu okulun açılışını protokol mensupları ve Osmaniye Konaklama Tesisi'ndeki mahallelerin muhtarları ile birlikte yaptı. Açılışın ardından Vali Oduncu ve beraberindekiler okulun sınıflarında incelemelerde bulundu.

Törene; Düziçi Kaymakamı Mustafa Koç, Bahçe Kaymakamı Oktay Çağatay, İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Şengel, İş-Kur Müdürü Abdülkadir Şahin ve çok sayıda Suriyeli katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Oduncu Yeni Zelanda Osmaniye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title