Haberler

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Güncelleme:

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de törenlerle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane'de törenlerle anıldı.

Trabzon Valiliği önünde düzenlenen anma törenine, Vali Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, çok sayıda kamu kurum ve kuruluş ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Sirenlerin saat 09.05'te çalmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Tören, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.

Rize

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, Vali Ersin Yazıcı,  Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, daire amirleri, öğrenciler, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yazıcı ve protokol üyelerinin, Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te çalınan sirenle iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından törene katılanlar, Rize Belediyesi bandosu eşliğinde istiklal Marşı'nı okudu.

Bu arada, törene katılan Denizciler Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Eren Kanber (12) rahatsızlandı.

Tansiyonu düştüğü belirlenen Kanber'e, alanda hazır bulunan 112 acil yardım ekiplerince müdahale edildi. Kanber, gerekli tetkiklerinin yapılması amacıyla ambulansla Rize Devlet Hastanesine kaldırıldı.

-Gümüşhane

Gümüşhane Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Vali Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Çimen ve Garnizon Komutanı Albay Eren'in anıta çelenkleri sunmasının ardından Atatürk'ün vefat saati olan 09.05'te saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Valilik, belediye başkanlığı ve garnizon komutanlığı çelenklerinin sunumu sırasında CHP İl Başkanı Sait Özdamar ve bir grup, parti çelengini sunmak istedi.

Güvenlik güçlerinin, parti çelenginin, protokol çelenklerinin ardından sunulabileceğini söylemesine Özdamar tepki göstererek alana girmek istedi.

Törenin ardından alana alınan Özdamar ve beraberindekiler, Atatürk anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Vali Yavuz ve beraberindekiler, daha sonra Kanuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin, Gümüşhane Kültür Merkezi'ndeki programa katıldı.

-Artvin

Artvin Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Vali Kemal Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turan, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Toktaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, daire amirleri, askeri erkan ve öğrenciler katıldı.

Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı yarıya indirildi.

Anma törenine, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde devam edildi. Kazım Karabekir Anadolu Lisesi Müdürü Erdoğan Öztürk ve Garnizon Komutanlığı adına Piyade Binbaşı Bülent Işık'ın konuşmalarının ardından öğrenciler şiirler okudu.

Bayburt

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ilk tören, çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Anma töreni, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bayburt Anadolu Lisesince hazırlanan programla devam etti.

Burada konuşma yapan Anadolu Lisesi tarih öğretmeni Murat Koç, Türk milleti için 10  Kasım'ın bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak Büyük Önder Atatürk'ü anma ve düşüncelerini anlama günü olduğunu söyledi.

Anma törenleri, öğrenciler tarafından Büyük Önder Atatürk'ün sevdiği tükülerin okunması ve Atatürk oratoryosuyla tamamlandı. - Trabzon

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Bayburt Artvin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title