Haberler

Bulgaristan'daki Cami Saldırısına ve Soykırım Deklerasyonuna Bursa'dan Kınama

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu, Bulgaristan Filibe’deki bir camiye yapılan saldırıyı ve Bulgar soykırım deklarasyonunu kınadı.

Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu, Bulgaristan Filibe'deki bir camiye yapılan saldırıyı ve Bulgar soykırım deklarasyonunu kınadı.

Bulgaristan'ın Filibe şehrindeki Cuma Camisi'ne 14 Şubat günü yapılan saldırıya ilişkin kınama mesajı yayınlayan Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yüksel Özkan, Karlıova Belediyesi'nde kabul edilen sözde Bulgar soykırımı deklarasyonunu da eleştirdi. Özkan, Balkan Savaşları'nda Osmanlı Devleti'nin Bulgarları katlettiği bu sebeple Türkiye'nin özür dilemesi gerektiğine ilişkin kabul edilen bildiri Bulgaristan Parlamentosu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ülkedeki diğer ilçe belediyelerin onaylaması için gönderilmiştir. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu gerekli açıklamayı yapmış ve bunun iptal edilmesini talep etmiştir. Karlıova Belediyesi'nin kabul ettiği deklarasyon, yapılmayanın yapılmış olarak gösterilmesi tarihi gerçekleri saptırmak, Bulgaristan Cumhuriyeti vatandaşları arasında kin ve nefret tohumları ekmek olduğu gibi dost ve komşu iki ülke ilişkilerine ciddi zarar vermekten bir davranış değildir" dedi.

Yapılan hoşgörüsüzlük ve saygısızlığın bununla da kalmadığını şeklinde konuşan Özkan, "Biz Balkan Türkleri Göçmen ve Mülteci Dernekleri Federasyonu olarak yapılan saldırıyı kınıyor. Federasyonumuzun Balkan Türklerinin ve Müslümanlarının anayasal haklarının savunulması konusunda her zaman taraf olduğunu vurgulamak istiyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yüksel Özkan Bulgaristan Karlıova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title