Haberler

Bingöl Belediyesi Halk Oyunları Kurs Kayıtları Başladı

Güncelleme:

Bingöl'de Veysel Belgin Gençlik Merkezi bünyesinde açılan her yaş arası 'Bingöl Yöresi Halk Oyunları Kursu' için kayıtlar başladı.

Kursa kayıt yaptırmak isteyenlerin 02-20 Eylül tarihleri arasında Veysel Belgin Gençlik Merkezi'ne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

Bingöl Belediyesi, Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Bingöl Yöresi'ne ait Halk Oyunları Kursu açacak. Daha önce halk oyunlarında oynamış (bay-bayan) olanların ise belediye halk oyunları ekibine alınacakları belirtilerek, "Ayrıca 2002-2003-2004-2005 Minikler kategorisinde(İlkokul) 2002 -2001-2000-1999 Yıldızlar Kategorisinde (Ortaokul) 1999-1998-1997-1996 Gençler Kategorisinde (Lise) 1996 -95-94-93-92-91 ve daha alt yaştakiler büyükler kategorisinde kurs göreceklerdir" denildi.

Kursa katılmak isteyenlerin, 1 adet fotoğraf, 1 adet nüfus cüzdan fotokopisi ve Aile Hekimliğinden sağlık raporu ile 20 Eylül 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Veysel Belgin Gençlik Merkezi'ne şahsen müracaat etmeleri gerektiği kaydedildi. Kursun 21 Eylül 2013 Cumartesi günü başlayacağı ifade edildi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, halk oyunlarının duygu ve düşüncelerin hareketle ifadesi olduğunu belirterek, "Yurdumuzun değişik yörelerinde yaşayan insanların örf, adet ve geleneklerini, karakterlerini, duygu ve düşüncelerini, inanışlarını, ifade edişlerini anlatan; toplumsal olaylar, kavga, aşk, savaş, sevgi gibi konuları içeren oyunlar bütün bölgelerde oynanmaktadır. Buna folklor da denilmektedir. Çoğu eğitim bilimcileri bu yolla edinilen bilginin hafızalarda daha kalıcı olduğunu, davranışları geliştirdiğini, insana öz güven kazandırdığını saptamışlardır. Ülkemizin kültürel yapısı gereği her yörenin oyun şekli farklıdır. Ciddi bir kurs sürecinde öğrenilen halk oyunları, hem bireylerin hayatlarını renklendirecek hem de toplumsal bir görevin yerine getirilmesine neden olacak. Bingöl bir kültür kenti olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor. Bu konuda bize destek veren halkımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Çalışmalarımız artarak devam edecek

Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'nde açılan kursların, gençleri ve kadınları sosyal hayatın içine alırken, aynı zamanda da meslek edinmelerini sağladığını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, sosyal belediyecilik çalışmalarının artarak devam edeceğini belirtti.

Atalay, " Bizim amacımız Veysel Belgin Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'mizin içindeki kurslarımızdan, binlerce gencimizin ve kadınlarımızın faydalanmasıdır. Gücümüz yettiği kadar çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Gençlerimizi, kadınlarımızı sosyal hayatın içine almak için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Gençlerimiz, faaliyetlerini, oyunlarını sergilerken hem eğleniyor, hem öğreniyor, kadınlarımız da sosyalleşmenin yanı sıra meslek ediniyor. Bizler gerek velilerimiz, gerekse kursiyerlerimizle bir aileyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bingöl Belediyesi Serdar Atalay Eylül Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title