Haberler

BDP'li Adil Zozani CHP'li Vekillerin Üzerine Yürüdü

Güncelleme:

PKK'nın dağa çıkardığı çocuklarla ilgili tartışma CHP ile HDP'den milletvekillerini birbirine düşürdü. BDP'li Adil Zozani CHP vekillerin üzerine yürüdü.

PKK’nın dağa çıkardığı çocuklarla ilgili tartışma Meclis Genel Kurulu’nda CHP ile HDP’den milletvekillerini birbirine düşürdü. BDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani CHP milltvekillerinin üzerine yürüdü. Araya giren HDP Gurup Başkanvekili İdris Baluken kolundan tuttuğu Zozanni’yi zor sakinleştirdi.

"KİMSENİN SESİ ÇIKMIYOR"

5’inci yargı paketinin görüşüldüğü Genel Kurul’da tartışmalar genellikle iki muhalefet partisi arasında geçti. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Diyarbakır Belediyesi güya çok demokratik bir yaklaşımı olmasına rağmen annelerin orada durmasına izin vermemiştir. Bu demokrasi yaklaşımının ne kadar çifte standarda tabi olduğunu göstermektedir. Doğuda ve batıda yasalar farklı mı uygulanıyor? Batıda bir gösteri yapıldığında doğrudan doğruya polisin tazyikli suyuyla ve copuyla karşı karşıya kalınıyor, ama bu Güneydoğu’da olduğunda nedense ne Başbakan’ın sesi çıkıyor, ne bir başkasının sesi çıkıyor. Biz batıda da olsun istemiyoruz, doğuda da olsun istemiyoruz." dedi.

"EVİN YIKILSIN" TARTIŞMASI

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise Yılmaz’a "Evin yıkılsın! Yüzlerce çocuk öldürüldü Güneydoğu’da, yüzlerce” diye bağırdıktan sonra kürsüye gelerek, “Bu çocuklar üniversiteyi bırakıp, isyanın adresi dağlarsa, bu çocuklar oraya gidiyorsa herkesin oturup düşünmesi lazım." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da "Allah’a çok şükür ki Sayın Gültan Kışanak sizin gibi faşist değil. Allah’a çok şükür ki Gültan Kışanak sizin sahip olduğunuz hiçbir özelliğe sahip bir belediye başkanı, bir kadın milletvekili değil." diye konuştu.

TANSİYON YÜKSELDİ

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de kürsüye geldiğinde "Kemalizm dediğiniz şey aslında bir parça Hitler bir parça Mussolinidir. Bunun dışında bir şey değildir. Ya Nasyonal Sol anlayışınızı alenen deklare edeceksiniz ya da burada sürekli arada kalırsınız." dedi.

Bu kez kürsüye gelen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Atatürk olmasaydı, Kazım Karabekir olmasaydı bugün Türk halkı şimdi Ermenistan içinde Ermenilere karşı belki birtakım mücadeleler verecekti. Bu topraklar Kürtlere de yeter Türklere de yeter. Yeter ki bu topraklar üzerinde başka sinsi emelleri olan dış odakların oyununa gelmeyelim." diye konuştu

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Meclis Genel Kurulu İdris Baluken Adil Zozani Hakkari Güncel Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Kamu personeli için yeni dönem! Fazla mesai ücreti yok, bunun yerine denkleştirme yapılacak

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500

Yorumlar (80)

ATATÜRKÇÜLER:

DÜNYA GÖZÜNDE TÜR ORDUSU BUNLAR YÜZÜNDEN BÜYÜK PRESTİJ KAYBETMEKTEDİR YÜCE TÜRK MİLETİNİN FERAHI RAHATI HUZURU İÇİN BU HAİNLERİN TERÖRİSTLERİN KOMPLE YURDUMUZDAN ATMAKTAN TEMİZLEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOKTUR SONUNA KADAR ÜZERİNE GİDİLMELİDİR ALLAH TÜRKÜ KORUSUN

49
13
yanıtYanıtla
TÜRKK:

17 milyar mAaş alırlar YAKARLAR IKARLAR DAĞA ÇOCUK KAÇIRIRLAR ASKER POLİS VURURLAR İNSANA ACIMAZLAR HERTÜRLÜ PİSLİĞİ YAPARLAR BİDE TBMM DE AHKAM KESERLER BU NE REZİLLİK YA TÜRKİYE CUMHURİYETİ TARİHİNDE UTANÇTIR.

28
14
yanıtYanıtla
DADAŞ:

ben bu devlete vergı vermem fatura ödemem vs vs derler ama devletın her hakkından yararlarnırlar HAINSINIZ HAINNN

20
20
yanıtYanıtla
amir timur:

bunlarda vicdan yok kul hakkı yiyen batmaya mahkumdur teröristler bitecek inşallah

17
20
yanıtYanıtla
toby:

bdplilerin ve hdplilerin mecliste yeri yok tez zamanda meclisi terkedip geldikleri yere dönmeleri dileğimiz

19
15
yanıtYanıtla
ÜLKÜCÜ:

HDP HAKLI KARDEŞİM ÇOCUKLAR KENDI ISTEKLERIYLEN GITMIŞLER BENDE HAKSIZLIGA UGRARSAM BENDE DAGA CIKARIM ..

19
15
yanıtYanıtla
ülkücüymüşdzsg@gmail.com:

kandilli ülkücülerde geldi.

yanıt0
yanıt0
Nizarinaz@hotmail.com:

bdp nin genlerinde kavga ve savaş var..Bakın batı Avrupa gibi modern ülkelerde bile bdp yi meclise sokmazlar..Hele kanlı terör örgütü ile ilgisi olan partiyi kapatırlar ve yaşatmazlar..Ama bu ülkede pkk ve mit görüşüyorsa mesele daha vahim..

yanıt0
yanıt0
prestijruzgar_casus@hotmail.com:

nizari kardeşim bak örmek olarak güsterdigin avrupadaki devletler ise vatandaşlarının dillerini , kültürünü yasaklamadı vatandaşlarını hristiyan yahudi musevi olarak hor gürmedi bak isviçreye resmi olarak 4 tane anadil konuşuyorlar .burada devletin çok ciddi hataları vardı bırazda bunu sorgularsan kürtleri bir nebzede olsa anlayacagından eminim

yanıt0
yanıt0
TR:

KÜRTLER ÜZERİNDEN GÜZEL BİR ŞEKİLDE BU ÜLKEYE ZARAR VERİLİYOR ! AMA BAZI KÜRT KARDEŞLERİMİZ HALA FARKINA VARAMADILAR.YAZIK

9
25
yanıtYanıtla
Tüm 80 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title