Haberler

Bayramdan sonra 20 milyon kişinin daha aşılanmasıyla, virüse karşı dalgakıran oluşturulacak

Güncelleme:

Son dönemlerde hızla artan vaka sayıları endişeleri de beraberinde getirdi. Süreci yakından takip eden Hükümet, bayramdaki hareketliliğin vaka ve vefat sayılarına yapacağı olumsuz etkiyi masaya yatırdı. Buna göre bayram sonrası yaklaşık 20 milyon kişinin daha hızla aşılanması ve virüse karşı bir "dalgakıran" oluşturulması amaçlanıyor.

Korona salgınında yaşanan pikler nedeniyle uzun süre uygulanan kısıtlamalar, 1 Haziran itibarıyla kademeli olarak kaldırılmıştı. Yaz mevsiminin de gelmesiyle birlikte milyonlarca insan memleketlerine ya da tatile gitti.

AŞILAMANIN HIZLANDIRILMASI GEREKİYOR

Bir yandan aşılama devam etse de son günlerde özellikle bayram tatilinin de başlamasıyla vaka sayılarında bir artış meydana geldi. Bu sebeple bayram sonrasında aşılama hızının arttırılmasını zorunlu hale geldi. Bayramdan sonraki 1.5 ay içerisinde en az 18-20 milyon kişiye daha ilk doz aşı yapılması gerektiği belirtiliyor.

SONBAHARDA EN AZ 60 MİLYON İNSANIN AŞILANMASI HEDEFLENİYOR

Hedef ise sonbahara gelindiğinde en az 60 milyonun tamamen aşılanmış olmasını sağlamak. Bayramdaki hareketlilikle vakaların 10 bine ulaşacağı iddia ediliyor. Bu yükselişin aşı olmayanlar için büyük risk oluşturduğu ifade edildi.

YENİ DALGA, AŞI OLANLAR İÇİN DE KORKUTUCU OLABİLİR

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın edindiği bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere hükümette yapılan değerlendirmelere göre, aşıların etkisi kısmen azalsa da ağır hastalığı ve ölümü yüzde 90 engelliyor. Koronavirüs aşısı tamamlanmış kişiler virüs kapsa da hastalığı hafif geçirecekleri belirtiliyor. Ancak yeni dalganın, daha çok koronavirüs aşısı olmayanları etkileyeceği ifade ediliyor.

Aşı konusunda çok geride olan Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kanaat önderleri ve muhtarların kampanyaya katkı sağlaması için çalışma yapılması gerektiği belirtiliyor. Sonbahara kadar olan 1.5 aylık sürenin aşılama açısından çok önemli olduğu ifade ediliyor.

20 MİLYON KİŞİNİN DAHA AŞILANMASI İLE DALGAKIRAN OLUŞTURULACAK

Hükümet de bayramdaki hareketliliğin vaka ve vefat sayılarına yapacağı olumsuz etkiyi masaya yatırdı. Buna göre bayram sonrası yaklaşık 20 milyon kişinin daha hızla aşılanıp virüse karşı bir "dalgakıran" oluşturulması amaçlanıyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Koronavirüs Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Ömer sakarya :

Aslında çözüm çok basit.Aşı olmak istemeyenlere saygı duyuyorum.insanlar hür iradesiyle karar vermeli.Ben aşı oldum ve bu benim tercihimdi.Aşı olayına gelince aşı olmamış Kişiler bu hastalığı aldığı anda devlet tıbbi yardım etmeyecek.Ederse bile ücretini kuruşu kuruşuna alacak.Sağlık güvenceleri masrafı karşılamayacak.hasta kişi filyasyon ekipleri ile kimlere bulaştırdığı anında ortaya çıkıyor.Bulaştırdığı insanların işgücü kaybı ve sağlık masraflarınıda alacak devlet bu vatandaştan

22
58
yanıtYanıtla
Behlül erdem Ordul:

Gerçekten mi . Sen ne akıllısın. Seni çoğaltmak lazım

yanıt65
yanıt12
Kum saati:

Bize ana sinifindan beri yerlimali yurdun mali yiyin denildi.ben yerli türkovac aşisini olacağim.

25
42
yanıtYanıtla
sibel aslan:

Devlet önce aşıdan sonra kalp krizi geçiren insan sayısını araştırsın ya da aşıdan sonra kusma vb nedenlerle hastaneye başvuranların şikayetlerini alsın aşı konusunda bir araştırma yapsın eğer bir sorun olmadığına kanaat getirirse ondan sonra yasak düşünsün biobtech sonrası hayatını kaybeden kaç insan var biliyor musunuz hayır neden çünkü aşı yapmamalıdır size göre . Hastalığı olanı resmen yok ediyor aşı karşıtlarına hepiniz eninde sonunda hak vereceksiniz o yüzden kimse kimseyi zorlamasın

3
1
yanıtYanıtla
Sinan Yılmaz :

Yazın maske takmayanları uyaran bir kişi görmedim. Yetkililerin bu dönemde de dikkatli olması gerek. Ya da açıklanan genelge de yaza göre bir ayarlama yapılmalıydı. Şimdi ne olacak. Ekim gibi yasaklar gelmeye başlar. Kuralları uygulamada kafa karıştırıcı aksaklıklar var.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title