Haberler

Başkan Dündar'dan Geleceğin Mühendislerine Ders

Güncelleme:

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi öğrencilerine inşaatı devam eden ve modern mimari tasarımıyla dikkati çeken Çarşamba Katlı Otoparkı ve Kapalı Pazar Alanı'nı gezdirdi.

Çarşamba Katlı Otoparkı ve Kapalı Pazar Alanı'nda Uludağ Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi öğrencileriyle buluşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gençlere geleceğe yönelik yapılan yatırım ve planlamalar hakkında bilgi verdi.

Bursa'da kaçak yapılaşmanın çok fazla olduğunu anlatan Başkan Dündar, "Bunlar bir araziye birkaç tuğla kullanılarak yapılan eğreti binalar değil. Bunlar sizin gibi mühendislerin yaptığı, onlarında işin içinde olduğu ruhsatsız yapılar.

Plan dışında yapılmış yapılar" dedi.

Bursa'daki plansız yapılaşmanın önüne geçmek ve planlı yapılaşmanın önünü açmak amacıyla yeni bir anlayış geliştirmek için "Şehircilik Akademisi" adını verdikleri bir düşünce merkezi oluşturduklarını anlatan Başkan Dündar, geleceğe yönelik bu adımları atarken bugünkü yatırımların da mimari özelliğinin olmasını istediklerini ve bu nedenle tüm yatırımlarda buna dikkat ettiklerini kaydetti.

Osmangazi'nin yoğun bir ilçe olduğunu ve yer bulmakta zorluk yaşandığını anlatan Başkan Dündar, "Bizde bir koyundan 3-4 post çıkarmaya çalışıyoruz. İşte Çarşamba katlı Otoparkı'nda da aynı yöntemi izliyoruz. Otoparkın üst bölümü kapalı Pazar alanı olarak projelendirildi.

Böylece iki farklı fonksiyonu bir arada kullanılabilecek. Burası Bursa'nın en büyük otoparkı. Yüzde 8 eğime sahip ve timsah görüntüsü alıyor. Tamamlandığında mimarisiyle de özel bir tesis Bursa'ya hizmet edecek" dedi.

Başkan Dündar'ı konuşmasın ardından Çarşamba Katlı Otoparkı ve Kapalı Pazar Alanı'nı gezen öğrencilere hocaları tarafından yapı hakkında bilgi aktarıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Uludağ Üniversitesi Hüseyin Dündar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title