Haberler

BARIŞ MANÇO ANISINA 20. VAPUR SEFERİ DÜZENLENDİ

Güncelleme:

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'nın, her yıl düzenlediği Barış Manço'yu anma etkinliğinin 20'incisi gerçekleşti.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları'nın, her yıl düzenlediği Barış Manço'yu anma etkinliğinin 20'incisi gerçekleşti. Sevenleri Beşiktaş'dan kalkan vapura binerek, Kanlıca'ya gitti. Vapurdaki etkinlikte Barış Manço'nun şarkıları sevenleri tarafından seslendirildi.

Barış Manço'yu anma etkinliği Barış Manço gemisi tersanede bakımda olduğu için anma bu yıl Ahmet Hulusi Yıldırım gemisinde gerçekleşti. Vapur, Kadıköy'deki Beşiktaş İskelesi'nden 10.00'da hareket etti. Vapurda ki etkinliğe eşi Lale Manço Ahıskalı ile oğlu Batıkan Manço Covid-19 temaslı oldukları için katılamadı. Etkinliğe usta sanatçının oğlu Doğukan Manço, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezleri'nden sınırlı sayıda öğrenci ve Kanlıca'daki mezarı başında anmak isteyen sevenleri katıldı. Bazı kişiler kendilerini makyaj ve kostümleriyle kendilerini Barış Manço'ya benzeterek, onun şarkılarını söyledi. Etkinlik Kanlıca'daki usta şarkıcının mezarı başında dualar edilip anıldıktan sonra son buldu.

BU NESİL BARIŞ MANÇO'YU YAŞIYOR

Usta sanatçının oğlu Doğukan Manço ailesinin temaslı olduğu için etkinliğe katılamadığını belirterek Artık gelenekselleşmiş bu senede 20'nci vapurumuzu kaldırdık. Önümüzdeki sene bu pandemi şartlarından etkilenmeyeceğiz ve eski şekilde etkinliği gerçekleştireceğiz. Ülke genelinde Şırnak'ta tutun İstanbul'a, Samsun'dan tutun Mersin'e kadar yüzlerce çocuk Barış Manço'nun eski adresine mektup ve resim çalışmalarını gönderdiler. İçlerinden seçilen kardeşlerimizle bu turu gerçekleştirdik. Bu nesil Barış Manço'yu yaşıyor. Ne mutlu bize çünkü o bizim hepimizin değeri. Ben kişisel bazlı konuşurken yanımda birinin 'Baba' demesiyle içimin babama olan özlemi devam ediyor. Ama bir gerçek var. O artık hepimizin babası. Onurluyuz gururluyuz ifadelerini kullandı.

BARIŞ MANÇO'YU UNUTMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM

Etkinliğe Barış Manço tarzını yansıtan kıyafet giyerek katılan Muhammed Ali Rüstem Of 'Çok değişik duygular içerisindeyim. Sonuçta 23 yıldır Barış Manço'suz bir İstanbul'da Türkiye'de yaşıyoruz. Biz Z kuşağı olarak Barış Manço'yu unutmadığımızı düşünüyorum. 5 yıldır Barış Manço kostümleriyle bir şeyler yapıyoruz. Çok onur verici, duygu verici bir şey. Az önce bu kostümlerle gelirken insanların bana bakıp 'Barış Manço değil mi ya' bakışı bile demek ki hala Barış Manço'yu unutmamışlar, onlara hala bunu andırabiliyorum. Onu düşündürebilmek bile çok gurur verici bir şey. Barış severler yaşadıkça o hiçbir zaman unutulmayacak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

istanbul büyükşehir belediyesi Barış Manço İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title