Haberler

Balık Pazarı Göz Kamaştıracak

Güncelleme:

Türkiye'nin en modern balık pazarı Çarşamba Pazarpark'ta

Osmangazi Belediyesi tarafından projelendirilen ve Türkiye'de bir benzeri bulunmayan Çarşamba PazarPark, bünyesindeki barındırdığı farklı özelliklerle de farkını ortaya koyuyor. PazarPark bünyesinde kapalı Pazar alanından ayrı olarak inşa edilen balık pazarı, gerek dondurucuları, gerekse sıhhi üniteleri ile bu alanda çığır açacak.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, teknik ekibiyle birlikte tamamlanma aşamasına gelen ve açılış için gün sayan Çarşamba PazarPark'ta incelemelerde bulundu. Osmangazi Belediyesi olarak bu dönem vatandaşların yaşam kalitesinin artması ve kentin kangren haline gelen sorunlarının çözümü konusunda büyük bir çaba harcadıklarını söyledi.

İnceleme gezisinin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Dündar, "Osmangazi'ye bir dönemde 5 otopark yapma sözü verdik. Bunların ikisini açtık, 2'si ise açılış için gün sayıyor. Birinin de inşasına başlıyoruz. Görev geldiğimiz ilk günde belirlediğimiz hedefi ikiye katladık. Dönem sonunda 10 otoparkı ilçemize kazandırmış olacağız. Yaptığımız projeler sadece otopark değil tabi. Aynı zamanda haftanın her günü yaşayan merkezler yapıyoruz. Çarşamba PazarPark bunlardan biri. Altı otopark olan tesisin üstü ise kapalı Pazar alanı ve yaşam merkezi olarak kullanılacak. Burada Türkiye'nin en modern Pazar yerlerinden birini inşa ettik. Farklı özellikleri ile Türkiye'de bir benzeri yok, eşsiz bir yaşam merkezini halkımızla buluşturuyoruz" dedi.

BALIK PAZARI

Çarşamba PazarPark bünyesinde, sebze meyve pazarından ayrı olarak inşa edilen balık pazarını da inceleyen Başkan Dündar, "Burada soğuk hava depoları, modern tezgâhları ve ferah ortamı ile balık satıcıları ve vatandaşımız rahat bir ortamda alışverişini yapacak. İki pazar arasında koku sorunu da yaşanmayacak. 3 bölümde 6 balıkçı esnafının faaliyet gösterebileceği balık pazarımız, bu alanda çığır açacak. Sağlıklı ve hijyen kurallarına ugun bir ortamda olması gereken şekliyle bir balık pazarını da, Bursa halkına kazandırmış oluyoruz. Bu Pazar bundan sonra yapılacak pazarlara da örnek olacak" dedi.

Başkan Dündar, tüm altyapısı tamamlanan ve artık son rötuşları yapılan PazarPark'ın önümüzdeki günlerde resmi açılışını yaparak hizmete açacaklarını müjdeledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Hüseyin Dündar Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title