Haberler

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,"Acımız Büyük"

Güncelleme:

Müşfik Kenter'in vefatının ardından konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,"Acımız büyük" dedi.

Müşfik Kenter'in cumhuriyet döneminin en önemli tiyatro sanatçılarından biri olduğunu vurgulayan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,"Cumhuriyet dönemi çağdaş Türk tiyatrosunun mihenk taşlarından olan Kenter Tiyatrosu'nda; Melih Cevdet Anday,Necati Cumalı,Güngör Dilmen Kalyoncu gibi önemli yazarların, gerek dilde yeni arayışlar çabası gerekse de toplumsal sorunları ele alan oyunları ve ayrıca Shakespeare,Brecht,Çehov gibi dünya tiyatro edebiyatını kuran tiyatro adamlarının oyunlarını yorumlayarak tiyatromuza gerek oyunculuk gerek çağa bakış açısından yeni pencereler açan,halen dünya tiyatrosunda tüm zamanların en iyi üç yorumundan biri sayılan "Hamlet" rolüyle Türk tiyatrosunda silinmez derin izler bırakan,tiyatro sanatının hiç sönmeyen ışığı, bilge adam Müşfik Kenter'in aramızdan ayrılması bizi çok üzmüştür. Müşfik Hocamızın sonsuzlukta ışıldayan yıldızların arasındaki yerini aldı. Tüm tiyatro ve sanat camiasının başı sağ olsun. O artık şimdi, kusursuz tiyatro sanatçılığının yanı sıra yaşamımızda derin anlamlar bırakan bilge kişiliği ile kalbimizin sonsuzluğunda yaşayacaktır."şeklinde düşüncelerini belirtti.

Müşfik Kenter'in 3 Ocak 1997 tarihinden bu güne kadar Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini de sürdürdüğünü ifade eden Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen," Gerek belediyemizde 15 yılı aşkın sürdürdüğü genel sanat yönetmenliği sırasında gerekse görev aldığı tüm kurumlarda binlerce tiyatro sanatçısını Türk tiyatrosuna kazandıran Müşfik Kenter ; Bakırköy Belediye Tiyatoları'nda ayrıca pek çok oyuna yönetmen olarak da imza attı. Güner Sümer'in Bozuk Düzen, Nazım Hikmet'in Kuvayi Milliye, Anton Çehov'un İnsan Denen Garip Hayvan, Turgut Özakman'ın Ocak, Jean Kerr'in Mary Mary, Çetin Altan'ın Dilekçe, Shakespare'in yazıp Can Yücel'in çevirdiği Bahar Noktası,Yaşar Kemal'in Teneke, Paul Zındel-Nüvit Özdoğru'nun Kadife Çiçekleri ve Richard Nash-F. Şahinbaş'ın Yağmurcu oyunlarını yönetti. Müşfik Kenter Hocamız tiyatro oyunculuğu ve yönetmenliğinin yanı sıra sinema oyunculuğu yaptı ve yerli-yabancı tv filmlerinde, belgesel ve reklamlarsa seslendirmeler yaptı."şeklinde konuştu.

Ateş Ünal Erzen, yaşarken Müşfik Kenter'in adını 10 Şubat 2011 tarihinde Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi'ndeki büyük salona Müşfik Kenter Sahnesi adını verdiklerini de hatırlattı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ateş Ünal Erzen Müşfik Kenter Anton Çehov Bakırköy Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title