Haberler

Bakan Yıldırım: Lanetliyoruz

Güncelleme:

Bakan Binali Yıldırım, insanlıktan nasibini almamış hainler, 46 masum vatandaşımızın hayatına kast ettiler.

Erzincan'da Kuran kursu açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Mübarek üç ayları kana bulayan katiller, insanlıktan nasibini almamış hainler, 46 masum vatandaşımızın hayatına kast ettiler. Onları lanetliyoruz. Allah belalarını versin" dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte Fırat Plastik ve A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir'in kardeşi anısına Erzincan'da yaptırdığı Recep Demir Yatılı Erkek Kuran Kursu binasının açılışına katıldı. Kente 4 kilometre uzaklıkta Sivas karayolu üzerindeki Çukurkuyu Beldesi sınırlarındaki Kuran kursu binasının açılışına Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma Denizcilik ev Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım eşi Semiha Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Vali Selman Yenigün, Belediye Başkanı AK Partili Yüksel Çakır, Erzincan AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Diyanet İlleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Fırat Plastik ve A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir ve Demir ailesi, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda kişi katıldı.

"TÜRKİYE BU DÖNEMİ DE ATLATACAKTIR"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ardından, Kuran-ı Kerim okundu. Açılış konuşmasını yapan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki saldırıya değindi. Bakan Yılmaz, şöyle dedi:

"Karanlık odakların saldırısı sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır yaralılara acil şifalar ve milletimize de başsağlığı diliyorum. Muhakkak ki Türkiye zor dönemlerden geçti. Bilin ki bu dönemi de atlatacaktır. 75 milyonun hepsini ve 780 bin 576 kilometrekarenin her noktasına huzuru da barışı da götürecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şehitlerimize geride kalanların yapacağı en doğru şey onlara dua göndermektir. İşte bugün bu yerde şehitlerimize, bizden önce bu dünyadan gitmiş olanlara yapabileceğimiz en güzel şey Kur'an okumaktır. İnşallah burada okuyan öğrencilerimizde bu vatanı kanları ve canları ile bize vatan yapan şehitlerimiz başta olmak üzere bizden önce gidenlere Fatiha'lar okuyacaklardır."

Fırat Plastik ve A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Demir ise, dünyada misafir olduklarını bunu Kuran-ı Kerim'den öğrendiğini ifade ederken, şöyle konuştu:

"Annemi babamı ve kardeşimi defin ettikten sonra şifayı Kuran da buldum. Kimileri psikologa falan gidiyor. Gitmesinler. Bunun şifası Kuran'dadır. Bir şartla manasını anlamını bileceksin. Hocalarımız çok güzel okuyor. Ama ses yarışması gibi. İçeriğinden mahrumlar. Umarım temenni ediyorum ki bu tip Kurıan kursları Kuran'ın özünü, içini, ruhunu anlamaya ve anlatmaya muktedir öğrenciler yetiştirir."

Konuşmasının ardından Nevzat Demir'e Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından plaket verildi. Konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, cumartesi gününün kutsal 3 ayların ilk günü olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"Maalesef mübarek 3 ayları kana bulayan katiller, insanlıktan nasibini almamış hainler 46 masum vatandaşımızın hayatına kast ettil. Onları lanetliyoruz. Allah belalarını versin. İnsanlıktan nasibini almayan bu canilerin artık son bulmasını memleketimize de huzurun barışın kardeşliğin daim olmasını bu mübarek 3 aylarda Cenabı Mevla'dan niyaz ediyoruz. Bir kez daha Türk Milleti şunu gördü. 30 yıldan beri bu milletin başına bela olan terör ne kadar büyük acılar yaşatıp, arkasında elemler, kederler, gözü yaşlı anneler bırakıyor. İşte onun için diyoruz ki bu milletin barışa kardeşliğe, huzura, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Terör örgütü, onun taşeronları, dışarıdaki destekçileri ne yapmaya çalışırlarsa çalışsınlar bu büyük milletin birliğini beraberliğini kardeşliğini asla ve asla bozamayacaklar. Asırlardan beri zor günde, dar günde bir olmuş, beraber olmuş, mutluluklarını sevinçlerini hep beraber paylaşmış bu aziz millet bunlarında üstesinden gelecektir. Bugün burada açılışını yapmak üzere olduğumuz bu önemli eserde aslında teröre karşı insanlığa karşı, insanlık suçu işleyen canilere verilebilecek en güzel cevaplardan bir tanesidir. Dinimizin, inancımızın devam etmesi memleketine milletine bağlı, ülkesini seven insanları katleden değil, insanları yücelten nesiller yetiştirilmesi için gayret gösteren eserler ortaya koyan tüm hayırseverleri bu vesile ile bir kez daha tebrik ediyorum Allah razı olsun diyorum."

ANNELER GÜNÜ MESAJI

Bakan Yıldırım, 'Anneler Günü' olması nedeniyle konuşmasında annelerin değerinin sağken bilinmesine gerektiğini vurguladı. Bakan Yıldırım, anneler için ne yapılsa az olduğunu ifade ederken şöyle devam etti:

"Onları sırtımızda 40 yıl taşısak bile haklarını ödeyemeyiz. Ne diyor dinimiz, inancımız 'Cennet anaların ayağı altındadır" Onları bir gün hatırlamak yetmez. Onları sürekli hatırlamak, hatırlarını sormak ve onların hayır dualarını almak hepimizin boynumuzun borcudur. Bu vesile ile tüm annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Bu mübarek günlerini bu güzel günlerini kutluyoruz. Biraz bu günü buyruk kutluyoruz Hatay'ın Reyhan'lı ilçesinde onlarca sivilin hayatına kasteden o caniler insanlıktan nasiplerini almış olsalardı, anne duygusunu, insan sevgisini, Allah korkusunu tatmış olsalardı elbette böyle bir olayı asla ve asla yapmazlardı ve yaşatmazlardı. Bu olaylar şüphesiz bizi üzüyor. Milletimizi derinden yaralıyor. Ama bir o kadar da kararlılığımızı artırıyor. Millet olarak tekl bayrak altında, tek vatanda tek millet olarak yaşama azmimizi arttırıyor."

Konuşmaların ardından 6.2 milyon liraya mal olan 3 bin 350 metrekare kapalı alana sahip, 92 yatılı toplam 200 öğrenci kapasiteli Recep Demir Erkek Yatılı Kur'an Kursu Binasının açılışını, Bakanlar Binali Yıldırım, İsmet Yılmaz, İşadamı Nevzat Demir ve konukların katılımı ile yapıldı. Açılışın ardından Bakanlar ve diğer konuklar binayı gezdi. - Erzincan / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım Nevzat Demir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title