Haberler

Bakan Işıkhan: 28 Mart itibarıyla emeklilerin promosyonları hesaplara yatacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer bankaları da promosyonlarında artışa çağırdı. Emekli promosyonları ile ilgili bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını alacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kamu bankaları emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacak" açıklaması sonrası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 28 Mart itibarıyla emekli promosyonlarının hesaplara yatacağını duyurdu.

"28 MART'TA HESAPLARA YATACAK"

Bakan Işıkhan, emekli promosyonlarına ilişkin yaptığı açıklamada, "Kamu bankalarımız pazartesi promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacak. 28 Mart itibarıyla emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatmış olacak." ifadelerini kullandı.

Bakan Işıkhan: 28 Mart itibarıyla emeklilerin promosyonları hesaplara yatacak

"KAMU BANKALARI PROMOSYON MİKTARINI 8 BİN LİRA İLE 12 BİN ARASINDA BELİRLEDİ"

Öte yandan gün içinde AK Parti Kayseri mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emekli promosyonlarına ilişkin, "Kamu bankalarımız bu yılki promosyon ödemesi miktarlarını alınan aylığa göre 8 bin lira ile 12 bin lira arasında belirledi. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacağına inanıyorum." dedi.

Bakan Işıkhan: 28 Mart itibarıyla emeklilerin promosyonları hesaplara yatacak

GEÇEN YILLARDA PROMOSYON MİKTARI 3 İLE 10 BİN LİRA ARASINDAYDI

Diğer taraftan önceki yıllarda emeklilere kamu bankaları tarafından 3 bin lirayla 10 bin lira arasında maaş promosyonu veriliyordu.

Bakan Işıkhan: 28 Mart itibarıyla emeklilerin promosyonları hesaplara yatacak

PROMOSYON MİKTARI NASIL BELİRLENECEK?

Emeklilere, en düşük emekli maaşından başlayarak verilecek promosyon miktarı yeniden belirlenecek. Buna göre en düşük emekli maaşı olan 10 bin lira maaş alan emeklinin 8 bin lira promosyon alması bekleniyor. Emekli maaşı belli bir seviyenin üzerinde olan kamu bankasından maaş alan emeklilere ise 12 bin lira promosyon verilecek.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Vedat Işıkhan Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (75)

yılmaz kahraman:

28 i promosyon, 31 i seçim. Emekli bu zokayı yutar mı ? Maalesef yutar :(

411
53
yanıtYanıtla
Kaan Yüksel:

Eskiden promosyon , ikramiye vardı da bizmi bilmiyorduk...Şükürsüzlük bari bu konuda susun..

yanıt54
yanıt224
Hasan Sabri Tüçel:

Öyle bir gaflete yatanlar var ki bu insanların hala uyanamadıklarını görüyorum. Eskiden promosyon ve ikramiye mi vardı deyip insanları uyutuyorlar. TEFE ve TÜFE yi düzgün açıklasalar en düşük emekli maaşı 20.000 TL olurdu ve sadaka ister gibi tenezzül edilmezdi.

yanıt157
yanıt20
Serdar Sekman:

oooo çok sevindik 3000 lira bozdur bozdur bitmez resmen Milletle alay ediyorlar.

228
37
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Bayram ikramiyesi değil bu beyin yoksunu :) konu, banka promosyonu.

yanıt89
yanıt36
Sezgin Sezgin:

Bilir kişi banka promosyonu zaten vardı: )

yanıt73
yanıt17
Erkan Can :

banka promosyonlarını bankalar veriyor devletle ilgisi ne bunun ? ama soru sormak için beyin gerek dimi bilir kişi

yanıt43
yanıt6
BirVarmışBirYokmuş:

40 yaşında emekli mi olunur kardeşimn Almanya Fransa İngiltereye bakın emeklilikyaşı 30 a inmeli. Ayrıca emeklilere emekli olunca birer ev birer araba verilsin.

yanıt1
yanıt1
Erkan Can :

seçim kazanmak için seninkiler yaptı insanları 40 yaşında emekli,kkm yi de onlar çıkardı. 3 tane fazla oy uğruna,koltukları uğruna ülkeyi ne hale getirdiler değil mi ?

yanıt0
yanıt0
Mehmet Gazanfer:

Son çırpınışları

194
32
yanıtYanıtla
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title