Haberler

Bakan Ergün Diyarbakır'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Suriye'de devam eden iç savaştan bahsederek, "Bölgede, Ortadoğu'da can sıkan gelişmeler var ama bu böyle gitmeyecektir."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Suriye'de devam eden iç savaştan bahsederek, "Bölgede, Ortadoğu'da can sıkan gelişmeler var ama bu böyle gitmeyecektir. Buralar bir şekilde istikrara kavuşacaktır. O zaman kim buna hazırsa o kazanacaktır" dedi.

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz, Oya Eronat ve Cuma İçten ile birlikte Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Tören mangası tarafından karşılanan Bakan Ergün, Valilik Şeref defterini imzaladıktan sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak'tan brifing aldı. İlk olarak Diyarbakır'a üniversite yıllarında geldiğini belirten Bakan Ergün, o dönmeden bu yana Diyarbakır'da büyük değişimler olduğunu söyledi. Kentin aldığı yoğun göç nedeniyle oluşan sorunlarla boğuştuğunu dile getiren Ergün, "Diyarbakır aynı zamanda kadim şehir olma özelliğini korudu. Diyarbakır bugün çok önemli bir bölgesel merkezdir. Fırsatlarla dolu olmasına rağmen bu fırsatları da yeterince değerlendiremedi. Bunun çeşitli nedenleri var. Bugün Diyarbakır'daki imkanları iyi değerlendirdiğimizde geleceğinin çok parlak olduğunu, muhteşem bir geleceğe sahip şehir olduğunu şimdiden görmek mümkün. El birliğiyle bu potansiyeli açığa çıkaracak adımları atmamız lazım. Bu engelleri ortadan kaldırmak ve Diyarbakır'ı güçlendirmek için atılacak adımları birlikte belirlemeyiz.

Bakanlığımız açısından baktığımızda öncelikle bölgede sanayinin gelişmesi, sanayi kültürünün oluşması için atılacak adımlar oluşturulmalı. Diyarbakır gibi büyük bir şehrin sadece bir organize sanayi bölgesi var. O da doldu sayılıyor. Onun genişletilmesi ve daha büyük bir alana yayılması için ilgili kararları aldık, adımları da atıyoruz. Doğalgaz ve tren hattına da Organize Sanayi Bölgesi'nin kavuşmasıyla son teşvik sisteminin Diyarbakır'a sağlayacağı avantajlarının altyapısını bu sene içerisinde önemli oranda halletmiş olacağız. 2013 yılı sonuna kadar yapılan yatırımlar en büyük teşvikten yararlanacak. Şu anda 200'e yakın işletme Diyarbakır'a yatırım yapmak için başvuruda bulunmuş. Diyarbakır, teşvik sisteminden ciddi manada yararlanacak bir şehir. Potansiyelini böylece daha çok açığa çıkarma imkanı olacak. Biz bu konuda elimizden geleni yapacağız" dedi.

"EL-CEZİRİ'Yİ ÖRNEK ALMAK GEREK"

Bakan Ergün, Diyarbakır'ın geçmişinde Şırnak'ın Cizre ilçesinde kabri bulunan 'El-Ceziri' diye bir alime sahip olduğunu, bunun sadece din bilgini değil, matematikte, astronomide, fizikte ve robotik teknolojiler konusunda dünyada bir numara sayılacak insanlardan biri olduğunu söyledi. El-Ceziri'yi her konuda örnek almak gerektiğini belirten Bakan Ergün, "El Ceziri robotik sistemlerin babası sayılan bir insan. Diyarbakır'ın El-Ceziri'ye onun kültürüne bilimine ve teknolojiye de sahip çıkması lazım. Diyarbakır'da üniversiteyi El-Ceziri'nin belki de ruhuyla yeniden canlandırmamız, donatmamız lazım. Onun için üniversitede teknopark kuruluşunu da gerçekleştirdik. Bakanlık olarak Diyarbakır'da bu adımları atarak, muhteşem potansiyeli açığa çıkarma çabasında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasında Ortadoğu'da meydana gelen olaylara da değinen Bakan Ergün, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İstikrarsızlık atmosferi içerisinde bölgemizde Ortadoğu'da can sıkan gelişmeler var ama bu böyle gitmeyecektir. Bölge mutlaka bir şekilde istikrara kavuşacaktır. O gün hazır olanlar önde olacaktır. Diyarbakır'ın bölgede parlayan yıldız olduğunu, güneş olduğunu, etrafını aydınlatan bir merkez olduğunu herkesin görebilmesi lazım. Şimdiden bu hazırlıkları el birliğiyle gerçekleştirmemiz gerekir." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mine Lök Beyaz Nihat Ergün Oya Eronat Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title