Haberler

Bahar Deresi'nde Üst Yapı Başladı

Gebze'nin Kuzeyine ulaşımı kolaylaştıran proje, Büyükşehir kurmaylarının yakın takibinde.

Taşkınlara neden olan dere yatağını hem ıslah eden hem de 3 bin 300 metre uzunluğunda bulvar haline getirerek Gebze'nin Kuzeyine ulaşımı kolaylaştıran proje, Büyükşehir kurmaylarının yakın takibinde.

Bahar deresindeki 1350 metrelik dere ıslahı ve yol çalışmalarını inceleyen Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Arif Nihat Asya İlköğretim okulundan aşağıya doğru 1 Km'lik yolda üst yapı çalışmalarının başladığını kaydetti.

DERENİN ÜSTÜ KAPANIYOR

Taşkınlara neden olan Bin 350 metre uzunluğundaki Bahar Deresi'nin üzeri kapatılacak. 3x3 metrelik büyük künklerin altından dere güvenli bir şekilde akmaya devam edecek. Kapatılan derenin üstünden Yeni Bağdat Caddesi ile Islıklı göl caddesi arasında 2x2 bulvar yapılacak. Bulvar sayesinde İstanbul yönünden gelip Gebze'nin Kuzey taraflarına gidecek olan vatandaşlar, trafiğe takılmadan yapılan ana arter yolunu kullanarak Gebze'nin Kuzey kesimlerine ulaşabilecek. Projenin Arif Nihat Asya İ.Ö. okulundan başlayan üst yapı çalışmalarını Büyükşehir Genel Sekreteri ersin Yazıcı inceledi.

ÜST YAPIYA BAŞLANDI

İstanbul'dan gelip Gebze'nin Kuzey kesimlerinde ki Mutlu Kent ve diğer yerleşim alanlarına gitmek isteyen vatandaşlar için Gebze merkezine girmeden Nihat Asya İlköğretim Okulu'na kadar 2x2 modern bulvarı kullanabilecek. Toplam üst yapı kalınlığı 58 santimetre olacak yolun asfalt olmadan önceki ilk aşamasına başlandı. Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu'ndan aşağıya doğru 1 kilometrelik alanda çalışma devam ediyor. Çalışmaları yakından takip eden Genel Sekreter Yazıcı, yakın zamanda asfalt çalışmalarının da başlayacağını aktardı. Dere üzerindeki yolun tamamlanmasıyla Gebze sorunsuz, modern ve güzel bir caddeye daha kavuşmuş olacak.

8 BİN TON ASFALT

Çakaldere Mevkii Erenler Caddesi üzerinde yapılacak olan proje çerçevesinde 270 bin metreküp yarma kazı yapılacak. Bu caddede 27 bin 750 metreküp pmt alt temel malzemesi kullanılacak. 15 bin ton bitümlü temel yapılacak caddeye proje kapsamında 12 bin 500 ton binder serilecek. Bulvara 8 bin ton da asfalt dökülecek. Kanalın yaya ve araç geçişi olan bölümleri kapalı olarak yapılacak.

YOL GENİŞLİĞİ 30 METRE

3 bin 300 metrelik yol yürütülen çalışmalar sonucunda modern bir bulvar haline gelecek. Bu kapsamda iki gidiş iki geliş olmak üzere duble yol inşa edilecek. Yolun genişliği ise 30 metre olacak. Böylece araç sahipleri sorunsuz bir şekilde ulaşımlarını sağlayacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title