Haberler

Antalya sinema günleri başlıyor

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sinema Derneği tarafından düzenlenen 2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri 28-30 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Üç gün boyunca dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda uzun ve kısa metraj kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel film seyirciyle buluşacak.

Uluslararası Antalya Sinema Günleri bu yıl ikinci kez sinemaseverlerle buluşuyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Sinema Derneği tarafından düzenlenen Sinema Günleri 28-29-30 Nisan tarihlerinde Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirilecek. Uluslararası Antalya Sinema Günleri'nde dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda uzun ve kısa metraj kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel film gösterimi yapılacak. Gösterimi yapılan filmlerin yönetmen, yapımcı ve oyuncuları söyleşiler ve atölye çalışmalarıyla Antalyalı sinemaseverler ile bir araya gelecek.

Kısa filmler ödüllendirilecek

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan 'Ulusal Kısa Film' yarışması ile kısa filmler de ödüllendirilecek. Ulusal filmler; En iyi Kısa Film, En İyi Yönetmen veEn Çarpıcı Kısa Film ödülleri için, Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Filmleri bölümündeki filmler de Seyirci Ödülü için yarışacak.

Gösterimler ücretsiz

İzleyiciler üç gün boyunca İzmir Kısa Film Festivali Uluslararası Seçkisi, Çok Kısa Filmler Festivali Seçkisi (Très Court), Gümüşhane Film Atölyesi Belgesel Seçkisi, En İyi 10 Kısa Animasyon gibi bölümlerde onlarca filmi ücretsiz izleme şansı bulacak.

Bu söyleşiler kaçmaz

Fantastiğin Kısası bölümünde; Eski Koltuklar(Tanju Berk),Siyah Çember(Hasan Can Dağlı) veMod(Deniz Tarsus) filmlerinden sonra Murat Tolga Şen ve Murat Kızılca fantastik sinemayla ilgili söyleşi gerçekleştirecek. Sinema yazarları Alper Turgut ve Saffet Serdar Akbıyık sinema gazeteciliği konusunda deneyimlerini aktaracak. SİYAD üyesi sinema yazarları Banu Bozdemir ve Fırat Sayıcı 'Türkiye'de Kısa Film ve Festivaller' üzerine konuşma yapacak. Siyah Karga(Tayfur Aydın) veAğustos Böcekleri ve Karıncalar(Erhan Tuncer) filmlerinin yönetmenleri söyleşi yapacak. Akademisyen ve belgesel yönetmeni Burak Türten, GÜFA seçkisinden sonra sinemaseverler ile buluşacak.

2. Uluslararası Antalya Sinema Günleri herkese açık ve ücretsiz gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title