Haberler

Antalya-'her Kene Kkka Virüslü Değil'

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Türkiye'de 471'i ölümle sonuçlanan 9 bin 854 vaka Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakası görüldüğünü belirterek, "'Çocuğumu kene ısırdı.

Türkiye Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (EKMUD) Başkanı Prof. Dr. İftihar Köksal, Türkiye'de 471'i ölümle sonuçlanan 9 bin 854 vaka Kırım Kongo Kanamalı Ateşi vakası görüldüğünü belirterek, "'Çocuğumu kene ısırdı. Kırım Kongo olacak mı?' Çok net bir cevabı var. Hayır. Bundan endişe etmeyin. Çünkü Türkiye'nin her yerindeki kenelerde bu virüs yok. Olduğu alanlar çok belli" dedi. Prof. Dr. Köksal, Türkiye'nin 20 yıl önce Tokat ve Kelkit Vadisi sahasında yaşanan vakalarla tanıştığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının hala varlığını koruduğunu söyledi. Hastalığın Türkiye'nin birçok ilinde görülse dahi özellikle Orta Anadolu ve Doğu Karadeniz'in Orta Anadolu'ya komşu illerinde kümelenme olduğunu kaydeden Prof. Dr. Köksal, bu yıl havalar soğuk gittiği için hastalığın geç başladığını söyledi. Vaka sayısında son 2 yıldır bir azalma olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Köksal, 2015 yılında 765 vaka görülürken 2014'te görülen vaka sayısının 945 olduğunu söyledi.

(GENİŞ HABERİ GEÇİLECEK)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tokat Kongo Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title