Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.Burdur, Afyonkarahisar ve Isparta'da toplam 265 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak.

Foto: Karne alan öğrencilerden arşiv foto

--- KUTU ---

Bölgede 265

bin öğrenci

Burdur, Afyonkarahisar ve Isparta'da toplam 265 bin öğrenci karne heyecanı yaşayacak. Burdur Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, ilde toplam 259 okulda 3 bin 105 öğretmenin görev yaptığını, cuma günü öğrenim gören toplam 44 bin 400 öğrencinin karne alarak tatile gireceğini açıkladı. Afyonkarahisar'da 140 bin 960 ilk ve ortaöğretim öğrencisi karne alarak yaz tatiline girecek. Okulların kapanmasıyla 7 bin 538 öğretmen de 2012-2013 eğitim ve öğretim yılını tamamlayacak. Isparta'da ise il genelindeki 334 okulda 79 bin 917 öğrenci ile 5 bin 408 öğretmen, 14 Haziran itibariyle yaz tatiline girecek.

===

Leastik kız milli takım kampında

MERSİN'de 20-30 Haziran tarihleri arasında yapılacak Akdeniz Oyunları'nda mücadele etmek için İzmir'de düzenlenecek milli takım kampına davet edilen Muratpaşa Belediyesporlu cimnastikçi Ekin Güler, kampa katılmadan önce Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i makamında ziyaret etti. Ziyarete milli takım antrenörü Luidmila Sert ile Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi- Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Erdem Armen ve meclis üyesi Tevhide Öztürk eşlik etti.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, milli cimnastikçi Ekin Güler'i başarısından dolayı kutladı ve milli takım kampında da başarı beklediklerini söyledi. Milli takım kampındaki çalışmalardan sonra seçilecek sporcuların Akdeniz Oyunları'nda mücadele edeceğini belirten Başkan Evcilmen, milli sporcu Ekin Güler'e sıkı çalışması konusunda nasihatte bulundu. Mersin'de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları'na, Akdeniz'e kıyısı olan 24 ülke katılıyor.

ANTALYA,

Foto: Kermesten foto

===

Hisar Caddesi yenileniyor

MANAVGAT Belediyesi tarafından Aşağıhisar Mahallesi'ndeki Hisar Caddesi başlatılan asfaltlama ve düzenlenme çalışmalarında sona gelindi. Hazırlanan proje kapsamında düzenleme yapılan caddede asfalt döküm işlemi başladı. Çalışmalar kapsamında kaldırımlar yenilendi ve peyzaj düzenlemesi yapıldı. Hisar ve Güllük caddelerinin kesiştiği kavşağa ise süs havuzu yapıldı. Çift başlı aydınlatmalar da yerleştirilen cadde, görsel güzelliğe kavuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Manavgat Belediye Başkan Şükrü Sözen, cadde esnafının ve vatandaşların yol düzenleme çalışmasında belediyeye büyük destek verdiklerini söyledi. Bölge sakinlerinin daha fazla sıkıntı çekmemesi için asfalt döküm işlerini hızlandırdıklarını anlatan Başkan Sözen, "Çalışmalarımızda sona geldik. Yeniden düzenlenip kimlik kazandırılan Hisar Caddesi'ndeki hareketlilik daha da artacaktır. Düzenlemenin esnafımıza olumlu yansıyacağını düşünüyorum" dedi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT, Tıp Fakültesi 2012-2013 Akademik Yılı'nda 85 öğrenci mezun oldu. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca yaşadıklarının anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Törende konuşan dönem birincisi Kemal Çağlar Tuna, mezun arkadaşlarına gelecek hayatlarında başarılar diledi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil ise bu yıl 15'inci dönem mezunlarını verdiklerini kaydetti. Genç doktorlara hayatta karşılaşacakları zorluklardan korkmamaları tavsiyesinde bulunan

Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil, "Bilgisizliğin ve hataların insan yaşamına mal olduğu bir mesleğin mensupları olarak çok çalışmalı ve bu çalışma temposunu hayatınız boyunca sürdürmelisiniz. İşinizi her zaman en iyi şekilde yapmaya gayret edin. Hiçbir koşul ve baskının sizi 'iyi hekimlik' yapmanıza engel olmasına izin vermeyin" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Numan Tamer ve Prof. Dr. Yorgancıgil, SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuğrul Sezer ile öğretim görevlileri öğrencilere mezuniyet belgelerini verdi. Hipokrat yemini ederek sağlık ordusuna katılan genç doktorlar adına daha sonra dönem birincisi Kemal Çağlar yaş kütüğüne plaket çaktı. Tören, öğrencilerin keplerini havaya fırlatarak mezuniyet sevincini yaşamasıyla sona erdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA,

Foto: Başkan Günaydın inceleme yaparken

===

Kumluca MHP'den anlamlı ziyaret

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde faaliyet gösteren öğrenci yurtları yararına düzenlenen kermese MHP ilçe teşkilatında destek geldi. Kumluca Belediyesi Kültür Parkı içerisinde kurulan kermesi ziyaret eden MHP İlçe Başkanı Hacer Özer ile Kadın Kolları üyeleri, kermesi gezerek alışveriş yaptı. MHP İlçe Başkanı Hacer Özer, kermesten elde edilecek gelirin ihtiyaç sahibi öğrencilerin yararına kullanılacak olmasının kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Sosyal sorumluluk düşüncesiyle kermesi düzenleyenlere teşekkür eden Başkan Özer, "Öğrenci yurtları yaptıkları bu işle toplumun diğer kesimlerine örnek teşkil ediyor. Biz de bu hayır çarşısında bu güzel işi görünce geldik, elimizden geldiği kadarıyla destek olmaya çalışıyoruz. Bu çorbada bizimde bir tuzumuz olsun istedik" dedi.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA,

Foto: Sünnet çocukları

===

TED'e 'beyaz bayrak' ödülü

TED Antalya Koleji, valilik ile tarım il müdürlüğünün bu yıl ilk kez düzenlediği 'Beyaz Bayrak' ödülünü almaya hak kazandı. Antalya'daki çeşitli kurum ve kuruluşlar, yıl boyunca ilgili birimlerce defalarca denetlendi. Bunların sonunda Antalya'da bu ödüle layık tek kuruluş, TED Antalya Koleji oldu. 'Beyaz Bayrak Gıda Güvenliği' ödülü, okul yemekhanesinin girişine asıldı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Yemekhane önünde foto

-----------------

HAFTANIN FİLMLERİ

-----------------

MAN OF STEEL

------------

Clark, ne olduğu ve nasıl kullanacağını hiç bilmediği, birtakım sıra dışı güçlere sahip bir çocuktur. Bir gün okul servisi bir kaza geçirip, içinde çocuklarla birlikte nehre uçar. Servisin içindekilerin ölmesine göz yumamayan Clark, güçlerini kullanarak herkesi kurtarır. Fakat bu olay onun diğerlerinden oldukça 'farklı' bir çocuk olduğunu da ortaya çıkartacaktır.

STAR TREK

---------

Atılgan gemisi mürettebatıyla dünyaya geri çağrılır. Ama karşılaştıkları manzara çok güçlü bir terör örgütünün donanmalarını ve ona bağlı olan her şeyi yerle bir ettiğini görürler. Kaptan Kirk'ün bitirmesi gereken şahsi bir kavgası vardır ve tek kişilik kitle imha silahını bulmak için aramaya koyulur. Hayatta kalmak ile ölüme teslim olmak arasında mekik dokuyan kahramanlar bu macerada aşk, dostluk ve fedakarlıklar sınavlarında.

ARKADAŞIM MAX

-------------

Konağında sadık köpeği Max ile birlikte kalan Aliye Hanım, yaşadığı kasabanın tek önemli gelir kaynağı olan zeytinyağı fabrikasının sahibidir. Hayattaki tek varlığı Max ve yeğeni Burhan olan Aliye Hanım, açgözlü yeğeni Burhan'ın bir tuzağına kurban gitmek üzeredir. Burhan ve karısı Şermin Aliye Hanım'ı ortadan kaldırıp mirasını ele geçirmek için, yaşlı kadını kaçırırlar. Ancak hesaplamadıkları bir şey vardır! Max bu kaçırılma anının tek tanığıdır ve sahibini ne pahasına olursa olsun kurtarmak zorundadır. Bu maceralı yolculuk kasabanın diğer ucunda yaşayan küçük Deniz'i de içine alacaktır.

HANGOVER 3

----------

Bu sefer düğün yok. Bekarlığa veda partisi yok. Ters ya da düz gidebilecek ne olabilir ki? Ancak Kurt Sürüsü yollara düştüğünde tüm bahisler kapanır. Film, Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis ve Justin Bartha'yı; Phil, Stu, Alan ve Doug rollerinde tekrar bir araya getiriyor. John Goodman ise ilk kez bu bölümde takıma katılıyor.

DOĞAL KAHRAMANLAR

-----------------

Doğal Kahramanlar'da savaşın bir tarafı doğayı ayakta tutma çabası içindeyken diğer taraf o dünyayı yok etmeye çalışmaktadır.

Genç bir kız kendini bir anda bu büyülü evrende bulur ve dünyalarını kurtarmak için canla başla çalışan inançlı ve komik savaşçılarla dolu bir orduya katılır.

HIZLI VE ÖFKELİ 6

-----------------

Dom ve Brian'ın Rio soygunu oldukça kilit bir ismin çetesini çökertip, ekibe 100 milyon dolar kazandırdığından beri, paraya para demeyen kahramanlarımız dünyanın tadını çıkartıyordu. Fakat bir yandan da eve dönmek ve kaçmadan, saklanmadan yaşamak arzusu içlerini kemiriyordu. Ne kadar çok paraları olsa da, aileden ve yuvadan uzak hayat bir süre sonra zor gelir. Bu arada Hobbs dünyada 12 ülkeye yayılmış bir suç organizasyonu araştırmaya başlar. Bu örgüt her biri birer ölüm makinesi olan paralı askerlerden oluşmaktadır ve örgütün ikinci lideriyse Dom'un öldüğünü sandığı eski aşkı Letty'den başkası değildir. Adamlarla kapışmanın tek yolu onları kendi seviyelerine yani sokaklara çekmektir.

SARI SİYAH

----------

1915 yılında Osmanlı Devleti dört cephede savaşmaktadır. Trablusgarp ve Balkan savaşları bitmiş, Sarıkamış faciasının ardından da İngiliz-Fransız donanması Çanakkale Boğazı'na kadar gelmiştir. Cihad çağrısı yapılmıştır. Arkadaşı Nedim'in şehit düştüğü bu savaştan kendisi de ağır yaralı çıkan Hasan, Ege'de bulunan annesi ve kardeşi Mehmet'in yaşadığı kendi kasabasına geri döner. Savaşta yaşadıklarından sonra savaş karşıtı olan Hakan'ın kardeşi savaş yanlısı bir gençtir. Bu nedenle onu İstanbul'a İstanbul Sultanisi mektebine yazdırırlar. Fakat harp ilan edilmiştir ve Mehmet çoktan 2. Tümene katılıp Çanakkale'de savaşmak için gönüllü olmuştur bile.

==========

ALO SİNEMA

==========

ANTALYA

=======

SİNEMAY LAURA : 0 242 324 40 00

-------------

SALON 1 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 3 HANGOVER 3

SALON 4 MAN OF STEEL

SALON 5 DOĞAL KAHRAMANLAR

SALON 6 ARKADAŞIM MAX

CINEMAXIMUM : 0 242 230 14 14

-----------

SALON 1 STAR TREK

SALON 2 HANGOVER 3

SALON 3 DOĞAL KAHRAMANLAR

SALON 4 ARKADAŞIM MAX

SALON 5 MAN OF STEEL

SALON 6 MAN OF STEEL

SALON 7 MAN OF STEEL

SALON 8 HIZLI VE ÖFKELİ 6

CINETIME ÖZDİLEK: 0 242 345 90 00

-----------------

SALON 1 MAN OF STEEL

SALON 2 STAR TREK

SALON 3 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 4 HANGOVER 3

SALON 5 DOĞAL KAHRAMANLAR-MAN OF STEEL

SALON 6 ARKADAŞIM MAX

SALON 7 HIZLI VE ÖFKELİ 6-ŞEYTANIN ORMANI

DEEPO : 0 242 340 62 00

-----

SALON 1 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 2 ARKADAŞIM MAX

SALON 3 DOĞAL KAHRAMANLAR

SALON 4 STAR TREK

SALON 5 MAN OF STEEL

MEGAPOL : 0 242 237 01 31

-------

SALON 1 MAN OF STEEL

SALON 2 MAN OF STEEL

SALON 3 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 4 ARKADAŞIM MAX

PLAZA : 0 242 312 62 96

-----

SALON 1 STAR TREK

SALON 2 MAN OF STEEL

SALON 3 MAN OF STEEL

SALON 4 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 5 SARI SİYAH-HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 6 HANGOVER 3

SALON 7 IRON MAN 3

BURDUR

======

OSKAR: 0 248 233 19 66

------

SALON 1 KOLLEKSİYONCU 2

SALON 2 DEVİR

SALON 3 MAX MACERALARI

OSKAR 2: 0 248 233 19 66

--------

SALON 1 TADİLATTA

ISPARTA

=======

CINEMA-PİNK: 0 246 228 26 88

------------

SALON 1 MAN OF STEEL

SALON 2 HERKES ÖLECEK

SALON 3 HANGOVER 3

SALON 4 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 5 MAN OF STEEL-DOĞAL KAHRAMANLAR

SALON 6 KORKU HİKAYELERİ

SİNEMETRİK SARAÇ: 0 246 232 69 14

-----------------

SALON 1 KORKU HİKAYELERİ

SALON 2 SON AYİN 2

SALON 3 HERKES ÖLECEK

AFYONKARAHİSAR

==============

CINEMOVIE AFIUM : 0 272 252 55 35

---------------

SALON 1 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 2 İNTİKAM KURŞUNU

SALON 3 ARKADAŞIM MAX

SALON 4 MAN OF STEEL

SALON 5 HERKES ÖLECEK

SALON 6 DOĞAL KAHRAMANLAR-HANGOVER 3

SALON 7 ÇILGIN DOĞUM GÜNÜ

SALON 8 GEÇİT YOK

SALON 9 BİR HİKAYEM VAR

ZEYLAND CINENS : 0 272 246 30 22

---------------

SALON 1 UMUT ÜZÜMLERİ

SALON 2 KOD ADI: OLYMPUS

SALON 3 AŞKA YÜKSELİŞ

SALON 4 GİTME BABA

SALON 5 AŞK ŞİMDİ

SALON 6 MAX MACERALARI-HAZİNE AVCISININ MACERALARI

ALANYA

======

ALANYUM : 0 242 515 21 69

-------

SALON 1 ARKADAŞIM MAX

SALON 2 KOĞUŞ AKADEMİSİ

SALON 3 KORKU HİKAYELERİ

DAMLATAŞ ÖRNEK: 0 242 513 26 71

---------------

SALON 1 DOĞAL KAHRAMANLAR-HANGOVER 3

SALON 2 STAR TREK

SALON 4 UMUT ÜZÜMLERİ

SALON 5 MAN OF STEEL

SALON 6 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 7 SON AYİN 2

SALON 9 İNTİKAM BENİM

MANAVGAT

========

MANAVGAT KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 743 05 24

-----------------------

SALON 1 BAHAR TATİLİ

SALON 2 HERKES ÖLECEK

SALON 4 CESUR BALIK

SALON 5 HIZLI VE ÖFKELİ 6

KUMLUCA

=======

50. YIL KÜLTÜR MERKEZİ: 0 242 887 50 70

----------------------

SALON 1 KELEBEĞİN RÜYASI

FETHİYE

=======

HAYAL : 0 252 612 13 14

------

SALON 1 MAN OF STEEL

SALON 2 MAN OF STEEL

SALON 3 HIZLI VE ÖFKELİ 6

SALON 4 ARKADAŞIM MAX

SALON 5 DOĞAL KAHRAMANLAR-KÖTÜ RUH - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Isparta Antalya Burdur Politika Güncel Haberler

title