Haberler

"RTÜK'e Şikayet Yüzde 2, Herşeyi Devletten Beklemeyelim"

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailelerin yüzde 80-85'inin cinsellikten ve şiddetten uzak bir televizyon yayını istediğini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ailelerin yüzde 80-85'inin cinsellikten ve şiddetten uzak bir televizyon yayını istediğini belirterek, "Oysa RTÜK gibi bir kurul çalışıyor. Bu konuda farklı bir noktada durduğumuz zaman sansür ve yasakçı bir anlayışla karşı karşıya geliyoruz. Bunu elindeki kumandayı iyi kullanan anne ve babayla çözeceğiz. Şikayeti RTÜK'e ileten bilinçli aileyle bunu çözeceğiz. Yüzde 80'i bundan şikayet ediyor. RTÜK'e şikayet oranı yüzde 2. Her şeyi devletten beklemeyelim" dedi.

Gazi Üniversitesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen "Anne Üniversitesi Projesi"nin protokolü Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı törenle imzalandı.

Törende konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, zamanın birleşme, koordinasyon ve işbirliği yapma zamanı olduğunu belirtti.

Özellikle üniversitelerin ve yerel yönetimlerin de yaşamın içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Bakan Şahin, Bakanlık olarak yapılan "Anne Üniversitesi Projesi"ni çok önemsediklerini söyledi.

Ailenin yaşamı devam ettiren, nesillerin birbirine aktarımını sağlayan, geleneği, göreneği, töreyi gelecek nesillere taşıyan çok önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Şahin, "Aslında sağlık gibi, zaman gibi...Bu kaybettiğimizde ne anlama geldiğini çok iyi görüyoruz. Parçaladığınız, böldüğünüz zaman bunun maliyeti çok daha yüksek oluyor. Parçalamadan bölmeden götürmenin yolu da toplumdaki farkındalığı artırmak ve tam da burada Anne Üniversitesi gibi projeleri hayata geçirmek" diye konuştu.

Bakanlık olarak yaptıkları her çalışmada aileyi merkeze aldıklarını dile getiren Şahin, Batının çağdaşlaşma ve modernleşmeyle paralel şekilde aile değerlerini koruyamadığı için çok ciddi bir toplumsal sorunla karşı karşıya olduğunu anlattı.

Küreselleşmenin herkesi etkilediğini belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yaptığımız araştırmalarda halkın bize verdiği acı sonuçlar var. Bunları çok iyi okumamız gerekiyor. Büyükşehirlerde yaşayanların yüzde 62'si aileyle ilgili hiç kimseye danışmadığını, danışma ihtiyacı hissettiğini söylüyor. Aslında küçük yerlerde, aile değerlerinin yaşandığı yerlerde bir sorun çıktığı zaman bir aile büyüğü, muhtar, imam, öğretmen hemen müdahale edebiliyordu. Ama şu anda kentleşmeden dolayı bu imkanlar azaldı. İşte orada bizim burada varolmamız gerekiyor. Ailelerin yüzde 80-85'i cinsellikten, şiddetten uzak bir yayın istiyor. Oysa Radyo Televizyon Üst Kurul gibi bir kurul çalışıyor. Bu konuda farklı bir noktada durduğumuz zaman sansür ve yasakçı bir anlayışla karşı karşıya geliyoruz. Bunu elindeki kumandayı iyi kullanan anne ve babayla çözeceğiz. Şikayeti RTÜK'e ileten bilinçli aileyle bunu çözeceğiz. Yüzde 80'i bundan şikayet ediyor. RTÜK'e şikayet oranı yüzde 2. Herşeyi devletten beklemeyelim."

Boşanmayla ilgili pilot çalışma yaptıklarını ifade eden Şahin, evliliklerin ilk 5 yılında boşanmaların çok yüksek olduğuna işaret etti.

Bakanlıkların bu konuda rehberlik hizmeti verdiklerini aktaran Bakan Şahin, her yıl 600 bin kişinin evlendiğini, 100-120 binin arası da yıllık boşanma olduğunu söyledi. Bakan Şahin, ayrılanların yüzde 80'inin yeniden evlendiğini, bunların yüzde 17'sini ise eski eşiyle evlenenlerin oluşturduğunu söyledi.

Şahin, projede emeği geçenlere teşekkür ederken, katılımcılara da başarılar diledi.

-Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Gazi Üniversitesiyle "mutlu bir proje"ye imza attıklarını söyledi.

Kendisinin de Gazi Üniversitesi mezunu olduğunu anlatan Gökçek, "Çok üniversiteyle işbirliği yaptık ama hiçbiri Gazi ile yaptıklarımıza benzemiyor. Özellikle BELTEK projesi. 130 bine yakın mezun verdik, bunların büyük bölümü iş sahibi oldu. Meslek sahibi olanlar bile mesleklerini geliştirmek için buraya geldi. Bu teknik açıdan son derece önemli" dedi.

Yaptıkları işbirlikleri sayesinde, son 20 sene içerisinde 520 bin kişinin istihdam edilmesine vesile olduklarının altını çizen Gökçek, "Ankara'da şu anda işsizlik yok. Sanayi bölgelerinde işverenler ilan asıyorlar, işçi arıyorlar. Öyle söylendiği gibi yüzde 9 falan işsizlik yok, daha iyi şartları bulabilmek için insanlar yeni iş başvuruları yapıyor ve bu tür rakamlar çıkıyor. Türkiye'nin ikinci büyük kentinde işsizliğin olmaması bu yapılan çalışmaların sonucu" değerlendirmesinde bulundu.

Gazi Üniversitesi işbirliği ile yapacakları projenin fikrinin Emine Erdoğan'a ait olduğunu ifade eden Gökçek, amaçlarının aile kurumuna katkı sunmak olduğunu söyledi.

Sokakta çalışan çocuklarla ilgili projede yürüttüklerini ve göreve geldiğinde 5 bin civarında sokakta çalışan çocuk bulunduğunu bildiren Gökçek, sayının 900'lerin altına düştüğünü söyledi. Ankara'nın suç oranı en düşük büyükşehirlerden biri olduğunu ifade eden Gökçek, bunda sosyal projelerin etkisinin de büyük olduğunu kaydetti.

Gerçekleştirecekleri projenin de buna katkısı olacağını dile getiren Gökçek, projeye destek verenlere teşekkür etti.

-Rektör Büyükberber-

Rektör Prof. Dr. Süleyman Büyükberber de projenin fikir mimarının Emine Erdoğan' a ait olduğunu belirtti.

Fikri duyduklarında bunu üniversiteleri bünyelerinde gerçekleştirmeye heveslendiklerini ve girişimlerde bulunduklarını anlatan Büyükberber, Gazi Eğitim Fakültesinin Türkiye'nin en büyük eğitim fakültelerinden biri olduğunu söyledi. Büyükberber, "Çok değerli hocalarımız var, bu projenin üniversitemiz bünyesinde yürütülmesi bizim için büyük kıvanç" dedi.

Üniversitenin yaptığı çeşitli projelerden bahseden Büyükberber, kursiyerlerinin kolayca iş bulabildiğini anlattı.

Anne üniversitesinin önemine de değinen Büyükberber, aile kurumunda son dönemde hızlı bir yozlaşma ve dejenerasyon yaşandığını belirtti.

Aile denince akla anennin geldiğini ifade eden Büyükberber, eğitimler sonucunda ailelerde önemli değişimler olacağını kaydetti.

Büyükberber, kısa sürede hem öğrenci sayısını hem de akademisyen sayısını artıcaklarını da bildirdi.

Konuşmaların ardından projenin protokolü Gökçek ve Büyükberber tarafından imzalandı.

Büyükberber katılımcılara günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

Proje kapsamında 11-26 Kasım tarihleri arasında başvurular alınacak. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleştirilecek eğitimlere 7 Aralık'ta başlanacak. İlk etapta 60 kişiye eğitim verilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Gazi Üniversitesi Emine Erdoğan Melih Gökçek Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title