Haberler

Ankara'dan Erbil'e 'Başkanlık' Uyarısı

Güncelleme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki başkanlık krizi, Ankara'yı rahatsız etti. Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, taraflara "Uzlaşın, IŞİD'le mücadeleye odaklanın" tavsiyesinde bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) ağustos ayından beri yaşanan başkanlık krizi, Ankara'da rahatsızlık yarattı. Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun Kürt bölgesinin başkenti Erbil'e yaptığı ziyaretin nedenlerinden birinin de bu kriz olduğu belirtildi. Ankara'dan Erbil'e, "IKBY bu krizi acilen çözmeli. Çünkü bu kriz çözülmezse hem IŞİD ile mücadelede yara alır, hem de Irak ve bölge için yeni bir istikrarsızlık unsuru doğar." mesajı gitti.

3 AYDIR DEVAM EDİYOR

IKYB Başkanı Mesud Barzani'nin görev süresi geçen ağustos ayında dolmasına rağmen seçimlerin yapılamaması, Erbil'de krize neden olmuştu. Irak Kürdistan Demokrat Partisi, Barzani'nin görev süresinin uzatılmasından yana. Ancak Kürdistan Yurtseverler Birliği ve İran'a yakın olduğu iddia edilen Goran Hareketi, Barzani'nin başkan olmamasını, olsa bile yetkilerinin kısıtlanmasını istemişti.

"ANKARA DESTEĞE HAZIR"

Konuyla ilgili olarak konuşan kaynaklar, "Bölgede zaten IŞİD çok ciddi bir tehdit. IŞİD, hem Irak'ta hem Suriye'de istikrarsızlık ve güvenlik sorunu kaynağı durumunda. Buna yeni bir krizin eklenmesi asla istenmez. IKBY bu krizi acilen çözmeli. Çünkü bu kriz çözülmezse, hem IŞİD ile mücadelede yara alır hem de Irak ve bölge için yeni bir istikrarsızlık unsuru doğar." dedi. Kaynaklar, Ankara'nın, "Türkiye gereken her türlü desteğe ve yardıma hazırdır." mesajının iletildiğini söyledi.

'EŞİT MESAFE' VURGUSU

Sinirlioğlu, Erbil ziyaretinde, IKBY Başkanı Mesud Barzani, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreter Yardımcısı Berham Salih, IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Ciburi ile de görüşmüştü. Sinirlioğlu, başkanlık krizi ile ilgili tüm taraflarla görüşerek, "Erbil'de herkese eşit uzaklıktayız ve Erbil'in yanındayız." mesajını verdi. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Feridun Sinirlioğlu Erbil Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500

Yorumlar (7)

tatar:

işte kırmızı çizgimiizin aslında boş olduğunun ıspatı kürt bayrağı kırmızı çizgimizdi şimdi dış işlerimiz altında dün paçavra dedik bugün altındayız bukadar ilkesizlik olmaz olamaz kerkük kırmızı çizgimizdi musul kırmızı çizgimizdi şimdi cerablus kırmızı çizgimiz anlaşılıyorkı içerden kaplan dışardan fareyiz biz ben şahsen kırmızı çizgi denildimi itibar etmiyorum dünya nasıl itibar etsin o çizgilere

5
5
yanıtYanıtla
bklj:

Türkiyenin üzerine vazife değil ki Irak''ın kuzeyindeki siyasi anlaşmazlıklar. Üzerine vazife olmayan işlere burnunu sokmamak lazım. Suriye örneği ortada.

6
3
yanıtYanıtla
Barzani:

Düşerse Kuzey Irak da İranın eline geçer. Irakın diğer bölgeleri gibi. Barzaniyi Türkiyeye yakınlığından dolayı devirmek istiyor.

5
1
yanıtYanıtla
YA ALLAH KURDO:

Bazılarıda kendini nimeten sayıyor örnek:küçük ABD havasına bürünüyor..

3
2
yanıtYanıtla
INSAN:

KURDLERI KURDLERE DUSMAN HALINE GETIRENLER, KURD VARLIGININ DUSMANLARI - ARAP, FARS VE TURKLERDIR. BUNLARDAN KURTULMADIKCA - KURT, KURDIN KANIN DOKECEK.

4
1
yanıtYanıtla
hy:

Allahım Sen buyuksun ala renginin altinda esas duruş bekleyen dilenci hayirdir niye geldin petrol icinmi yoksa fitne fesat icinmi yakinda rojavada da öyle olacaksiniz

1
1
yanıtYanıtla
...TAŞOVA...:

SOL HAİNLER , GEZİZEKALILAR VATAN,BAYRAK,DİN DÜŞMANLARI ....BÜKEMEDİĞİN BİLEĞİ ÖPECEKSİN..... YOKSA BAŞKA ŞEYİ ÖPTÜRÜRLER.....VATANSEVER SAĞCI KARDESLERİMİ KUTLUYORUM...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title