Haberler

Amasya'da İmamlar AFAD Gönüllüsü Oldu

Güncelleme:

Amasya'da, İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan 30 imam hatip, AFAD gönüllüsü oldu. İmam hatiplere, teorik ve uygulamalı eğitimler verildi. İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, eğitimin önemini vurgulayarak, halkın bilinçlendirilmesi için bu eğitimin çok önemli olduğunu belirtti.

Amasya'da, "İmamlar AFAD Gönüllüsü Oluyor" Projesi kapsamında, İl Müftülüğü bünyesinde görev yapan 30 imam hatip, AFAD gönüllüsü oldu.

AFAD görevlileri tarafından İl Müftülüğünde düzenlenen programda imam hatiplere, teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

İmam hatiplerin görev yaptıkları yerlerde yaşanabilecek doğal afetlere ve olaylara daha hızlı müdahale edilmesi amacıyla projeye dahil edildiği belirtildi.

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, imam hatipler için bu eğitimin önemli olduğunu ifade ederek, "Kırsal bölgelerde vatandaşların bilgilendirilmesi için bu eğitim çok önemli. Aldığımız eğitimler sayesinde halkımızı bilinçlendirebiliriz. Bir afet olduğu zaman afetzedeleri nasıl kurtaracağımızı bilmiyorduk. Bu eğitim sayesinde öğrenmiş olduk" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amasya AFAD Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title