Haberler

Alaboyun, Enerji Gemilerini Gana ve Endonezya'ya Uğurladı

Tuzla’da, inşası tamamlanan enerji santral gemilerinin Gana ve Endonezya’ya uğurlama törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, “dünyanın en büyük enerji gemisi” olma özelliği taşıyan Karadeniz Powership Orhan Ali Khan’ın da ilk kaynağını gerçekleştirdi.

Tuzla'da, inşası tamamlanan enerji santral gemilerinin Gana ve Endonezya'ya uğurlama törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, "dünyanın en büyük enerji gemisi" olma özelliği taşıyan Karadeniz Powership Orhan Ali Khan'ın da ilk kaynağını gerçekleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Tuzla Sedef Tersanesinde yeni inşa edilen enerji santral gemilerinin Gana ve Endonezya'ya uğurlama törenine katıldı. Törende "dünyanın en büyük enerji gemisi" olma özelliği taşıyan Karadeniz Powership Orhan Ali Khan'ın da ilk kaynak töreni yapıldı. Alaboyun, enerji gemilerini gezerek, yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"AFRİKA'YA ÖZEL BİR ÖNEM VERİYORUZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, çalışmalardan dolayı yetkililere teşekkür ederek, "Burada büyük bir başarı ortaya konulmuş. Benim çalıştığım zamandan bu zamana gelişmeyi yakından görmüş oldum. Ekim ayı içinde yapılan G20 zirvesine ev sahipliği yaptık. Bu arada G20 Enerji Bakanları Zirvesini İstanbul'da yaptık toplantının ana teması Afrika'daki sahara altı ülkelerin enerji erişimiydi, çünkü bir nokta üç milyar insan yaşıyor. O bölgede dokuz yüz milyonu enerjiye erişemiyor. Burada yapılanlar sayesinde oradaki insanlar da enerjiye erişecek Türk Hava Yolları ile yapılan anlaşmalarda modüler enerjisi sistemlerini en azından yüz kilovatlık sağlık sistemlerini de götürüp kurmak istiyoruz. Hem elektrik sağlansın, hem de aşıların muhafaza edildiği aşıların muhafaza edilmemesi sorunu ortadan kaldırma çabası içerisindeyiz."

Afrika'ya özel bir önem verdiklerini belirten Alaboyun, "Son yıllarda 30'a yakın büyükelçilik açtık. Bugün buradan uğurlayacağımız iki gemimizin çok güzel isimleri var. Bunlardan biri Gana'ya çıkacak olan Ayşegül Sultan gemisi. Ben yetkililere teşekkür ediyorum. Ülkemize ve tersanecilik sektöründe yeni bir vizyon açtınız" dedi.

Törenin kurdelesinin kesilmesinin ardından dünyanın en büyük enerji gemisi Orhan Ali Khan'ın da ilk kaynağı Bakan Ali Rıza Alaboyun tarafından yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Rıza Alaboyun Orhan Ali Tuzla Gana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title