Haberler

Akşama Doğru Ezel Akay’la Yeniden Başlıyor

Güncelleme:

Mustafa Özkaya'nın Sunduğu Akşama Doğru, Yeni Sezonun İlk Bölümünde Yönetmen Ezel Akay'ı Ağırlıyor.

Kültür, siyaset, iş, spor ve akademi dünyasının seçkin isimlerinin katıldığı program, yeni yayın döneminde izleyicisi ile Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri buluşuyor. "Neredesin Firuze Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü, 7 Kocalı Hürmüz" gibi ses getiren filmlerin yönetmen ve yapımcılığını üstlenen Akay, Türk sinemasının dünya sinemasındaki yerini, Yeşilçam'dan günümüze Türk sinemasında senaryonun konumunu, dizilerin sinemayı ve televizyonculuğu nasıl etkilediği üzerine düşüncelerini aktararak, oyunculuğa, yönetmenliğe ve yapımcılığa ilişkin renkli hatıralarını paylaşıyor. "Türk sineması şeklinde kavramsallaştırılabilecek ortak bir sinema dili mevcut mu? Bir sinema filminin yerli olması ne kadar mümkün?

Sanat filmleri ve ticari film ayrımı neye göre yapılır?" sorularına cevapların da arandığı programda, Akay, Türk sinemasını nasıl bir geleceğin beklediğine dair görüşlerini aktarıyor. Yüzlerce reklam filmine de imza atan Akay, aynı zamanda Türk sinemasının en özgün isimlerinden Ahmet Uluçay'ın "Karbuz Kabuğundan Gemiler Yapmak" isimli filminin de Genel Yapım Sorumluluğu'nu üstlenmişti.

Akşama Doğru, 27 Eylül Pazartesi 18:00'de.

Türk Hukuku kimin eseri?

Hukuk Devrimi, hangi yabancı danışmanlarca hazırlandı?

"Tarihin Sınırlarına Yolculuk" üst başlığıyla ekrana gelen "Tarih Atlası", bugünün tartışılan konularını tarihin ışığında yeni bir sorgulamalayla izleyicilere aktarmaya devam ediyor. Ülkemizde yeni bir tarih algısının oluşması, yakın tarihin ve özellikle Osmanlı tarihinin yeniden yorumlanması ve bilinmesindeki önemli katkıları ile tanınan Mustafa Armağan, bu hafta, "Türk hukuk devrimi kimin eseri?" sorusu ekseninde, Referandum süreci boyunca Türkiye gündeminden düşmeyen adalet, hukuk, yargı, savcı, hakim kavramlarının Türkiye'deki serüvenine ilişkin sorgulamalar yapıyor.

Anayasa Mahkemesi yetkilileri ve HSYK'nın üst düzey isimlerinin yaptığı açıklamaların yanında, eski Danıştay Başsavcısı, ADD Başkanı Tansel Çölaşan'ın geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan "Referandumda evet diyenler dalalet ve hıyanet içindedirler" şeklindeki çıkışının anlamının da tartışıldığı programda, "Lozan'ın Türk hukuk devrimi ile nasıl bir ilgisi var?

Türkiye'nin hukuk metinlerinin hangi yabancı danışmanlar hazırladı? Yahudi hukukçu Ernst E. Hirsch, Türk hukukunu nasıl tanımlıyor?" soruları da cevaplandırılıyor. Moderatörlüğünü İsmail Halis'in yaptığı programda ayrıca, tarihi metinlerde Patrona Halil İsyanı olarak kayıt düşülen olayın bilinmeyenleri günyüzüne çıkıyor.

Tarih Atlası, 27 Eylül Pazartesi 20:40'da TVNET'te.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Bakmadan Geçme

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title