Haberler

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Batman'da

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, "Süreç umut verici bir biçimde işliyor" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Yılmaz Ensaroğlu, "Süreç umut verici bir biçimde işliyor" dedi.

Batman'daki temaslarını sürdüren Grup Başkanı Ensaroğlu ile Üyeler Kezban Hatemi, Mehmet Emin Ekmen, Lami Özgen, Ahmet Faruk Ünsal, Etyen Mahçupyan ve Fadıl Hüsnü Erdem'e, kaldıkları otelde Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) yöneticileri tarafından, çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Heyet üyeleri daha sonra Laviva Park Restoran'da bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Ensaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir barış süreci heyecanı yaşandığını anlattı. Sürecin hayırla olumlu sonuçlanmasını temenni eden Ensaroğlu, şöyle konuştu:

"Yola çıkarken buralara gelirken elimize verilmiş çözüm veya formüllerle gelmedik. Hükümette de hakim eğilim, bizim kafamızda birtakım düşünceler politikalar var ama esasen kalıcı çözüm için atılması gereken adımları milletimizle birlikte belirleyelim. Milletin gerçek düşüncesini, toplumun farklı kesimlerinden gerçek düşüncelerini, kaygılarını, beklentilerini de tespit edebilmek için de aslında kendilerinin de, hükümetin de il ve ilçelerde teşkilatı var bunu yapabilir ama bence de isabetli bir yol tercih ettiler. Kendileri yapmak yerine, kendilerini seven sevmeyen, oy veren vermeyen çok farklı kesimlerden, farklı düşüncelerden karma bir grup oluşturup, bu 60 kişi ile toplumun nabzını tutmaya, toplumun gerçek düşüncesine erişmeye çalışmaya çalışıyorlar."

Dolmabahçe'deki toplantıya giderken, bugünkü kadar umutlu olmadığını dile getiren Ensaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tek talebimiz var, bu konuda kalıcı çözüm için adım atarken gerçekten Batman ne düşünüyor- Diyarbakır ne düşünüyor- Trabzon'un kaygısı, tedirginliği beklentisi var mı- Varsa nedir- Edirne'deki vatandaşın düşüncesi nedir- Bunu öğrenmeye çalışıyoruz. Bize bunu getirseniz yeter. Doğrusu bu komisyondan beklenen işte daha çok bununla sınırlı ama görünen o ki gelişmeler, rahatlıkla söyleyebilirim süreç, umut verici bir biçimde işliyor. Ben açıkçası Dolmabahçe toplantısına giderken bugünkü kadar umutlu değildim. Yani sürecin içine girdikçe, zaman geçtikçe her geçen gün tedirginliklerimizin azaldığını, umutlarımızın arttığını rahatlıkla söyleyebiliriz."

Grup Üyesi Etyen Mahçupyan da toplantıya katılanlardan, barış ortamının sağlanması için neler yapılması gerektiği konusunda fikirlerini öğrenmek istediklerini belirterek, "Her yerde tekrarlanan birtakım talepler var. Örneğin ana dil gibi. Bu tür taleplerin ille de tekrarlanması ve uzun uzun anlatılmasının kimseye bir yararı yok. Zaten biliniyor, raporda yer alacak böyle şeyler. Mümkün olduğu kadar daha somut, buraya ait, geleceğin inşasında kritik olduğunu düşündüğünüz şeyleri öne sürebilirseniz. Sadece Türkiye'de bir barış ortamı değil, bu bölgenin de kendi içinde bir barış ortamını sağlaması için ne olması lazım bunları söyleyebilirseniz daha çok yararlı olur" dedi.

Toplantı basına kapalı olarak devam etti. - BATMAN

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Yılmaz Ensaroğlu Etyen Mahçupyan Batman Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title