Haberler

AK Parti'li Vekiller Çocukları PKK Tarafından Kaçırılan Anneleri Ziyaret Etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz ile Oya Eronat, 23 Nisan 2014 tarihinde Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırıldığı ileri sürülen çocukların ailelerini, eylem yaptıkları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde ziyaret etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz ile Oya Eronat, 23 Nisan 2014 tarihinde Lice ilçesinde PKK tarafından kaçırıldığı ileri sürülen çocukların ailelerini, eylem yaptıkları Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde ziyaret etti.

Diyarbakır'da bir grup aile, 23 Nisan'da PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen çocuklarının geri getirilmesi için 19 Mayıs'tan itibaren Büyükşehir Belediyesi önünde çadır açarak eylem yapmaya başladı. Ailelerin sesine kulak veren AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mine Lök Beyaz ile Oya Eronat, yoğun yağmur altında eylem yapan anneleri ziyaret ederek, son durum hakkında bilgi aldı. Anne ve babaların çocukları için PKK'ya karşı dik duruş sergilemesinin çok önemli bulduğunu belirten AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, "Biz artık kan akmasın diye yola devam ederken bu çözüm sürecinde çocuklarımız Lice'deki bir piknikten sonra dağa götürüldü. Üç tanesi döndü, iki tanesi hala dönmedi. Onların aileleri de burada. Onun dışında diğerlerinin de aileleri burada. Ailelerimiz, küçücük çocuklarımız ve biz artık çocuklarımızı geri istiyoruz. Yani çocuklarımız kandırılıyor bir şekilde, artık devlet eski devlet değil. Devletin artık Kürtler ile sorunu yok. Diyarbakır neyse, İstanbul odur diyoruz. Biz memleketimizin gelişmesi için çaba gösteriyoruz. Bizim kapımızdan içeri girenler Kürt sorunu demiyor, herkes işsizim diyor. Böyle bir noktadayız. Geçmişte çok acılar yaşandı, yani çok zorluklar ve çok zor günler gördük. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil. İmralı ile görüşülüyor, bir çözüm süreci yürütülüyor. Esas mesele çözüm sürecinin devam etmesini istemeyen odaklar" dedi.

Okul önlerinde babasız ve yoksul aile çocuklarının PKK tarafından kandırıldığını aktaran Beyaz, Başbakan Erdoğan'ın ailelere selam gönderdiğini ve her zaman ailelerin yanında yer aldıklarını sözlerine ekledi.

"ÇÖZÜM SÜRECİNİ SEKTEYE UĞRATMAK İÇİN ÇOCUKLAR DAĞA KAÇIRILDI"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat da çözüm sürecini sekteye uğratmak için çocukların dağa kaçırıldığını söyledi. Güneydoğu halkının çözüm sürecine büyük bir destek verdiğini kaydeden Eronat, "Çözüm sürecini desteklemeyenler de bu işten rant elde etmek isteyen kesimler olduğunu düşünüyorum. Çözüm süreci gayet yerinde, mecrasında akarken bu çocukların kaçırılması halkta bir korku salmak veya kendilerini güçlü göstermek düşüncesiyle yapıldığını düşünmekteyim. İnsan haklarından sürekli dem vuruluyor. Dünyada 18 yaş altındaki herkesin çocuk olduğu kabul edilir ki bunlar 14-15 yaşındaki çocuklar. Biz bunlara bebek diyoruz artık. Yani kendi yemeğini yiyemeyen, kendi başına oynayamayan, ailesi tarafından bakılan, büyütülen çocuklar. Bir çocuğun kendi iradesiyle gitti, demek bir çocuk için kullanmak çok yanlış. Ama ailelerin çocuklarına sahip çıkmaları gerektiğini söylüyoruz. Ailelerin elinden çocukları zorla alınıyor. Bu ne paradoks anlamıyoruz. Özgürlüklerden dem vuruluyor. Güneydoğu'da özgürlük yok, Kürt halkının özgürlüğü yok. Peki bu çocukların özgürlüğünü elinden almak, bu aileleri buralarda perişan ederek özgürlüklerine nokta koymak ne anlama geliyor" şeklinde konuştu.

Yoğun yağmur altında gerçekleşen ziyaretin ardından vekiller eylem yerinden ayrıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mine Lök Beyaz Oya Eronat 23 Nisan Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title