Haberler

AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclisi Toplantısı

Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın açılışında konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır önemli bir kent olduğunu anımsatarak, "27 Mayıs 639'da İslam"...

Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Diyarbakır İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın açılışında konuşan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Diyarbakır önemli bir kent olduğunu anımsatarak, "27 Mayıs 639'da İslam orduları Diyarbakır'a geliyorlar ve kent İslam'la müşerref oluyor. Diyarbakır, Anadolu'nun ilk İslam kentidir. Diyarbakır'ın bu yönü bilinmiyor. Maalesef ki Diyarbakır yıllardır terörle, karpuzla anıldı. Bunun üzerine artık hep beraber bir çizgi çekiyoruz. Diyarbakır Anadolu'nun ilk İslam kentidir. Peygamberler sahabeler kentidir. Ulucami, Mekke, Medine, Kudüs ve Şam'dan sonra beşinci haremi şeriftir" dedi.

Terörden dolayı insanların çok büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Beyaz, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da yıllardır acılar, sıkıntılar, faili meçhuller gibi çok derin acılar yaşandı. Bunun içinde insanlarımızı rehabilite etmek zorundayız. Önceliğimiz kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımızdır."

Diyarbakır'da 14 kadın eğitim destek evi açıldığını vurgulayan Beyaz, "Bu sayı bölgede 65'e yükseldi. Türkiye demokratikleşiyor, normalleşiyor. Bu anlamda AK Parti'ye çok iş düşüyor. Tarihi bir süreçten geçiyoruz. Bu işin bitmesini çözülmesini istemeyen bir çok güçler var. Aslında çözülmesini ister görünüp istemeyen, buna karşı bizim çok uyanık olmamız lazım" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Güncel

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title