Haberler

Afrika Gönüllüleri, THY'de Ücretsiz Uçacak

Manisa'da 20 yıldır hizmet veren Manisa Sağlık ve Eğitim Derneği'nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

Manisa'da 20 yıldır hizmet veren Manisa Sağlık ve Eğitim Derneği'nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle açıldı. Törene AK Parti Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, eski bakanlardan Rıza Akçalı, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Baro Başkanı Zeynel Balkız, Dernek Başkanı Ahmet Özlen, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Sağlık ve Eğitim Derneği'nin sadece Manisa ve ülke genelinde değil yurt dışındaki sosyal faaliyetlerle çalışmalarını ileri götürdüğünü kaydetti.

KOTİL'DEN ÜCRETSİZ TAŞIMA SÖZÜ

Yurttaş, "Dernek yönetiminde bulunan arkadaşlarımız gittikleri tüm ülkelerde, Somali'den Nijer'e büyük faaliyetlerde bulunmuşlardır. Her zaman gururla anlattığım faaliyetlere arkadaşlarımızla birlikte imza attık ve derneğin bir üyesi ve yöneticisi olmaktan gurur duyuyorum. Bilindiği üzere Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Gabon, Somali ve Nijer'e gittik. Heyet içerisinde işadamları, TRT Genel Müdürü ve THY Genel Müdürü de vardı. THY Genel Müdürümüz Temel Kotil yaptığı açıklamada Afrika ülkelerine gönüllü olarak gitmek isteyen hekimlerimizi ve sağlık personelimizi THY olarak ücretsiz taşıma sözü verdi. Bu beni oldukça sevindirdi. Çünkü milletvekili olmadan önce gönüllü olarak Nijer'e giden hekimler arasında ben de vardım" dedi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, bireysel anlamda kendi işlerini yapan dernek üyelerinin, aynı zamanda toplumsal sorumluluk anlayışının bir gereği olarak da zamanlarının önemli bir kısmını da bu işlere ayırdıklarını söyledi. Daşöz, "Bununla da yetinmeyip diğer ihtiyaç sahibi ülkelerde, Afrika'da hem ülkemizin temsilcisi olarak hem de insanlık adına en güzel örnekleri ortaya koyarak bu güzel hizmetleri yapıyorlar" dedi.

Daşöz, konuşmasının ardından Sağlık ve Eğitim Derneği'nin eski başkanlarından Dr. Fahrettin Er'e yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Protokol üyeleri daha sonra dernek bünyesinde devam eden işitme ve beden dili eğitim kursunu ziyaret etti.

MHÖ(İÖ/AK) - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Daşöz Afrika Nijer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title