Haberler

ADEM Projesi Türkiye'ye Yayılıyor

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Lice'de Aile Destek Merkezi'ni ziyaret etti.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, Lice'de Aile Destek Merkezi'ni (ADEM) ziyaret etti. Beyaz, Bağlar ilçesinden başlayan ADEM projesinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde sayı olarak 64'e yükseldiğini söyledi.

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Lice ilçesinde, ADEM'i ziyaret eden Beyaz, bu projenin kendileri için hayati önem taşıdığını söyledi. Bu projeyle kadınları güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getiren AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divan Üyesi Mine Lök Beyaz, kadınların güçlü olduğu toplumlarda ailelerin de güçleneceğine inandıklarını kaydetti. Beyaz, "Bugün özellikle Lice'de ADEM'i ziyaret etmek istedim. Bu projeyi çok önemsiyoruz. ADEM projesi ilk olarak Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başladı ve sonra da bölgeye yayıldı. Bağlar'da faaliyete geçen ADEM'in açılışını Bakanımız Fatma Şahin yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da bu projeye çok inanıp, destek veriyor. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde başlayan bu proje bugün Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sayı olarak 64'e yükseldi. Diyarbakır genelinde 17 tane ADEM açıldı. Bir tanesi de Lice ilçesinde. Tabi Lice'deki proje çok başarılı gidiyor. İlçe Kaymakamı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"BU PROJE İLE KADIN VE ANNELERE HAK ETTİĞİ HİZMET VERİLECEKTİR"

Bu projede istediklerinin kadınlara, annelere, hak ettikleri kalitede hizmet verebilmek olduğunu kaydeden Mine Lök Beyaz, kendileri için önemli olan şeyin kadınların iyi duruma gelmesi olduğunu dile getirdi. Beyaz, "Kadın ne kadar güçlü olursa aile o kadar güçlü olur. Dolayısıyla toplum o kadar güçlü olur. Bu da bizim boynumuzun borcudur. Bu noktada elimizden geleni yapıyoruz. Bu proje çok yeni bir proje. Bir yıl içerisinde sayı 64'e ulaştı. Biz bu yılın sonunda 60-65 bin kadınımıza inşallah ulaşmış olacağız. Bu projeye 14 milyon para harcandı. Aslında bakarsınız 140 milyon bu işi başaramazdı. Çünkü bu gönül işi. Sadece para ile olacak bir iş değil. 14 milyon lira ile biz bu kadar güzel bir iş başardık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu gibi yerleri gördükçe çok mutlu oluyoruz. İnşallah bu emeklerinizin değerlendirilmesi noktasında da Sayın Bakanımız Fatma Şahin'in çalışmaları var. Bir daire başkanlığı kuruldu. Satış ve pazarlama ile ilgili. Bizim için kadın, aile her şey demek. Hepinizden Allah razı olsun" şeklinde konuştu.

"PROJE İÇİN DİYARBAKIR'A 3.5 MİLYON LİRA TAHSİS EDİLDİ"

Projenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yürütüldüğünü dile getiren Mine Lök Beyaz, ADEM projesinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde il ve ilçe merkezlerinde esas itibarıyla kadınlara ve çocuklara yönelik bir proje olduğunu kaydetti. Beyaz, "Proje çerçevesinde, yüksek standartlı fiziki mekanlarda kadınlarımıza hobi kursları, beceri kursları, mesleki kurslar, bilgilendirici, bilinç arttırıcı seminerler ve yoğun sosyal aktivitelerle zenginleştirilmiş programlar uygulanmaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu Kurulu'nca 19 Temmuz tarihinden bu yana toplam 50 ADEM projesinin desteklenmesine karar verilmiş, bazı valilik ve kaymakamlıkların sağladığı ilave kaynaklar ile bu merkez sayısı 64 olmuştur. Süreç tamamlandığında 14 tanesi il merkezleri 31 tanesi de ilçelerde olmak üzere Türkiye genelinde 45 farklı yerleşim biriminde toplam 64 adet ADEM açılmış olacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Destek Merkezleri projesi için sağlanan 14 milyon TL kaynağın yaklaşık 3,5 milyon TL'si Diyarbakır'a tahsis edilmiştir. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla başlatılan bu proje kapsamında ilk olarak 30 Mart 2012 tarihinde Bağlar ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından açılışı yapılmıştır. En son olarak Sayın Başbakanımızın Mardin'den canlı yayın bağlantısıyla açılışını yaptığı Bismil ADEM olmak üzere Diyarbakır genelindeki toplam ADEM sayısı 17'ye ulaşmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Ak Parti Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında? MÜSAVAT DERVİŞOĞLU KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu nereli, kaç yaşında? KORAY AYDIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Koray Aydın, nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title