Haberler

Adana Polise 'Küfredince' Gözaltına Alındılar

Polise 'küfredince' gözaltına alındılar Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da cezaevlerindeki siyasi tutuklulara yönelik tecrit ve kötü şartları protesto etmek isteyen gruptan, güvenlik önlemi alan polis ekiplerine küfredildiği iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Polise 'küfredince' gözaltına alındılar

Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da cezaevlerindeki siyasi tutuklulara yönelik tecrit ve kötü şartları protesto etmek isteyen gruptan, güvenlik önlemi alan polis ekiplerine küfredildiği iddiasıyla 11 kişi gözaltına alındı.

Halk Cephesi üyesi bir grup, Kazım Özalp Caddesi'nde toplanarak Kalekapısı Meydanı'ndaki Attalos Heykeli'ne yürümek istedi. Ellerinde dövizler taşıyan grubun yürümesine polis, caddedeki yaya kalabalığı gerekçe göstererek izin vermedi. Toma desteğiyle önlem alan çevik kuvvet ekipleri, beklemeye başladı. Ekiplerin bu önlemi üzerine gruptakiler oturma eylemi yaptı. Bir süre bekleyen eylemciler adına konuşan gruptan bir kişi, polis ekiplerine dönerek, "Bu kadar insandan mı korkuyorsunuz, katilsiniz, bunların hesabı sizden sorulacaktır" diye tepki gösterdi. Bu kişinin daha sonra 'şerefsizler' diye hakaret edip küfretmesi üzerine polis ekipleri gruba biber gazıyla müdahale etti. Müdahaleler sonunda 11 eylemci gözaltına alınırken, bazı eylemciler ara sokaklara kaçarak dağıldı. Müdahale sırasında yüzüne biber gazı gelen bir komiser de rahatsızlandı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Attalos Heykeli Özalp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title