Haberler

ABD'den İsrailli Bakan'a "Sorumsuz ve kışkırtıcı" suçlaması! Aynı sertlikte yanıt geldi

Güncelleme:

ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrailli Bakan Ben Gvir'in Gazze'deki Filistinlilerin göç etmesine yönelik açıklamalarını kışkırtıcı ve sorumsuzca olarak nitelendirdi. Bu açıklamaya sert tepki gösteren Ben Givr, "ABD'yi büyük takdir ediyorum ama kusura bakmayın, Amerikan bayrağındaki yıldızlardan biri değiliz. ABD bizim en iyi dostumuzdur ama her şeyden önce İsrail Devleti için en iyisini yapacağız." dedi.

Abd Dışişleri Bakanlığı, İsrailli Bakanlar Bezalel Smotrich ve Itamar Ben Gvir'in, "Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gönüllü olarak bölgeden göç etmelerine" yönelik açıklamalarını "kışkırtıcı ve sorumsuzca" şeklinde yorumladı. Ben-Gvir ise "ABD'yi büyük takdir ediyorum ama kusura bakmayın, Amerikan bayrağındaki yıldızlardan biri değiliz. ABD bizim en iyi dostumuzdur ama her şeyden önce İsrail Devleti için en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

"İSRAİLLİ BAKANLARIN SÖZLERİ SORUMSUZCA"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, yaptığı yazılı açıklamada, İsrailli bakanların Gazze halkının göç etmesine yönelik paylaşımlarına tepki gösterdi. Miller, İsrailli iki bakanın söylemlerini "kışkırtıcı ve sorumsuzca" şeklinde niteleyerek, ABD'nin Filistinlilerin Gazze dışına yerleştirilmesini savunan açıklamaları reddettiğini belirtti.

Bu tür söylemlerin İsrail hükümetinin politikalarını yansıtmadığının, Başbakan Binyamin Netanyahu dahil İsrailli yetkililer tarafından kendilerine defalarca söylendiği bilgisini paylaşan Miller, bu tür açıklamaların derhal durması gerektiğini kaydetti.

"FİLİSTİN TOPRAĞI" VURGUSU

Miller, "Gelecekte Hamas'ın artık kontrolünde olmadığı ve hiçbir terör grubunun İsrail'i tehdit edemeyeceği bir Gazze'nin Filistin toprağı olduğu ve Filistin toprağı olarak kalacağı konusunda açık, tutarlı ve net olduk." ifadesini kullandı. İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gönüllü olarak bölgeden göç etmelerine destek verdiklerini" açıklamıştı.

İSRAİLLİ BAKAN'DAN SERT TEPKİ: ABD BAYRAĞINDAKİ YILDIZLARDAN BİRİ DEĞİLİZ

X sosyal medya platformundan açıklama yapan Ben-Gvir ise "ABD'yi büyük takdir ediyorum ama kusura bakmayın, Amerikan bayrağındaki yıldızlardan biri değiliz. ABD bizim en iyi dostumuzdur ama her şeyden önce İsrail Devleti için en iyisini yapacağız." ifadelerini kullandı.

Ben-Gvir, yüzbinlerce Filistinlinin Gazze Şeridi'nden göç etmesinin, Gazze sınırı yakınındaki Yahudi yerleşim yerlerinde yaşayanların evlerine dönüp güven içinde yaşamalarına olanak tanıyacağını ve İsrail ordusunun askerlerini koruyacağını savundu.

Kaynak: AA / Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı İsrail Gazze Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Göçmenler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Export 86:

İki şeytan dünya ile eğleniyor

129
2
yanıtYanıtla
Özgin Damar:

Danışıklı dövüş , yok ABD kulağını çekti yada çok kızdı hepsi hikaye , bizim ile eğleniyorlar.

64
1
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

İsrail istediğini alır ve kimsenin de gık dediği duyulmaz.. yahudi dünya ekonomisini elinde tuttuğu sürece her tepki sonucsuzdur. Ölende öldüğünle kalır. Ortalık bir durulsun o zaman İsrail aleyhine sözde görünenler muhallesef kutlamada da ön safta olacaktır. ve hep böyle olmuştur bu zamana kadar..

18
2
yanıtYanıtla
delidolu :

İyi polis kötü polis oynuyorlar ama sonucta hedefleri aynı

17
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title