Haberler

ABD: IŞİD Bizim İçin Doğrudan Tehdit Değil

Güncelleme:

IŞİD'e düzenlediği operasyonlarda başarısız olan ABD'den şaşırtan bir açıklama geldi. Genelkurmay Başkanı Dempsey, IŞİD'in kendileri için tehdit olmadığını belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Martin Dempsey, IŞİD'in ABD toprakları ya da Avrupa için doğrudan bir tehdit haline gelmesi halinde Amerikan ordusunun da doğrudan IŞİD militanlarının üzerine gideceğini söyledi.

IŞİD: BÖLGESEL TEHDİT OLUŞTURUYOR

Afganistan'a giderken uçakta gazetecilere açıklamalarda bulunan Dempsey, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) yarattığı tehdide ilişkin düşüncelerini paylaştı. IŞİD'in şu an daha ziyade bölgesel bir tehdit oluşturduğunu ifade eden Dempsey, söz konusu terör örgütünün ABD ya da Avrupa'ya yönelik herhangi bir saldırı planlamadığını belirtti.

3 ÜLKEYE GÖREV DÜŞÜYOR

Dempsey; Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan gibi bölgedeki kilit müttefiklerin de IŞİD'in yok edilmesinde ABD'ye yardımcı olacağına inandığını söyledi.

ABD YETERSİZ Mİ KALDI?

Obama yönetimi şu ana kadar IŞİD'e yönelik askeri müdahalesini, Irak içinde düzenlediği hava operasyonlarıyla sınırladı. Ancak IŞİD'in Suriye dahil bölgede önemli kazanımlar elde etmeyi sürdürmesi, ABD hava operasyonlarının yetersiz kaldığı yönündeki eleştirileri de beraberinde getirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Martin Dempsey Afganistan Işid Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (58)

AŞKLOLSUN!!!:

Herkes, Kürtler kadar cesaret gösterseydi, IŞID şimdiye çoktan bitmiş olurdu.

11
15
yanıtYanıtla
ASASASASA@hotmail.com:

ABD vuruyor. Kürtler kendini kahraman ilan ediyor. Gördük sizin kahramanlığınızı vur kaç. Ayrıca 2000 kayıp vermişiniz bir ayda. Bide ABD yardım etmeseydi kökünüzü kazıyacaklardı orda.

yanıt0
yanıt0
GERÇEK KARADENİZLİ:

Şerefsiz amerika ortadoğuyu bizim işbirlikçilerle karıştır, sonra amerika için tehditoluşturmadığını söyle, sizde karışacaksınız. Belanızı bulacaksınız. masum insanları öldüren bu örgütlere destek verenlerin Allah belasını verecek.

20
3
yanıtYanıtla
baybars:

Türkiye toprakları dışında tarih boyunca Kürtler hiçbir zaman huzur bulamadılar ve bundan sonra da bulamayacakları görülüyor. Barzaninin çadır devletini IŞİD gibi daha dün kurulan bir örgüt yerle bir ediyor, ABD olmasa çoktan Erbil IŞİD in eline geçmişti, Türkiye deki bölücüler canınızı malınızı ve namusunuzu koruyan devlete ihanet etmekten vazgeçin bu ülkede siz Türklerden ve diğer milletlerden daha fazla imtiyaza sahipsiniz nankörlük etmeyin

17
5
yanıtYanıtla
ali veli konya:

bizim icin tehtid yok, tehdit yalniz abd israil dostu kurtlere, bizi ilgilendirmez.

8
12
yanıtYanıtla
MELEK:

Kendiniz çalın , kendiniz oynayın , dünya size inanmıyor !

17
1
yanıtYanıtla
Tc:

Zaten hiç şaşırmadım ışid zaten ABD''nin kurduğu taşeron örğüttür

16
1
yanıtYanıtla
riki:

ne oldu abd sen de kürtler gibi korkmayamı başladın?

9
8
yanıtYanıtla
baba yılmaz:

namusuz şerefsizler ırak size tehditmi yaşatıyordu, suriye , afganistan, tunus, mısır bunlar sana tehditmi yaşatıyorlardı binlerce müslümanı katletiniz . kahrolsun abd, kahrolsun israil. kahrolsun ab ülkeleri, yaşasın islam

15
1
yanıtYanıtla
arslan:

abd nin açıklamasını iyi okuyun . Türkiye ürdün suudi Arabistan isimleri zikredilen ülkeler bunlar . işid bölgesel tehdit diyerek aslında tehdit ediyor. ABD için bir tehdit olamayacağını bölgedeki bu 3 ülkenin tehdit altında olduğunu ve bu 3 ülkenin işid e verdikleri desteği sonlandırmaları gerektiğini söylemiş adam

8
6
yanıtYanıtla
Tüm 58 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title